Перегляд за Ключові слова "coloured"
Зараз показуємо 1 - 16 з 16
- Результатів на сторінці
- Налаштування сортування
Документ Актуальність одержання термостійкого очищеного соку на Смілянському цукровому заводі(2009) Таран, Вікторія Володимирівна; Виговський, Валерій Юрійович; Одородько, Надія ЙосипівнаВ ході аналізу одержаних даних було визначено, що вміст редукувальних речовин в клітинному соці впливає на ефект очищення дифузійного соку, вміст в ньому солей кальцію, забарвленість очищеного соку, на роботу випарної установки та продуктового відділення, при сталій витраті вапна в процесі основного вапнування та тривалості процесу.Документ Відділення осаду до основного вапнування в схемі з використанням прогресивної вапнокарбонізації(2008) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Петриченко, Ігор БорисовичДослідження способу очищення дифузійного соку з відділенням осаду до основного вапнування з використанням вапнокарбонізації в лабораторних умовах довело, що відділення осаду після вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН значно підвищує ефект очищення соку під час І карбонізації за рахунок адсорбції та співосадження. При цьому адсорбції не перешкоджають ВМС.Документ Дослідження ефективності повернення сатураційного осаду при очищенні соку з використанням прогресивної дефекосатурації(2006) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій ЮрійовичВстановлено, значне підвищення ефективності осадження нецукрів з покращенням якості очищеного соку. Виходячи з отриманих результатів встановлена оптимальна кількість сатураційного осаду, а також місце вводу його на прогресивну дефекосатурацію. It is set, considerable increase of efficiency of besieging of нецукрів with the improvement of quality of the cleared juice. Coming from the got results the optimal amount of carbonation sediment, and also place of вводу of him, is set on a progressive defecosaturation.Документ Дослідження оптимальних умов проведення гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті(2012) Виговський, Валерій Юрійович; Таран, Вікторія Володимирівна; Логвін, Володимир Матвійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Петриченко, Ігор БорисовичВ статті представлені експериментальні дослідження з визначення оптимального технологічного режиму проведення процесу гарячого ступеню основного вапнування в секційному апараті. В результаті проведених досліджень встановлено, що при проведенні очищення дифузійного соку в секційному апараті гарячого ступеню основного вапнування збільшився ефект розкладання редукувальних речовин значно зменшилася забарвленість очищеного соку та вміст в ньому солей кальцію.Документ Експрес-метод для поточного контролю кольоровості кристалічного цукру-піску(2012) Платонов, Віталій Васильович; Дадеко, Л. І.; Ковальчук, А. В.; Хомічак, Любомир Михайлович; Купчик, Михайло Петрович; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєв, Валерій Остапович; Чернявська, Людмила Іванівна; Михайленко, О. П.Наведені відомості про вимоги до кольоровості цукру в бальній системі в країнах ЄС, описаний принцип дії вітчизняного приладу для визначення кольровості цукру в кристалічному вигляді та порівняння показників, одержаних на ньому та колориметрі КФК-3.Документ Ефективність використання флокулянта в процесі вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН(2007) Виговський, Валерій Юрійович; Резніченко, Юрій Миколайович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичУ результаті лабораторних досліджень встановлено, що застосування флокулянту MAGNAFLOK LT-27 під час проведення попередньої ступеневої прогресивної вапнокарбонізації в середньому сприяє збільшенню швидкості відстоювання вапнокарбонізованого соку на 25,0%, зменшенню фільтраційного коефіцієнту майже в 2 рази, зменшенню забарвленості очищеного соку на 39,1%, та вмісту солей кальцію в 2 рази. Крім того, це дозволяє зменшити витрати вапна від 1,0% до 0,6% без суттєвого погіршення седиментаційно-фільтраційних показників вапнокарбонізованого соку та якісних показників очищеного соку.Документ Новий напрямок в роботі ІІ сатурації(2002) Хомічак, Любомир Михайлович; Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Олійник, С. О.; Бєлостоцький, Леонід Георгієвич; Жеплінська, Марія Михайлівна; Самчук, О. Г.; Пишняк, П. В.Пропонується спосіб проведення процесу ІІ сатурації, який відрізняється від типового частковою карбонізацією змішаного з вапняним молоком фільтрованого соку І сатурації перед дефекацією за рахунок його контакту з “відпрацьованим” сатураційним газом у верхній частині апарату ІІ сатурації, та наводяться результати досліджень в умовах цукрового заводу ім. Цюрупи.