Перегляд за Автор "Скорченко, Марія Вікторівна"
Зараз показуємо 1 - 6 з 6
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Вплив антиоксидантів на ОВ-перетворення гідроскикоричних кислот та їх роль у формуванні забарвлення рожевих виноматеріалів(2012) Скорченко, Марія Вікторівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Білько, Марина ВолодимирівнаВ процесі виготовлення рожевих столових вин фенольні речовини винограду піддаються значним перетворенням під дією оксидаз. З групи фенольних сполук фенолкислоти можуть слугувати критерієм окисненості, завдяки зміні кольору залежно від їх хімічного стану. During production rose table wine grape phenolic substances exposed to a significant transformation under oxidase. Of the group of phenolic compounds fenolkysloty can serve as a criterion okysnenosti by changing color. Depending on their chemical state.Документ Вплив препаратів відновлюваної дії на формування фенольного комплексу рожевих столових виноматеріалів(2012) Тенетка, Аліна Іванівна; Білько, Марина Володимирівна; Скорченко, Марія ВікторівнаДосліджений вплив препаратів відновлюваної дії на формування фенольного комплексу рожевих столових виноматеріалів.Документ Встановлення оптимального терміну витримки кюве рожевих ігристих вин(2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаВ роботі проведено дослідження впливу терміну витримки на якість рожевого купажного кюве, виготовленого із стабільних егалізованих та асамбльованих сортових виноматеріалів Піно Нуар. Прослідковано динаміку барвних та фенольних сполук, зміни окисно-відновного стану та оптичних характеристик на 6-13 місяцях витримки. Встановлено, що оптимальний термін витримки кюве становить 10-11 місяців. The phenolic and anthocyanin concentrations, optical and redox characteristics of cuvee made of Pinot Noir were analyzed to evaluate the effect of aging in contact with yeast on the quality of rose sparkling wine. It was shown that the anthocyanin and phenolic concentrations reached their minimums on the 10 and 11 months of ageing respectively. Moreover, optical characteristics showed better meaning till the 10 month. The value of redox characteristics changed during ageing. Steady grows of Eh0 probably was caused by reduced products of autolysis on the 0-10 months. However, this indicator began to decrease on 11-12 months of ageing whish means that oxidation started. Results showed that aging time should be correlated with a number of characteristics. It was recommended to stop ageing on the 10-11 month.Документ Дослідження впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин(2015) Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаОдними із важливих показників якості ігристих вин є їх колір і смак. Свіжість смаку обумовлена органічними кислотами, головними представниками яких є винна та яблучна. Вони разом з фенолкислотами впливають на формування кольору вин. Кавова та винна кислоти естеризуються із утворенням кафтарової кислоти, а кумарова і винна – із утворенням каутарової, які мають відповідно коричневе і жовте забарвлення. Вміст яблучної та молочної кислот впливає на пінисті властивості ігристих вин. Метою роботи було встановлення впливу органічних кислот на показники якості рожевих виноматеріалів для ігристих вин. One of the important indicators of quality sparkling wines is their color and taste. The freshness of the taste is due to organic acids, the main representatives of which are tartaric and malic. They, along with phenalkylamine influence the formation of color wines. Coffee and tartaric acid with the formation of interesuyutsya kaftanova acid, and Komarova and the blame – with the formation of katarova, which are respectively brown and yellow color. The content of malic and lactic acids affect the foaming properties of sparkling wines. The aim of this work was to establish the effect of organic acids on indicators of the quality of wine materials for pink sparkДокумент Порівняльна характеристика українських регіонів виробництва рожевих столових вин(2014) Тенетка, Аліна Іванівна; Скорченко, Марія Вікторівна; Білько, Марина ВолодимирівнаДоведена можливість отримання різнотипних виноматеріалів в умовах різних регіонів України. Доказана возможность получения разнотипных виноматериалов в условиях различных регионов Украины.Документ Управління окисно-відновними процесами при виробництві рожевих столових виноматеріалів(2012) Білько, Марина Володимирівна; Тенетка, Аліна Іванівна; Бабич, Ірина Михайлівна; Скорченко, Марія ВікторівнаДосліджений вплив вибору сортів винограду, прийомів його переробки та внесення антиоксидантів на формування різних відтінків рожевих столових виноматеріалів. Доведена можливість регулювання окисно-відновними процесами за допомогою внесення препаратів відновної дії.