Перегляд за Автор "Siryk, Alina"
Зараз показуємо 1 - 18 з 18
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Analysis of causes, circumstances and consequences of occupational traumatic injuries at the food beverage enterprises(2019) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaThe article analyzes the dynamics of occupational injuries in the food industry in the production of beverages for the period from 2010 to 2018. It was found that organizational factors lead to 80% of occupational injuries. Violations were mainly due to employees' poor knowledge of occupational safety rules. В статті проаналізовано динаміку виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв за період з 2010 по 2018 роки. Було встановлено, що організаційні фактори призводять до 80% виробничого травматизму. В основному порушення відбувалися через слабкі знання працівниками правил безпеки праці.Документ Analysis of reasons, circumstances and consequences of manufacturing traumatism during production of main pharmaceutical products and pharmaceutical preparations(2020) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaIn the article there is analyzed statistics on the causes, consequences and circumstances of occupational injuries at the pharmaceutical products and pharmaceuticals for the period from 2013 to 2018, and is found that organizational factors lead to 80% of industrial injuries. The results of the study of the accident are presented in distribution by profession, age, general work experience, and experience in the specialty of the victims. Prophylactic measures are proposed to prevent occupational injuries in the production of basic pharmaceutical products and pharmaceuticals. В статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів за період з 2013 по 2018 роки. Під час проведення дослідження застосовано прикладний статистичний аналіз даних про нещасні випадки, метод головних компонент. Було проведене дослідження трендів часових рядів виробничого травматизму, що базується на даних Державної служби статистики України. Наведено результати дослідження розподілу нещасних випадків за професією, віком, загальним стажем роботи, стажем за спеціальністю потерпілих. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів.Документ Analysis of the effectiveness of usage the “fault tree” method for the prevention of failures in the power economy of food processor(2017) Siryk, Alina; Evtushenko, Olga; Yefisko, Ylia; Ovcharova, DariyaThe topic of the paper is the reasons of hazardous events at the power objects of food processing units and their prevention using the “Fault tree” method.Документ Analysis of theoretical researches on nature of occupational injuries(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroIn order to manage occupational safety in the food industry effectively, choose and take reliable and available measures and means to prevent accidents at production we are to know factors, causes and sources of dangers, which can injure an employee under specific conditions and at certain workplace.Документ Development of the occupational safety in the food industry with regard for the risk-based approach(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroThe prediction of occupational risks and making the conditions for the prevention of injuries based on it is one of the promising scientific directions of the workplace safety development in industry, as it is directly connected with the manufacturing process.Документ Environmental and security aspects wastewater treatment stations of food industry in Ukraine(2022) Semenova, Olena; Suleyko, Tetiana; Siryk, Alina; Evtushenko, OlgaThe aim of this article was to determine the optimal parameters of wastewater treatment and to eliminate the certain deficiencies of aerobic fermentation. It was established that continuous fermentation mode of wastewater flows is the most effective to get the additional source of energy - biogas. Investigated ways of intensification of the aerobic fermentation stage can increase the productivity of an aeration tank in the wastewater treatment, reducing respectively the environmental load in the region where a food industry enterprise is situated. Метою даної статті було визначення оптимальних параметрів очищення стічних вод та усунення певних недоліків аеробного бродіння. Встановлено, що безперервний режим бродіння потоків стічних вод є найбільш ефективним для отримання додаткового джерела енергії – біогазу. Досліджені шляхи інтенсифікації стадії аеробного бродіння дозволяють підвищити продуктивність аеротенка при очищенні стічних вод, відповідно знижуючи навантаження на навколишнє середовище в регіоні, де знаходиться підприємство харчової промисловості.Документ Evaluation procedure for economic efficiency of occupational injuries preventive measures with risk-based approach(2017) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroProposed methodology on the classic approach to economic calculations and “risk price” indicators, a procedure for determining the economic effectiveness of occupational injuries preventive measures was designed.Документ Formation of intelligent agents of the information and analytical system of enterprise safety management(2018) Evtushenko, Olga; Siryk, AlinaIt is determined that the proposed complex automation system of labor protection management for companies in food industry, can be used to improve project management decisions on operational analysis of working conditions in the food enterprise, definition of areas to prevent occupational injuries and organizational measures for the protection of labor basis.Документ Improvement the system of safety management in the food industry enterprises(2015) Evtushenko, Olga; Siryk, AlinaThe methods of labor protection management, based on a combination of statistical analysis, expert estimation with ranking factors and combined forecasting the risks of occupational injuries with the implementation of algorithm formation of proposals about improving working conditions in the food industry enterprises, were improved. The results, which can be used in improving the management solutions' projects about providing safe working conditions of employees in the food industry enterprises as well as in the other industries of Ukraine, were received.