Перегляд за Автор "Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна"
Зараз показуємо 1 - 20 з 47
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Адсорбційні явища, будова адсорбентів і їхня роль в процесах життедіяльності людини(2002) Дика, Ю. М.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаНаведена коротка характеристика різних видів адсорбції та основних галузей використання адсорбентів. Обгрунтована доцільність використання вуглецевих та мінеральних адсорбентів.Документ Аналіз харчової цінності гастрономічно-туристичного продукту «Kyiv pie»(2022) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівнапроаналізово харчову цінність та туристичний потенціал нового гастрономічного символу столиці України - випічки "Kyiv pie".Документ Вивчення особливостей біонакопичення рослинами мікроелементів в штучному середовищі(2005) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Пальоха, М. С.Для корегування харчування населення України актуальним є створення нових продуктів з підвищеним вмістом певних мінеральних речовин. Пропонується здійснювати збагачення зернових, бобових культур та інших рослинних матеріалів мікро- та макроелементами в процесі їхнього пророщування із штучно підготовлених живильних середовищ, що містять необхідні мінеральні елементи. For the changing the feed of population of Ukraine actual is creation of new products with enhanceable maintenance of certain mineral substances. It is suggested to carry out enriching of, leguminous grain-crops and other vegetable materials by macro- and macronutrients in the process of their sprouting from the artificially prepared nourishing environments that contain necessary mineral elements.Документ Використання високомінералізованої зернової сировини у вирішенні проблеми мікроелементної нестачі(2009) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаПроаналізовано причини нестачі мікроелементів у раціонах харчування населення України. Обґрунтовано доцільність вибору зернових в якості функціональної основи для виробництва продуктів, спрямованих на профілактику мікроелементного дефіциту. Розглядається перспектива збагачення зерна мінеральними речовинами шляхом використання штучних живильних середовищ і наведено результати перших експериментальних досліджень. The reasons for lack of micronutrients in the diet of the population of Ukraine. The appropriateness of choice of grain as a functional basis for the production of products aimed at the prevention of trace element deficiency. Consider the prospect of enriching grains minerals by using artificial culture media and the results of the first experimental studies.Документ Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса(2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаЗ’ясовано, що при розробленні нових харчових продуктів із оптимальним вмістом певних біологічно активних речовин великого значення набирають їхні властивості, особливо – ступінь засвоюваності живим організмом. Подрібнення зерна вівса у дезінтеграторі, що супроводжується ефектами механоактивування, дає можливість максимально вилучити біологічно активні речовини у вільній формі, підвищити їхню біодоступність і відповідно посилити оздоровчі ефекти. It is shown that the development of new food products with the best content of certain biologically active compounds are gaining importance to their properties - especially the degree of digestion of a living organism. Grinding grain oats in disintegrator, accompanied mehanoactivation effects, makes it possible to remove most biologically active substances in the free form, increase their bioavailability and thus strengthen health effects.Документ Використання збагаченого мікроелементами зерна у виробництві кисломолочних напоїв(2013) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаРозроблено рецептуру кисломолочного напою, який матиме комплексний фізіологічний вплив на організм людини, зумовлений дією мікроелементів, вітамінів, амінокислот та інших компонентів рослинного походження, що входять до складу збагаченого мікроелементами зерна. We have proposed a recipe for a new sour milk drink that would have the complex physiological influence on human organism, which would be conditioned by the action of microelements, vitamins, amino acids and other components of plant origin (the ingredients of grain enriched with microelements).Документ Використання збагаченого мікроелементами зерна у виробництві ресторанної продукції(2013) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаЗбагачення ресторанної продукції мінералізованим зерном з використанням нових форм мінеральних речовин - в органічно зв’язаній формі, є оптимальним шляхом подолання недостатнього вмісту мікроелементів в раціонах харчування, призначених для масового споживача. Enrichment restaurant mineralized grain products using new forms of minerals - in organically bound form is the best way to overcome the lack of trace elements in the diet intended for the mass market.Документ Використання сублімаційного висушування та дезінтеграційного подрібнення для отримання біодобавок зі збагаченого мікроелементами зерна(2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаАналіз стану проблеми перероблення сільськогосподарської сировини з метою визначення перспективних напрямів розвитку технологій отримання високоякісних харчових продуктів показує, що необхідно переходити до створення та впровадження принципово нових технологій. The analysis of problems of processing of agricultural raw materials with the aim of identifying promising directions of development of technologies for producing high quality food products shows that it is necessary to move to the creation and implementation of innovative technologies.Документ Використання фізичних методів активування насіння зернових культур(2014) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаДля інтенсифікації процесу проростання зерна вівса у розчинах солей мікроелементів рекомендованим є використання ультразвукових коливань із частотою 22 кГц протягом 180 с. Застосування електрохімічноактивованого розчину води - католіту дозволяє скоротити час проростання зерна пшениці на 2...4 %. Збагачене мікроелементами зерно має широкий спектр використання для виробництва харчових продуктів оздоровчого призначення. To intensify the process of sprouting grain oats in solutions of salts of micronutrients recommended is the use of ultrasonic vibrations with a frequency of 22 kHz for 180 s. The use of electrochemically activated water solution - catholyte can reduce germination of wheat for 2 ... 4%. Micronutrients enriched grain has a wide range of use for the production of food for health improvement.Документ Використання хурми і шоколаду в технології напоїв на молочній основі в закладах ресторанного господарства(2013) Сопієва, Тетяна Азатівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаЗа якісними показниками кисломолочний напій з додаванням хурми та шоколаду відповідає вимогам, які передбачені для кисломолочних напоїв, його можна рекомендувати для використання в технології продукції ресторанного господарства. Its quality milk drink with added chocolate persimmon and meet the requirements provided for dairy drinks, it can be recommended for use in production technologies restaurants.