Перегляд за Автор "Цимбалюк, Людмила Георгіївна"
Зараз показуємо 1 - 11 з 11
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Класифікація витрат та її практичне значення в системі управління витратами(2008) Скригун, Наталія Петрівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Чорноус, Людмила ВасилівнаОбґрунтовано необхідність класифікації витрат виробництва з метою ефективного управління витратами. На основі аналізу вітчизняного та зарубіжного досвіду запропоновано напрями класифікації витрат виробництва через виокремлення класифікаційних ознак із врахуванням функцій управління витратами.Документ Методи цінового стимулювання збуту та умови їх використання(2011) Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Скригун, Наталія Петрівна; Семененко, Катерина ЮріївнаПроведено аналіз існуючих методів цінового стимулювання збуту в сфері обігу на досвіді Франції. Показано можливість застосування окремих методів залежно від тактичної мети підприємства. Наведено основні нормативно-правові аспекти законодавчого забезпечення цінового стимулювання.Документ Оптимізація виробничих запасів як один із напрямів управління витратами(2003) Скригун, Наталія Петрівна; Цимбалюк, Людмила ГеоргіївнаВибір оптимальної моделі планування замовлень сприяє мінімізації витрат підприємства і є одним із способів ефективного управління ними. В статті розглянуто особливості систем традиційного та своєчасного виробництва; моделі визначення оптимального розміру запасу, характерні для вітчизняних та зарубіжних промислових підприємств. Choosing of the optimal model for production orders planning assists in cutting costs of production and represents one of the ways for efficient Cost Management. Features of traditional and modern production systems were considered in this article, as well as models for evaluation of optimal resource quantities, typical for foreign and local enterprises.Документ Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості(2012) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр МихайловичПідручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні , практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with a training programme on the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Food technology and engineering» and in accordance with the curriculum for the subject «Organization of production at enterprises of food industry», provided by the branch standard of higher education of Ukraine for training of bachelors in the field of knowledge «Economy and entrepreneurship». It describes the theoretical, practical and organizational principles and system of providing of organization of production, taking into account industry specifics of activity of the enterprises of food industry of Ukraine.Документ Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості(2011) Мостенська, Тетяна Леонідівна; Бойко, Ірина Анатоліївна; Болотіна, Ірина Миколаївна; Драган, Олена Іванівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Ємцев, Віктор Іванович; Межинська-Бруй, Олена Юріївна; Новак, Валентина Олексіївна; Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Полінчик-Ярова, Тетяна Володимирівна; Сіднєва, Жанна Костянтинівна; Стахурська, Світлана Антонівна; Сичевський, Микола Петрович; Скопенко, Наталія Степанівна; Ткачук (Стахурська), Світлана Валеріївна; Ткаченко, Ольга Миколаївна; Федулова, Ірина Валентинівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Шекмар, Надія Андріївна; Шматкова, Галина Карпівна; Яцунь, Олександр МихайловичПідручник написаний відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Харчова технологія та інженерія» та відповідно до навчальної програми з дисципліни «Організація виробництва на підприємствах харчової промисловості», що передбачена галузевим стандартом вищої освіти України для підготовки бакалаврів з галузі знань «Економіка і підприємництво». В ньому викладено теоретичні, практичні, організаційні основи та система забезпечення організації виробництва із врахуванням галузевої специфіки діяльності підприємств харчової промисловості України. The textbook is written in accordance with the curriculum of the subject "The organization of the food industry" that provides an industry standard for higher education in Ukraine Bachelor of field of "Food Technology and Engineering" and in accordance with the curriculum of the course "Organization of production in the food industry "that provides an industry standard for higher education in Ukraine bachelors from the field of" Economics and entrepreneurship ". It laid the theoretical, practical, organizational framework and system of organization of production, taking into account the specifics of the sector of the food industry in Ukraine.Документ Організація та планування діяльності підприємств(2005) Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Воїнова, Нонна Володимирівна; Костюк, Володимир Купріянович; Цишевский, Володимир Григорович; Кошелюк, Петро Олександрович; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Волохова, Нінель Антонівна; Сологуб, Олена Петрівна; Вовченко, Олександр Степанович; Ухналевський, Юрій Михайлович; Стахурський, Валерій Олександрович; Стахурська, Світлана Антонівна; Урукаєв, С. Є.; Страшинська, Лариса Володимирівна; Антошкіна, Лідія Іванівна; Безпалько, Олена Вікторівна; Бєлова, Тетяна Геннадіївна; Фадєєва, Олена Георгіївна; Костюк, Владимир Куприянович; Скригун, Наталія ПетрівнаНауково-методичний посібник «Організація та планування діяльності підприємств» є практичною розробкою нагальних питань управління діяльністю підприємств в умовах ринкової економіки.