Документ Improvement of the research method of causual effect of industrial traumatism occurrence at food enterprises(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroThe specificity of occupational safety is the fact that its state depends on many factors that are difficult to estimate using quantitative indicators at current level of science of occupational safety.Документ Increase in the Level of occupationl safety in the food industry with regard tof the risk-oriented approach(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroThe investigation was performed on the basis of the following methods: the methods of statistical analysis of accidents that occurred in the food industry within the last decade for the determination of tendencies of traumatism; the method of regression analysis for the evaluation of cause-and-effect relations characteristic of injury processes.Документ Mathematical model of decision-making with account the risk of injuries(2015) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, PetroIn order to improve the mathematical models of decision making in company's safety management system was found that in the development of methodical maintenance decision support systems it is necessary to create a process of adaptation of decision-making tools.Документ Methods of assessment of operating effectiveness of the Intellectual information and analytical system of Occupational safety management at pharmaceutical іndustry enterprises(2019) Siryk, Alina; Evtushenko, Olga; Lych (Tkachenko), Inna; Soloshenko, KaterynaThe article overlooks methodology for evaluating the effectiveness of the intellectual information-analytical system of labor protection management at the enterprises of the pharmaceutical industry. The introduction of this technique at the enterprises of the pharmaceutical industry in the traditional procedures of internal audit will achieve a new quality of functioning of automated information-analytical systems of labor protection management and significantly increase the efficiency of information processing in decision-making processes due to the efficiency and accuracy of choosing the optimal set of measures for ensuring safety.Документ Modern aspects of occupational safety at meat industry enterprises(2014) Evtushenko, Olga; Siryk, AlinaAnalyzing causes of injury on Meat Processing Plants give an opportunity to create reasonable and effective ways of prevention and decreasing risks of workers injuries.Документ Oprogramowanie systemuzarządzania ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro; Biloshapka, AlonaZaproponowany kompleks środków automatyzacji zarządznia ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego może zostać wykorzystany do udoskonalenia projektów decyzji kierowniczych dotyczących operatywnej analizy stanu warunków pracy w przedsiębiorstwie, określenia racjonalnych kierunków profilaktyki traumatyzmu przemysłowego i uzasadnienia przedsięwzięć organizacyjnych w zakresie ochrony pracy. Wyniki pracy są wkładem do rozwoju stosowanych podstaw ochrony pracy w części dotyczącej diagnostowania, modelowania sytuacji ekstremalnych i oceny ich skutków. Пропонована програмна система управління охороною праці для підприємств харчової промисловості може бути використана для поліпшення рішень з управління проектами операційного аналізу умов праці на підприємстві, визначення областей щодо попередження виробничого травматизму та організаційних заходів з основ охорони праці. Результати роботи сприяють принципу розробки додатків безпеки праці, діагностики та моделювання надзвичайних ситуацій та оцінки їх наслідків. The proposed software system of labour protection management for companies in food industry can be used to improve project management decisions on operational analysis of working conditions in the enterprise, definition of areas to prevent occupational injuries and organizational measures for the protection of labor basis. The results of work contribute to the principle application development of occupational safety as far as the diagnosis and modeling of extreme situations and evaluate their consequences.Документ Planning of elimination of emergency consequences(2014) Kovalenko, Sergey D.; Siryk, Alina; Vlasyuk, IvannaThe ratio between volume of useful information collected and processed during operation planning which is required for identifying optimal solution is calculated. This ratio allows to construct a graph of probability of identifying a solution in existing environment and probability value of identifying optimal solution before information in P*condition is obtained. Якість рішення при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій залежить передусім від кількості факторів, що враховуються під час його визначення в конкретних умовах, рівня інформаційної готовності органів управління до прийняття рішення щодо ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у найкоротші терміни з необхідністю розгляду декількох варіантів для досягнення обґрунтованості і конкретності.Документ Statistical aspects of occupational injuries in the manufacture of main pharmaceutical products and pharmaceutical preparations(2021) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Okhmakevych, АnastasiiaThe purpose of this work is analyzing the causes, consequences and circumstances of occupational injury in the manufacture of main pharmaceutical products and pharmaceutical preparations for the period from 2013 to 2019. Метою даної роботи є аналіз причин, наслідків та обставин виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів та фармацевтичних препаратів за період з 2013 по 2019 рік.Документ Statistical aspects of occupational injuries in the production of chemical products and chemicals(2021) Konovalova, Viktoria; Evtushenko, Olga; Siryk, AlinaThe study was conducted on the basis of the nominal-statistical method in the study of many random divisions in systematic works, according to statistical data on occupational injuries in the production of chemicals and chemical products for the period from 2010 to 2019. The study of trends in time series of occupational injuries is based on data from the State Statistics Service of Ukraine. Дослідження проводилось на основі номінально-статистичного методу при вивченні багатьох випадкових поділів у систематичних роботах, згідно статистичних даних про виробничий травматизм у виробництві хімічних речовин та хімічних продуктів за період з 2010 по 2019 рік. Тенденції часових рядів виробничого травматизму ґрунтуються на даних Державної служби статистики України.