Документ Очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням(2008) Логвін, Володимир Матвійович; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Авдієнко, Світлана ОлексіївнаЗа умов очищення дифузійного соку з удосконаленим прогресивним попереднім вапнуванням підвищується вихід цукру. At the terms of cleaning of diffusive juice a rendement rises with the improved progressive previous liming.Документ Очищення соку ІІ сатурації термоактивованим глауконітом(2002) Точкова, Оксана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Виговський, Валерій ЮрійовичЗастосування термообробленого при 500°С глауконіту підвищує і ефективність очищення соків 11 сатурації і відповідно зменшує вміст цукрози у мелясі. Application heat-treated at 500°С of glauconite promotes and efficiency of cleaning of juices of 11 сатурації and accordingly diminishes content of цукрози in molasses.Документ Прогресивна вапнокарбонізація - як один із методів підвищення ефективності очищення дифузійного соку(2008) Резніченко, Юрій Миколайович; Виговський, Валерій Юрійович; Логвін, Володимир Матвійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичОдним з ефективних способів підвищення ефективності очищення та високих седиментаційно-фільтраційних властивостей осаду є процес вапнокарбонізації (одночасного оброблення дифузійного соку вапном і вуглекислим газом), та особливо - вапнокарбонізації зі ступінчатим підвищенням рН і лужності. Тому за кордоном в заводських умовах отримали розповсюдження схеми з попередньою вапнокарбонізацією. В результаті високомолекулярні сполуки коагулюють з одночасною дегідратацією і адсорбуються на поверхні утворених кристалів карбонату кальцію.Документ Пути повышения эффективности очистки диффузионного сока: теория и практика(2009) Хомичак, Любомир Михайлович; Петриченко, Игорь Борисович; Виговский, Валерий Юрьевич; Калиниченко, Александр Николаевич; Резниченко, Юрий НиколаевичАнализируются основные технологические факторы, которые влияют на эффективность проведения известково-карбонатной очистки диффузионного сока и приводятся пути ее повышения.Документ Спосіб очищення дифузійного соку (Деклараційний патент на винахід № 44178)(2002) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Виговський, Валерій Юрійович; Жеплінська, Марія МихайлівнаСпосіб очищення дифузійного соку, який передбачає проведення попередньої дефекації, основної дефекації. І сатурації з фільтруванням, дефекації перед II сатурацією, II сатурації і фільтрування, який відрізняється тим, що фільтрований сік І сатурації, змішаний з вапняним молоком, подається через форсунки у верхню частину II сатуратора, де введене вапняне молоко карбонізується відпрацьованим сатураційним газом на 20-30%, після чого в дефекатор перед II сатурацією.Документ Технологічні аспекти одностадійної фільтрації соку І карбонізації та виробництва цукру-сирцю з цукрових буряків(2012) Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Калініченко, Олександр Миколайович; Філатов, С. Л.; Шурбований, В.В статті наведена інформація стосовно недоліків фільтрації соку І карбонізації в дві стадії та шлях їх подолання.Документ Технологічні показники очищених соків в способі з відокремленням осаду і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях(2013) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія Володимирівна; Рябченко, М. В.Аналізується влив відокремлення осаду до основного вапнування і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях на якісні показники очищеного соку та шляхи їх підвищення. Analyzes the impact of the precipitate to the main liming and stepdown alkalinity I and II of carbonation on the quality parameters of the purified juice and ways to improve.Документ Удосконалений експрес-метод визначення кольоровості білого цукру на модернізованому колориметрі ЦУ ТЕП-СМ(2010) Тихонюк, A. B.; Дадеко, Л. І.; Хомічак, Любомир Михайлович; Клименко, Лариса СтепанівнаЗа рахунок модернізації приладу для вимірювання кольоровості білого цукру без розбавлення та вдосконалення відповідної методики без попередньої пробопідготовки вдалося скоротити тривалість проведення аналізу до 30 секунд та отримати значення кольоровості з похибкою, що не перевищує вимоги ДСТУ 2015-92 (ГОСТ 12572-93).Документ Усовершенствованная технологическая схема очистки диффузионного сока(2010) Хомичак, Любомир Михайлович; Петриченко, Игорь Борисович; Выговский, Валерий Юрьевич; Калиниченко, Александр Николаевич; Резниченко, Юрий НиколаевичМодернизация аппаратов за приведенными принципами, позволяет повысить эффективность работы станции дефекосатурации, что также позволит уменьшить расход извести на очистку, улучшить роботу известково-обжигательной печи, фильтрационного оборудования и уменьшить содержание сахарозы в мелассе.