Перегляд за Автор "Пушанко, Наталія Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 13 з 13
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив нанокомпозиту алюмінію на дифузійні властивості бурякової стружки(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Никитюк, Тарас Володимирович; Закордонець, Дмитро Іванович; Бартошак, Ігор ВолодимировичУ статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки. Визначені електрокінетичні властивості розчинів сульфату алюмінію Al2(SO4)3 та гідроксиду алюмінію Al(OH)3, та їх вплив на зміну коефіцієнту дифузії сахарози в буряку. Встановлено, що Al(OH)3 в кількості 0,005% до маси води покращує проникність бурякової тканини, підвищує значення коефіцієнта дифузії на 22% порівняно з використанням сульфату алюмінію в кількості 0,05 % до маси води, а також, що Al(OH)3 не впливає на рН дифузійного соку. The possibility of aluminium nanocompozite application during sugar extraction process from sugar-beet was seen. It was compared the electrokinetic properties of alum Al2 (SO4)3 and aluminum hydroxide Al(OH)3 and their influence at the sucrose diffusion coefficient was studied. It was established, that dosage of Al(OH)3 in amount of 0.005% by waight of water can improves the permeability of beet tissue and increases the diffusion coefficient by 22% compared with alum in amount of 0.05% by weight of water, and also that Al(OH)3 does not decrease the pH value of the diffusion juice.Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Лапшин, Сергій ОлександровичРозглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant.Документ Досвід використання нанокомпозиту алюмінію в умовах бурякоцукрового виробництва(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Лопатько, Костянтин Георгійович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Бабко, Євген Миколайович; Вільченко, Алла Миколаївна; Костюченко, Володимир Володимирович; Маринін, Андрій Іванович; Никитюк, Тарас Володимирович; Лапшин, Сергій ОлександровичВ статті розглянуто можливість застосування нанокомпозиту алюмінію в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрового виробництва. Встановлено, що додавання нанокомпозиту алюмінію в жомопресову воду в кількості 0,0005 % до маси води дозволяє підвищити чистоту дифузійного соку на 2,0 %, а чистоту жомопресової води на 7,3 %. При цьому ступінь пресування жому підвищується на 2,35 %. За рахунок підвищення чистоти сульфітованого соку на 1,7 % спостерігалося підвищення виходу цукру на 0,31 % до м.б. The possibility of aluminium nanocomposite application during the sugar extraction process from sugar-beet was studied in terms of sugar plant. It was established that the addition of aluminum nanocomposite into the press-water in amount of 0.0005% by weight of water can increase the purity of the diffusion juice by 2.0%, and the purity of press-water to 7.3%. This may increase the degree of pulp moisture to 2.35%. By increasing the purity of thin juice to 1.7% there was increased sugar produces by 0.31% per mb.Документ Коагуляційне очищення жомопресової води гелем алюмінію(2015) Українець, Анатолій Іванович; Олішевський, Валентин Вікторович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Ляпіна, К. В.; Маринін, Андрій ІвановичУ статті розглянуто можливість застосування сполук алюмінію в ультрадисперсному стані для коагуляційного очищення жомопресової води в схемі підготовки живильної води для дифузійних установок. Запропоновано спосіб одержання стабільностійкого гелю алюмінію шляхом диспергування інкапсульованого наноалюмінію в системі поліетиленгліколь-вода. Доведено, що у разі використання реагенту на основі гелю алюмінію в жомопресовій воді зменшується вміст білкових і пектинових речовин, відповідно, на 50 % та 70 % та збільшується ефект її очищення до 23 %, що відкриває нові підходи у водовикористанні цукрового виробництва.Документ Передова технологія використання гідрооксиду алюмінію на цукрових заводах України(2020) Олішевський, Валентин Вікторович; Бабко, Євген Миколайович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Українець, Анатолій Іванович; Бабко, Діана ЄвгеніївнаУ статті розглянуто практичне застосування хімічних реагентів (гіпсу, сульфату алюмінію, коагулянту ГОАЕС) в процесі екстрагування сахарози з бурякової стружки в умовах цукрових заводів ряду вітчизняних компаній. Показано, що використання додаткових реагентів дає змогу підвищити ефективність сокодобування та повноту осадження нецукрів на різних технологічних стадіях. Для впровадження в умовах цукрових заводів запропоновано спосіб екстрагування сахарози з дозуванням коагулянту ГОАЕС в кількості 0,002% до м.