Перегляд за Автор "Райчук, Ніна Миколаївна"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Нанотехнології у збагаченні харчових продуктів(2014) Райчук, Ніна Миколаївна; Подобій, Олена ВалеріївнаНанотехнологія є однією із ключових наук XXI століття, здатною запропонувати практично всім галузям промисловості абсолютно нові підходи до вирішення складних завдань, що стоять перед ними, та надає їм можливість створювати та впроваджувати інноваційні проекти. Nanotechnology is one of the key science of the XXI century, able to offer almost all industries completely new approach to solving the challenges facing them, and gives them the ability to create and implement innovative projects.Документ Розроблення рецептури мультизлакових пластівців підвищеної харчової цінності з антиоксидантними властивостями(2012) Стеценко, Наталія Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Райчук, Ніна МиколаївнаПроведено оцінку збалансованості амінокислотного складу злакових культур, з яких виготовляються сухі сніданки. Показано, що комбінування між собою різних видів злакових культур не дозволяє збільшити біологічну цінність білка сухих сніданків і рівень його засвоюваності організмом людини. Встановлено, що додавання гороху до рецептури мультизлакових пластівців в кількості 15% до маси зернової основи дозволило збільшити вміст білка на 2%, а рівень його засвоюваності – на 18,5%. Внесення до цукрової глазурі 1,5% сухого екстракту чорної смородини поліпшує смак і колір готової продукції, надає їй антиоксидантних властивостей. Собівартість сировини для виготовлення мультизлакових пластівців зростає на 8,2 %. An assessment of the balance of amino acid composition of cereal crops to cereals produced. It is shown that combining together different kinds of cereals can not increase the biological value protein breakfast cereals and level of assimilation by the human body. Found that adding peas to the recipe multyzlakovyh flakes of 15% by weight of the base increased the grain protein content of 2%, and the level of assimilation - by 18.5%. Adding icing to 1.5% dry extract of blackcurrant improves the taste and color of the finished product, giving it antioxidant properties. Cost of raw materials for manufacturing multyzlakovyh cereal growing by 8.2%.Документ Створення рецептури зернових хлібців на основі сучасних норм збалансованості основних нутрієнтів(2014) Івченко, Анна Іванівна; Райчук, Ніна МиколаївнаМетою даної роботи була розробка рецептури зернових хлібців збалансованих за білковим складом та з покращеною харчовою цінністю. The aim of this work was to develop formulations grain crisp bread balanced on protein structure and with improved nutritional value.Документ Функціональний напій на основі фітоекстракту Louphfantus tibeticus(2014) Райчук, Ніна Миколаївна; Романовська, Тетяна ІванівнаСтратегічним напрямом розвитку харчової промисловості в XXI столітті стає виробництво харчових продуктів функціонального призначення, направлених на забезпечення відповідності їх хімічного складу фізіологічним потребам організму людини. Strategic direction of the food industry in the XXI century is food processing functions, aimed at ensure that their chemical composition physiological needs of the body person.