Перегляд за Автор "Сидорченко, Олена Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 17 з 17
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив електромембранної активації водних розчинів на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози(2012) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаВ статті розглядається спосіб підвищення ефективності бурякоцукрового виробництва шляхом інтенсифікації процесу екстрагування сахарози із застосуванням електромембранної підготовки реагента – електроактивованого водного розчину (ЕАВР). Встановлено ефективність застосування ЕАВР, та визначено, що добавка в екстрагент збільшує чистоту дифузійного соку. Визначено ефективність бактерицидної дії ЕАВР відносно мікрофлори живильної води та дифузійного соку.Документ Вплив електромембранної обробки на мікробіологічну забрудненість дифузійного соку(2012) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаВ статті розглядається, що попередня обробка стружки електроактивованим водним розчином (ЕАВР) знижує вміст у дифузійному соку мезофільно аеробних і факультативно анаеробних мікроорганізмів (МАФАМ) та пліснявих грибів і дріжджів. Дані заходи дозволяють зменшити невраховані втрати сахарози і збільшити вихід готової продукції, та відмовитися від використання хімічних дезінфектантів, що підвищить екологічну безпеку бурякоцукрового виробництва.Документ Вплив сортових особливостей на природні комплексні сполуки топінамбура(2013) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна Миколаївна; Сакун, М. М.В статті розглядається, що досліджена зміна природних комплексних сполук топінамбура під час метаболізму та вирощуванні. Визначені найбільш технологічні сорти топінамбура для промислової переробки, з точки зору врожайності та інтенсивності накопичення органічних складових. Отримані результати досить значні для організації промислової переробки топінамбура та отримання продуктів цільового призначення і дозволяють прогнозувати інтенсивність накопичення комплексних сполук та їх якісний склад на протязі всього терміну росту. We explored changing of natural complex compounds of topinambur during metabolism and cultivating. Our specialists identified the most technological varieties of topinambur for industrial processing, considering of crop capacity and intensity of accumulation of some organic constituents. The results are quite significant for the industrial processing of topinambur and receive product purpose and to predict the intensity of accumulation of complex compounds and their qualitative composition throughout the growth period.Документ Вплив сучасних харчових технологій на інноваційний розвиток та стан довкілля(2012) Захарченко, Тетяна Миколаївна; Сидорченко, Олена Іванівна; Купчик, Михайло Петрович; Манк, Валерій ВеніаміновичДосліджений вплив сучасних харчових технологій на стан навколишнього природного середовища. Запропоновано шляхи запобігання негативному впливу. The influence of modern food technology at the state of the environment. The ways to prevent the negative impact of food enterprises.Документ Державний нагляд по новому(2014) Мирона, Анна; Сидорченко, Олена ІванівнаВ Положенні введено норму щодо можливості впровадження посиленого режиму державного нагляду. Посилений режим планується застосовувати як додатковий інструмент запровадження комплексу невідкладних заходів державного нагляду за додержанням законодавчих та нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці. Put in the position of the rate on the possibility of implementing the strengthened regime of state supervision. Enhanced mode is planned to be used as an additional tool for implementing complex emergency measures of state supervision over compliance with laws and legal acts of industrial safety and labor protection.Документ Джерела отримання інуліно-фруктозної сировини для використання її в ресторанному господарстві(2013) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаТрадиційною сировиною для отримання інуліну вважається топінамбур, цикорій і жоржина. Саме їх відносять до технічних інуліноносів. Traditional raw material for inulin considered artichoke, chicory and dahlias. That they are referred to the technical inulinonosiv.Документ Організація пожежної безпеки готелю(2015) Мирона, Анна; Сидорченко, Олена ІванівнаПравилами пожежної безпеки для готелю передбачається спеціальне планування будинку, створення протипожежних перешкод, відсіків, ізольованих негорючими конструкціями. За допомогою протипожежних стін, перекриттів, дверей можна в межах одного будинку або споруди ізолювати пожежонебезпечні приміщення і не допустити поширення вогню у випадку його виникнення. Rules of fire safety for the hotel assumed a special layout of the house, creating a fire barriers, compartments, insulated combustible structures. With fire walls, ceilings, doors can be within a building or structure to isolate fire risk areas and prevent the spread of fire in case of its occurrence.Документ Організація праці та відпочинку в закладах громадського харчування та готельно- ресторанних комплексах(2015) Захарченко, Тетяна Миколаївна; Сидорченко, Олена ІванівнаОрганізація праці — це спосіб поєднання безпосередніх виробників із засобами виробництва з метою створення сприятливих умов для одержання високих кінцевих соціально-економічних результатів. The organization of work - a way of combining direct producers from the means of production in order to create favorable conditions for obtaining high-end social and economic results.Документ Особливості виховання студентів академічної групи у вищих навчальних закладах(2013) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаДля сучасної педагогічної науки проблема створення освітньо-виховних умов для формування студентської академічної групи є актуальною і дуже важливою. For modern pedagogy problem of creating educational and educational conditions for the formation of student academic group is relevant and important.