б. The analysis of the use of physicochemical properties of reagents (gypsum, aluminium sulphate, GOAES coagulant) to reduce the content of colloid-dispersed sugars in the diffusion juice and to increase its purification efficiency at the stage of calcareous carbonation is carried out. Experimentally confirm the high efficiency of the use of complexion reagents (gypsum, aluminium sulfate, GOAES) for the intensification of chemical and adsorption processes, increasing the effect of purification of diffusion juice. The equipment andtechnological scheme of obtaining the diffusion juice with the use of additional reagents was developed, including deep extraction of pulp and return of the press water for diffusion. It has been shown that with the addition of the coagulant GOAES, depending on the typical schemes of existing plants, as well as the technological properties of beets, there was a stable increase in the purity of the diffusion juice. From the presented data it can be seen that the purified juice obtained by the advanced technology with the addition of the coagulant GOAES and pressed pulp have a higher quality. Ultimately, the advanced technology proposed increases the overall juice purification effect by 9.1…23.5%. Research results indicate that pre-treatment of pressurized water by the coagulant GOAES, improves the performance of juices and pressed pulp. The effect achieved is due to the formation of a strong complex of aluminium pectate during juice extraction, which results in the preservation of the elastic framework of the conductive beet chip fabrics and, as a consequence, the reduction of the content of sugars in the diffusion juice. In addition, unlike gypsum, nanosized particles of aluminium coagulant GOAES, do not lead to abrasive wear of screwdrivers and inlay of their mesh surface, and in comparison with alumina do not cause corrosion of equipment and do not increase the flow of lime to neutralize SO42- in conditions and, accordingly, its increase.Документ Про коефіцієнт масопровідності бурякової стружки(2001) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Василенко, Сергій Михайлович; Масліков, Михайло ОлександровичНа основі узагальнення матеріалів багатьох наукових досліджень роботи дифузійних установок запропоновано формули оцінки шести важливих технологічних факторів (вміст цукрози і чистота клітинного соку, температура, структура стружки і довжина 100 г її, час процесу екстракції) на коефіцієнт масо провідності бурякової стружки. On the basis of summarizing the material of many research works diffusion plants proposed evaluation formulas six important technological factors (sucrose content and purity of the cell sap, temperature, structure and chip length of 100 grams, while the extraction process) by a factor of mass conductivity beet chips.Документ Розроблення ресурсозберігаючого процесу екстрагування сахарози з цукрового буряку з використанням нанокомпозиту алюмінію(2016) Українець, Анатолій Іванович; Олішевський, Валентин Вікторович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Бабко, Євген Миколайович; Никитюк, Тарас ВолодимировичВстановлено позитивний вплив додавання реагенту нанокомпозиту Al в екстрагент на якісні показники дифузійного соку та бурякової стружки. Встановлено, що реологічні властивості бурякової стружки з додаванням в процесі екстрагування нанокомпозиту алюмінію більш високі, порівняно з типовою схемою. The positive effect of the addition of the reagent in Al nanocomposite extractant on quality indicators juice and beet chips. Established that the rheological properties of beet chips with the addition in the extraction of aluminum nanocomposite higher compared with a typical pattern.Документ Сатуратор-нагрівач (Патент на корисну модель № 25558)(2007) Пушанко, Микола Миколайович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Гагіна, Діана ОлександрівнаСатуратор-нагрівач має вертикальний циліндричний корпус з розміщеними патрубками для підводу і відводу соку, пристроями для подачі сатураційного газу і забезпечення тривалого його контакту з соком, причому над верхньою частиною установлено пристрій у вигляді циклона з подвійними стінками, між якими по гвинтовій траєкторії циркулює вода двома тангенційно розташованими трубами для підводу суміші пари, газів і крапель соку в пристрій та центральної труби для відводу суміші газів. Saturator-heater has a vertical cylindrical body with pipes placed to cart and allotment juice, carbonation device for supplying gas and ensure continued his contact with the juice over the top and set the device as a cyclone with double walls between them in a spiral trajectory circulates water two tangential arranged pipes cart mixes steam, gases and drops of juice into the device and the central pipe to drain the gas mixture.