05.18.12 - Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7366

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 4 з 4
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення ефективності гідромеханічних і теплових процесів при приготуванні сусла в умовах міні-пивзаводів
    (2009) Чепелюк, Олександр Миколайович
    Дисертаційна робота присвячена удосконаленню апаратурного оформлення міні-пивзаводів, завдяки чому можливо підвищити ефективність роботи підприємств невеликої потужності. Розроблено комбінований сусловарильний апарат, призначений для кип’ятіння сусла з хмелем і освітлення сусла, досліджено процеси, що відбуваються в ньому. В якості основної сировини для виробництва пива використовується ячмінносолодовий екстракт (ЯСЕ). This thesis is devoted to improvement of mini-breweries’ apparatus fitting out that makes possible to increase efficiency of activity of middle sized productions. A combined wort brewing apparatus for boiling of beer wort with hop and for further defecation of the wort is developed and processes that are proceeding in the apparatus are studied. Barley malt extract (BME) is used as a main raw material for production of beer.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення процесів пастеризаційної і стерилізаційної обробки харчової продукції і напоїв
    (2011) Семенов, Олександр Михайлович
    В дисертації представлено результати аналізу сучасного стану технологій пастеризаційної та високотемпературної стерилізаційної обробки продуктів харчування і напоїв, метою яких є забезпечення їх довгострокового зберігання. The results of analysis of the modern state of technologies of pasteurization and high temperature sterilization treatment of food and drinks stuffs are represented in dissertation, the purpose of which there is providing of their long-term storage.
  • Ескіз
    Документ
    Теплофізичні характериститки сирного зерна і розробка нової конструкції сировиготовлювача
    (2001) Орлюк, Юрій Тимофійович
    Дисертація присвячена проблемі визначення теплофізичних характеристик сирного зерна, підвищенню ефективності процесу теплообміну при його отриманні у вертикальних сировиготовлювачах в процесі виробництва сичужних сирів. З метою отримання об’єктивних даних, необхідних для розробки нової конструкції сировиготовлювача розроблена методика комплексних досліджень з визначення теплофізичних характеристик робочої суміші сировиготовлювача ( суміш сироватки і сирного зерна), її реологічних властивостей. Thesis is devoted to the problem of determining the thermal charactics curd, increase efficiency of heat transfer when getting in vertical manufacturer of cheese.
  • Ескіз
    Документ
    Теплообмін в парорідинних течіях теплообмінних апаратів харчових виробництв
    (2003) Василенко, Сергій Михайлович
    Дисертація на здобуття наукового ступеня доктора технічних наук за спеціальністю 05.18.12. – Процеси та обладнання харчових, мікробіологічних і фармацевтичних виробництв. – Національний університет харчових технологій, Київ, 2003. Thesis for a scientific degree of the Doctor of technical sciences on a speciality 05.18.12 - Processes and equipment of food, microbiological and pharmaceutical productions. - National University of Food Technologies, Kyiv, 2003.