Документ Розробка способу підготовки екстрагента з використанням електромембранної технології для вилучення сахарози із бурякової стружки(2011) Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаДосліджено вплив електромембранноі активації водних розчинів (ЕАВР) на фізико-хімічні властивості екстрагенту для вилучення цукрози. Доведена доцільність використання ЕАВР як добавки в екстрагент при процесі екстрагування сахарози із буряковоі стружки. Визначена оптимальна концентрація в екстрагенті ЕАВР, а також підтверджена доцільність використання в якості елктроліта ИаСІ В результаті математичної обробки експериментальних даних визначено оптимальні витрати ЕАВР в процесі екстрагування сахарози з буряковоі стружки, комп'ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Influence elektromembrannoi activation of aqueous solutions (EAVR) on physical and chemical properties extractant to extract sucrose. The expediency EAVR use as additives in extractant in the extraction process sucrose with buryakovoi chips. The optimum concentration of extractant EAVR and confirmed the feasibility of using elktrolita YaSI as a result of mathematical experimental data processing optimum cost EAVR in the extraction of sucrose buryakovoi chips, computer optimization possible to establish general criteria depending on purity diffusion juice concentration EAVR.Документ Система охорони праці та техніки безпеки у готельно-ресторанному комплексі(2015) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаСьогодення на перший план висуває проблеми охорони праці та безпеки життєдіяльності, зокрема питання стану умов праці. Від умов праці, а саме від того, наскільки санітарно-гігієнічний стан виробничого середовища приміщення відповідає її фізіологічним потребам, значною мірою залежить здоров'я і працездатність людини, її ставлення до роботи і сам результат праці. Present to the fore the problem of health and safety life, including the state of working conditions. From working conditions namely how hygienic condition of the working environment room meets its physiological needs, largely depends on the health and human performance, his attitude to work and labor the result itself.Документ Система управління охороною праці в готельно-ресторанному комплексі(2015) Іллючок, Антон Юрійович; Сидорченко, Олена ІванівнаГотельно-ресторанне господарство є однією з складових туристської індустрії. Матеріальна база, що призначена для розміщення туристів, посідає одне з перших місць під час формування туристичної інфраструктури, бо якість проживання та відповідне обслуговування рішуче впливають на рівень туристичного сервісу. Hotel and restaurant management is one of the components of the tourism industry. Financial framework that is designed to accommodate tourists, is one of the first places in the shaping of the tourism infrastructure for quality accommodation and related services strongly affect the level of tourist service.Документ Сучасні електромембранні методи підготовки технологічних середовищ для харчових виробництв(2010) Купчик, Михайло Петрович; Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаВ статті розглядається дослідження процесу одержання дифузійного соку при різних видах живильної води та додаванні електромембранно підготовленого водного розчину. Комп`ютерна оптимізація дозволила встановити узагальнений критерій залежності чистоти дифузійного соку від концентрації ЕАВР. Дані параметри технологічного процесу забезпечують мінімальний перехід нецукрів із бурякової стружки в дифузійний сік в процесі екстрагування сахарози.Документ Сучасні концепції по організації охорони праці у готельно-ресторанному комплексі(2014) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаГотельно-ресторанне господарство є однією з основних складових туристської індустрії. Матеріальна база, що призначена для розміщення туристів, посідає одне з перших місць під час формування туристичної інфраструктури, бо якість проживання та відповідне обслуговування рішуче впливають на рівень туристичного сервісу. Hotel and Restaurant Management is one of the main components of the tourism industry. Financial framework that is designed to accommodate tourists, is one of the first places in the formation of tourism infrastructure for quality accommodation and related services strongly affect the level of tourist service.Документ Флагману з підготовки фахівців цукрової промисловості - 130 років(2013) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаНаведений короткий опис розвитку цукрової галузі в Україні, та історичний літопис створеня та формування Національного університету харчових технологій. Дана оцінка вкладу керівників інституту протягом 130 років. Відмічено останні досягнення НУХТ, відзначено великий вклад ректора Іванова С.В., в популяризації та розвитку історії університету. A brief description of the sugar industry in Ukraine, and historical accounts created and the formation of the National University of Food Technologies. The estimation of the contribution of heads of institutions for 130 years. Marked recent advances our library, marked a major contribution Rector Ivanov SV, in the promotion and development of the history of the university.Документ Шляхи удосконалення технології переробки рослинної сировини для отримання продуктів профілактичного призначення(2014) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаОдним із важливих напрямів підвищення ефективності виробництва харчових продуктів є інтенсивний розвиток сільського господарства і переробних галузей промисловості на основі широкого використання науково-технічних розробок у виробництві, впровадження ресурсо- і ененерго-зберігаючих технологій, підвищення якості продукції, що випускається.Документ Інноваційні комунікативні технології в роботі кураторів академічних груп(2013) Сидорченко, Олена Іванівна; Захарченко, Тетяна МиколаївнаПроцес встановлення студента як фахівця складається з декількох етапів: усвідомлення соціальної ролі людини, сприйняття вимог майбутньої професії, усвідомленого пред’явлення цих вимог до себе, самовиховання необхідних якостей, моделюючих особистість студента, реалізації творчої діяльності. The process of becoming a professional student consists of several stages: awareness of the social role of human perception requirements for future professions conscious presentation of the requirements themselves, self necessary qualities simulating the identity of the student, the implementation of creative activity.