Документ Спосіб дефекосатурації цукрових розчинів (Патент на винахід № 111042)(2016) Пономаренко, Віталій Васильович; Пушанко, Наталія МиколаївнаВинахід належить до цукрового виробництва і може бути використаний при очищенні цукрового розчину вапняково-вуглекислотним способом. Спосіб дефекосатурації цукрових розчинів передбачає підігрів дифузійного соку, дефекосатурацію, відстоювання, фільтрування та другу сатурацію сатураційним газом з вапняково-обпалювальної печі. Згідно винаходу дефекосатурацію проводять у два ступеня, першу ступень дефекосатурації проводять відпрацьованим сатураційним газом з апарату другої сатурації в розпилювальному режимі, а друга ступень дефекосатурації відбувається в барботажному режимі сатураційним газом з вапняково-обпалювальної печі. Технічний результат від використання запропонованого способу дефекосатурації цукрових розчинів полягає в зменшенні втрат тепла з відпрацьованим сатураційним газом, викидів СО2 в атмосферу. За рахунок збільшення утилізації діоксиду вуглецю значно зменшуються витрати сатураційного газу на процеси сатурації, а отже зменшаться витрати вапнякового каменю та палива для отримання сатураційного газу. The invention relates to sugar production and can be used when cleaning the sugar solution Lime dioxide way. Defecosaturation method involves heating the sugar solution juice, defecosaturation, sedimentation, filtration and carbonation gas saturation friend of Lime Kiln. According to the invention defecosaturation carried out in two stages, first degree carried defecosaturation spent carbonation gas from the second carbonation unit in spray mode and the second degree is a defecosaturation mode carbonation bubbling gas from Lime Kiln. The technical result of using the proposed method defecosaturation sugar solutions is to reduce the loss of heat from the spent carbonation gas CO2 in the atmosphere. By increasing the utilization of carbon dioxide significantly reduced the cost of gas for carbonation carbonation processes and thus reduced costs of limestone and fuel gas for carbonation.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на винахід № 114866)(2017) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Спосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки (Патент на корисну модель № 112638 )(2016) Олішевський, Валентин Вікторович; Українець, Анатолій Іванович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Лопатько, Костянтин ГеоргійовичСпосіб екстрагування сахарози з бурякової стружки, що включає миття коренеплодів цукрових буряків, відділення від них сторонніх легких і важких домішок, подрібнення коренеплодів до стружки, екстрагування сахарози з бурякової стружки живильною водою, який відрізняється тим, що до живильної води додають колоїдний розчин гідроксиду алюмінію у кількості 0,01-2,0 % до маси води. A method for extracting sucrose from sugar beet chips, including washing sugar-beet root crops, separating them from extraneous light and heavy impurities, shredding the root crops to chips, extracting sucrose from beet shavings with feedwater, which is characterized in that a colloidal solution of aluminum hydroxide is added to the feed water 0.01-2.0% by weight of water.Документ Спосіб сатурації цукрових розчинів (Патент на винахід № 82478)(2013) Пономаренко, Віталій Васильович; Пушанко, Наталія МиколаївнаСпосіб сатурації цукрових розчинів включає дефекацію соку вапном в дефекаторі, наступну першу сатурацію сатураційним газом, фільтрацію та другу сатурацію сатураційним газом з вапняково-обпалювальної печі. Першу сатурацію проводять в дві ступені таким чином, що на першому ступені дефекований сік обробляють відпрацьованим сатураційним газом з апарату другої сатурації, а на другому ступені першу сатурацію проводять сатураційним газом з вапняково-обпалювальної печі. A method for saturation of sugar solutions comprises juice defecation with lime in defecator, subsequent first saturation with saturation gas, filtering and the second saturation with saturation gas from lime-burning oven. The first saturation is carried out in two stages so that on the first stage defecated juice is treated with waste saturation gas from the apparatus of the second saturation, and at the second stage the first saturation is carried out with saturation gas from lime-burning oven.Документ Інтенсифікація процесу екстрагування сахарози з цукрового буряку з використанням нанокомпозиту алюмінію(2016) Українець, Анатолій Іванович; Олішевський, Валентин Вікторович; Пушанко, Наталія Миколаївна; Маринін, Андрій Іванович; Бабко, Євген Миколайович; Никитюк, Тарас ВолодимировичВикористання традиційних методів екстрагування цукрози з бурякової стружки не завжди забезпечує необхідний ступінь вилучення сахарози. Для інтенсифікації даного процесу доцільно застосовувати додаткові методи обробки бурякової стружки, в тому числі й використання хімічних реагентів, які б дозволили попереджувати утворення та перехід у екстракт розчинних нецукрів. Using traditional methods of extraction of sucrose from beet chips does not always provide the necessary degree of extraction of sucrose. To intensify the process appropriate to apply additional methods of treatment of beet chips, including the use of chemical reagents that allow formation and prevent transition to extract soluble non-sugars.