Структурно даний методичний посібник охоплює основні організаційні складові діяльності підприємства. З 22 розділів — 7 висвітлюють питання організації виробничого процесу і, зокрема, основного виробництва, виробничих потужностей та резервів їх використання, організації оплати праці, управління якістю продукції. Значна частка в підручнику відведена плануванню діяльності підприємства в ринкових умовах. Зокрема, це висвітлення ролі планування у соціально - орієнтованій ринковій економіці, бізнес планування, планування технічного і організаційного розвитку підприємства, його матеріально-технічного забезпечення, планування праці та заробітної плати, собівартості, фінансових показників, соціального розвитку та раціонального використання природних ресурсів і охорони природи. Scientific Manual "Organization and planning of enterprises' development is a practical pressing issues management of enterprises in the market ekonomiky.Strukturno this handbook covers the major organizational components of the enterprise. With 22 chapters - 7 cover the organization of the production process and in particular the primary production capacity and reserves their use of remuneration, quality management. Much of the textbook assigned the planning of enterprises in market conditions. In particular, it highlighted the role of planning in socially - oriented market economy, business planning, technical planning and organizational development of enterprise, its logistics, planning and wages, costs, financial performance, social development and sustainable use of natural resources and conservation .Документ Організація і планування виробництва(2006) Костюк, Володимир Купріянович; Воїнова, Нонна Володимирівна; Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Цишевский, Володимир Григорович; Пішеніна, Тетяна ІллівнаУ посібнику узагальнено теоретичні положення раціональних методів орга¬нізації і планування виробництва; технічного та організаційного розвитку підприємства; визначення ефективності його інноваційної політики. Висвітлено методи обґрунтування виробничої програми підприємства; методи визначен¬ня та раціонального використання виробничих потужностей підприємства. Крім теоретичнихпитань організації і планування виробництва, посібник має практичне спрямування. Після кожної теми наводяться тести для самоконтролю, а також приклади розв’язання відповідних задач, що полегшить роботу студентам і викладачам у підготовці до практичних і лекційних занять. Видання підготовлене на основі законодавчих актів з питань розвитку народного господарства та вищої освіти України. У ньому враховано тенденції розвитку економічної науки, зокрема щодо подальшого вдосконалення підготовки фахівців.Документ Удосконалення методики калькулювання собівартості продукції на підприємствах хлібопекарської галузі(2009) Скригун, Наталія Петрівна; Цимбалюк, Людмила ГеоргіївнаПроведено аналіз існуючих методів розподілу непрямих витрат на собівартість окремих виробів на підприємствах хлібопекарської галузі. Показано необхідність вибору точної бази розподілу непрямих витрат. Запропоновано вибір бази розподілу непрямих витрат з урахуванням результатів кореляційно-регресійного аналізу. The analysis of existent methods of division of indirect cоsts is conducted on the prime price of separate wares on the enterprises. The necessity of choice of exact base of division of indirect cоsts is shown. The choice of base of division of indirect cоsts is offered taking into account the results of correlation regressive analysis.Документ Формування сучасної системи маркетингу в Україні(2000) Пантелєєва, О. В.; Крайнюченко (Форноляк), Ольга Феодосіївна; Бєлова, Тетяна Геннадіївна; Цимбалюк, Людмила ГеоргіївнаРозглянуто особливості зародження та розвитку маркетингу в Україні. Were examined the features of the of origination and development of marketing in Ukraine.Документ Формування та управління витратами виробництва(2009) Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Скригун, Наталія Петрівна; Антошкіна, Лідія ІванівнаВ підручнику розглянуті теоретичні основи формування витрат на підприємстві: принципи та функції управління витратами, їх економічна сутність та зв’язок з теорією виробництва; розроблена класифікація витрат з метою здійснення ефективного управління ними в процесі здійснення виробничої діяльності. Описано методичні підходи до планування загальних та середніх витрат; способи оптимізації поточних витрат та виробничих запасів, досліджено взаємозв’язок витрат та ефективності виробництва. Особлива увага приділена принциповим особливостям калькулювання собівартості продукції в окремих галузях промисловості. Theoretical bases of charges forming on the enterprise are considered in a textbook: principles and functions of management charges, their economic essence and connection with the production theory; created the charges classification with the aim of effective management realization in the process of productive activity realization. The methodical approaches according to the planning of general and middle charges are described; methods of current outlays optimization and productive supplies, intercommunication of charges and production efficiency. The special attention is spared to the fundamental features of unit cost calculation in the separate branches of industry.Документ Чинники, резерви та шляхи зниження витрат виробництва як основа зменшення ціни товару(2011) Цимбалюк, Людмила Георгіївна; Скригун, Наталія ПетрівнаУзагальнено групи чинників зниження витрат виробництва, систематизовано види резервів зниження витрат виробництва, конкретизовано шляхи зниження витрат задля оптимізації цінової політики підприємства. The groups of factors of production costs decline are generalized, the types of backlogs of production costs decline are systematized, and ways of decline of expenses are specified with the purpose of optimization of the enterprise’s price policy.