Документ Дослідження амінокислотного складу біофортифікованого мінеральними елементами зерна вівса(2015) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаВажливою умовою отримання сировини для виробництва оздоровчих продуктів на основі рослинних матеріалів з оптимальним вмістом мінеральних речовин є повне забезпечення рослин мікро- та макроелементним живленням, яке використовується рослинами для побудови свого організму та накопичення біокомпонентів. Метою роботи є отримання зернової сировини з підвищеним вмістом есенціальних мінеральних елементів як основи виробництва широкого спектру харчових продуктів для корегування раціонів населення України і запобігання виникненню та розвиткові аліментарних мікроелементов. An important condition for obtaining raw materials for health products based on plant materials with optimal mineral content is a complete software makroelementnym plants and micro power used by plants to build his body and the accumulation of bio-components. The aim is to obtain grain raw material with high content of essential mineral elements as the basis of the production of a wide range of food rations for adjustment of Ukraine's population and prevent the development of nutritional and microelementosis.Документ Дослідження впливу режимів сушіння на якісні показники різних сортів чаю(2013) Шемчук, Ю. В.; Миколів, Іван Михайлович; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаДокумент Дослідження змін сорбційних властивостей зерна пшениці під час пророщування(2003) Дика, Ю. М.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаВикористання цільного зерна пшениці та інших злакових культур в пророщеному стані є актуальним при створенні продуктів оздоровчого призначення. Робота присвячена дослідженню сорбції іонів кальцію і магнію харчовими волокнами пшениці під час пророщування зерна. The use of whole grain of wheat and other cereal cultures in the sprouting state is actual at creation of products of the health setting. Work is sanctified to research of persorption of ions of calcium and magnesium by the food fibres of wheat during sprouting of grain.Документ Дослідження смакових якостей харчових продуктів(2007) Рябушко, К. А.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаСмакові відчуття мають велике значення у дослідженні якості та безпеки харчових продуктів. Дослідження смаку проводять якісно та кількісно. Для покращення смакових властивостей продуктів у харчовій промисловості в якості харчових добавок широко застосовуються смакові речовини — модифікатори смаку. The taste feeling matter very much in research of quality and safety of food products. Researches of taste conduct qualitatively and in number. For the improvement of taste properties of products in food industry as food additions taste substances – modifiers of taste are widely used.Документ Застосування дозувального обладнання в технологіях збагачених харчових продуктів(2020) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Миколів, Іван МихайловичНаведено переваги та недоліки застосування різних типів дозувального обладнання в технологіях збагачених харчових продуктів.Документ Конструювання рецептур солоних сирних паст підвищеної харчової цінності(2017) Личак, Анастасія; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаПроаналізовано жирокислотний склад солоної сирної пасти, виготовленої за традиційною рецептурою. Запропоновано збалансовану за вмістом жирів рецептуру сирної пасти з використанням майонезу та фундуку. The fatty acid composition of salted cheese paste made according to a traditional recipe is analyzed. A fat-balanced recipe for cheese paste with mayonnaise and hazelnuts has been proposed.Документ Наукові основи розроблення оздоровчих продуктів на основі мінералізованої зернової сировини(2005) Сімахіна, Галина Олександрівна; Штанько, Олег Анатолійович; Островська, А. О.; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаРобота присвячена з'ясуванню можливостей максимального накопичення в рослинах мінеральних сполук у процесі пророщування. Встановлено, що в процесі пророщування зерна відбувається біотрансформація мінеральних елементів живильного середовища з неорганічної форми в органічну. Висока біодоступність та мінімальна токсичність отриманих органічних форм мінеральних елементів визначають доцільність та перспективність широкого використання пророщеного таким чином зерна у складі біологічно активних добавок до їжі та спеціальних продуктів профілактичного призначення.Документ Нові композиції на основі харчової клітковини дезінтоксикаційної та адаптогенної дії(НУХТ, 2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаВ статті розглянуто технологічні можливості вдосконалення якісних характеристик харчових продуктів шляхом створення і використання рослинних композицій, компоненти яких виявляють різнобічні фізіологічні ефекти на організм людини, в тому числі дезінтоксикаційні та адаптаційні. Наведено основні характеристики харчової клітковини, лікарських рослин як сировинних матеріалів. Запропоновано технології отримання композицій та проведено аналіз показників якості та безпеки. The article represents an analysis of technological possibilities to perfect the quality characteristics of foodstuffs by creation and usage of plant compositions, whose components reveal their diverce effects on the human organism, including detoxification and adaptogenic effect. The authors of the article present the main characteristics of food cellulose, curative plants as raw materials. There are also proposed the technologies to obtain the composition, and conducted the analysis of quality and safety indices.Документ Обгрунтування вибору зерна вівса як сировини для отримання оздоровчих продуктів(2006) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Івчук, Надія ПавлівнаПроаналізовано ефекти накопичення мінеральних елементів у різних зернових культурах при пророщуванні зі штучних живильних середовищ. Встановлено, що полісахариди визначають кількість мінеральних елементів, яку поглинають клітинні оболонки зернових культур зі штучних живильних середовищ. Максимальний ефект накопичення мінеральних елементів виявлено для зерна вівса. Збагачене мінеральними речовинами зерно вівса є перспективною сировиною для створення на його основі продуктів оздоровчого призначення.Документ Особливості викладання дисципліни «Проектування харчових виробництв» у період дистанційного навчання(2022) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Івчук, Надія ПавлівнаРозглянуто особливості викладання дисципліни «Проектування харчових виробництв» у НУХТ в період карантину із використанням таких он-лайн ресурсів як платформа Moodle та застосунок Zoom.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »