Перегляд за Автор "Ярош, Катерина Олександрівна"
Зараз показуємо 1 - 8 з 8
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Біокорегування функціонального стану організму військовослужбовців компонентами харчових продуктів(2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина ОлександрівнаЗбереження і поліпшення фізичного та психофізичного стану військовиків у нинішніх умовах потребує організації спеціалізованої системи допомоги, орієнтованої на вирішення цієї надзвичайно важливої для України проблеми. Вона не повинна зводитись лише до традиційного медичного втручання, а спиратись на сучасні підходи до формування культури здоров’я в екстремальних умовах, використовуючи технології фізичної та психічної реабілітації. Preserving and improving the physical and mental and physical state of the soldiers in the current environment requires specialized system of care focused on solving this extremely important problem for Ukraine. It should not be limited only to traditional medical treatment and rely on modern approaches to creating a culture of health in extreme conditions, using the technology of physical and mental rehabilitation.Документ Композиційна суміш із нетрадиційної сировини для виробництва продуктів для військовослужбовців(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина ОлександрівнаОднією з основних вимог до харчування військовослужбовців є відповідність його компонентного складу нутритивним потребам у складних умовах життєдіяльності. Особливу увагу необхідно приділяти білковій складовій, яка забезпечує різнобічний вплив на організм військовослужбовця. У роботі показано доцільність використання в якості джерел нетрадиційних білків зеленої маси лікарських рослин та коренеплідних культур при виробництві нових видів хліба. The authors of the article have shown the expedience of using the green mass of curative plants and the cultivated roots in production of the new sorts of bread. Therefore, the plantain leaves and green mass of red beet were chosen as the subjects for our studies. Using the methods of organoleptic, physicochemical and microbiological research, the authors have found out that the abilities of obtained powders (mineral content, amino acid amounts, amino acid score etc.) depend on the season of cropping (the best time is September). The protein component and the sufficient quantities of food cellulose are extremely important in a diet for military personnel. The green mass of curative plants and cultivated roots would become the new effective sources of proteins, and this hypothesis has been confirmed in this article, based on creation of a compositional mixture of red beet and plantain powders. They will gain the amount of proteins in a final product (wheat-and-buckwheat bread), increase the coefficient of protein utility, and lower the coefficient of its surplusДокумент Контроль якості нетрадиційних рослинних джерел для системи оздоровчого харчування(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина ОлександрівнаДокумент Метафоричні образи в поезії Василя Симоненка(2014) Ярош, Катерина Олександрівна; Яременко, Світлана АндріївнаПровівши дослідження метафоричних образів в поезії Василя Симоненка, можемо зробити висновок, що присутність метафори у віршах допомагає підсилити образність викладених думок автора. After some investigation metaphorical images in poetry Basil Symonenka, we can conclude that the presence of metaphors in the poems contained imagery helps reinforce the views of the author.Документ Отримання харчових барвників з лушпиння цибулі з підвищеним вмістом каротиноїдів(2015) Сімахіна, Галина Олександрівна; Ярош, Катерина ОлександрівнаХарчовий каротиноїдовмісний барвник із лушпиння цибулі, отриманий за запропонованими способами, можна застосовувати в різних галузях харчової промисловості, в тому числі для дитячого та дієтичного харчування, при виробництві різноманітних кулінарних страв та харчо концентратів, а також для продуктів із вираженою антиоксидантною дією. Food coloring karotynovmisni of onionskin obtained by the proposed method can be used in various fields of food industry, including the infant and dietetic foods, production of various culinary dishes and food concentrates and for products with a strong antioxidant effect.Документ Проблема шкідливих звичок сучасної молоді (соціологічне дослідження)(2014) Мошенська, Лілія Володимирівна; Кужиль, Наталія Олегівна; Ярош, Катерина Олександрівна; Довбня, Інна Валентинівна; Пшеницький, Олег Геннадійович; Якубенко, Владислав; Нікітіна, Ірина ВсеволодівнаПроблема даного соціологічного дослідження полягає у вивченні розповсюдження алкоголю, наркотиків та тютюнопаління в житті сучасної молоді. The problem of this sociological study is to examine the distribution of alcohol, drugs and tobacco in the lives of today's youth.Документ Стахіс - перспективна сировина для виробництва оздоровчих продуктів(2014) Бажай-Жежерун, Світлана Андріївна; Ярош, Катерина Олександрівна; Пшеницький, Олег Геннадійович; Рахметов, Джамал БахлуловичРозроблення нових продуктів оздоровчого спрямування передбачає розширення сировинної бази, використання вторинних ресурсів харчової промисловості. Актуальним є застосування нетрадиційних видів сировини, яка містить значну кількість біологічно активних речовин, це дає можливість створювати функціональні продукти з високою харчовою цінністю.Документ Сухий білково-рослинний напівфабрикат з молочної сироватки багатофункціонального призначення для збагачення харчових продуктів спеціального дієтичного споживання (для військовослужбовців)(2018) Сімахіна, Галина Олександрівна; Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна; Ярош, Катерина ОлександрівнаВинахід стосується сухого білково-рослинний напівфабрикату з молочної сироватки багатофункціонального призначення для збагачення харчових продуктів спеціального дієтичного харчування, що містить молочну сироватку, причому напівфабрикат додатково містить бурштинову кислоту, L-карнітин, кріопорошки із цукрового буряку, моркви, гарбуза. The invention relates to a dry protein vegetable semifinished product of multivariate milk whey for the enrichment of foods for special dietary foods containing milk whey, the semifinished additionally containing amber acid, L-carnitine, sugar beet cryopresources, carrots, and pumpkin.