Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Сутність інформаційного забезпечення управлінських рішень з охорони праці у закладах вищої освіти
    (2020) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    У статті проаналізовано сутність інформаційного забезпечення закладів вищої освіти в галузі охорони праці: функції управління, координації та контролю фахівців з охорони праці у закладах вищої освіти. Визначено розподіл інформаційних потоків у структурі вищого навчального закладу. Запропоновано загальний підхід для вдосконалення системи управління інформаційними технологіями з урахуванням чіткої взаємодії начальника служби охорони праці з керівниками всіх структурних підрозділів вищого навчального закладу, для адекватного та постійного управління з урахуванням усіх факторів що впливають на стан охорони праці, для передачі начальнику структурних підрозділів оптимального комплексу заходів забезпечення безпеки праці. The study analyzed in detail the essence of information support of higher educational institutions in the occupational safety and health: the functions of management, coordination and control of labor protection specialists in higher education institutions. One of the most important tools of conducting labor protection policy in institutions of higher education is the modern information support of departments (services) of labor protection.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв
    (2017) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна; Породько, Петро Вікторович; Ковбич, Владислав Олегович
    У статті аналізується стан промислового травматизму на підприємствах харчової промисловості у виробництві напоїв у період з 2010 по 2015 роки. Виявлено, що організаційні причини призводять до 80% травм. Результати аналізу аварій з фатальним результатом надані в залежності від віку потерпілих співробітників та їхнього стажу роботи у професії. Результати є значними, їх слід враховувати при розробці організаційно-технічних заходів, вони є основою для застосування невідкладних заходів, спрямованих на усунення виявлених недоліків. Отримані результати можуть бути використані для покращення прийняття управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов роботи підприємств харчової промисловості та підприємств інших галузей промисловості України. The article analyses the condition of industrial traumatism at the enterprises of the food industry in the manufacture of beverages for the period 2010—2015, found that the organizational causes lead to 80% of injuries. The results of the analysis of accidents with a fatal outcome depending on the age of the affected employees and seniority in the profession, with training and briefings on labor protection. The results are significant, which should be considered in the development of organizational and technical measures and is the basis for the application of urgent measures aimed at addressing the identified deficiencies. The results obtained can be used in the improvement of project management decisions to ensure safe working conditions of food industry enterprises and enterprises of other industries of Ukraine.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуалізація інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці на харчовому підприємстві
    (2018) Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Запропоновано інтелектуалізацію інформаційно-аналітичної системи управління охороною праці харчового підприємства на основі системи підтримки прийняття рішень. Поставлена задача вирішена шляхом впровадження в інтелектуальну інформаційно-аналітичну систему управління охороною праці елементу інтелектуалізації, у яку входить модель інтелектуального агента, що описується параметрами шкідливих і небезпечних факторів і використанням субмоделі поведінки та прийняття рішення посадовими особами. The intellectualization of the information and analytical labor protection management system at the food enterprise based on decision support system is proposed. The task is solved by introducing an element of intellectualization, which includes the model of the intellectual agent, into the information and analytical labor protection management system, which is described by the parameters of harmful and dangerous factors and the use of behavior and decision-making submodels by officials.
  • Ескіз
    Документ
    Інтелектуалізація системи управління охороною праці енергетичного господарства підприємств харчової промисловості
    (2017) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Запропоновано інтелектуалізувати процес прийняття рішень, за рахунок чого можна підвищити ефективність функціонування інформаційно-керуючої системи управління охороною праці підприємств харчової промисловості. In the main work has been purposed to intellectualize the decision-making procedure, in such case, will be upgraded functioning of the information management system of labour safety in the food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення безпеки праці на енергетичних об’єктах підприємств харчової промисловості на основі використання методу «Дерево відмов»
    (2017) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Розглянуто можливості аналізу ймовірності виникнення небезпечних ситуацій на енергетичних об’єктах підприємств харчової промисловості та їх запобігання за допомогою використання методу «Дерево відмов». Відображено декомпозицію подій, які впливають на утворення головної події-наслідку під час виникнення аварійних ситуацій. Запропонований метод є інструментом для якісного та кількісного аналізу досліджуваних подій, а також для визначення їх основних характеристик. The possibility of analyzing the probability of occurrence of hazardous situations on energy facilities of food industry enterprises and their prevention by using the "Tree of Failure" method is considered. Displays the decomposition of events that affect the formation of the main event-event in the event of emergencies. The proposed method is a tool for qualitative and quantitative analysis of the investigated events, as well as for determining their main characteristics.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення інформаційно-керуючої системи енергетичного господарства підприємств на основі інтелектуалізації процесу прийняття рішень
    (2017) Здановський, Володимир Григорович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Сірик, Аліна Олегівна
    Показано як удосконалити інформаційно-керуючу систему сучасних енергетичних господарств за рахунок інтелектуалізації процесу прийняття рішення на основі отриманого об’єму інформації. Shows how to improve the information management system modern energy farms through the intellectualization of the process decision making based on the received volume of information.
  • Ескіз
    Документ
    Використання мультиагентних технологій для підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві харчових підприємств
    (2016) Сірик, Аліна Олегівна; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    У статті вирішено актуальне наукове завдання розробки моделей і методів підвищення рівня безпеки праці в енергетичному господарстві підприємств харчової промисловості на основі використання мультиагентних технологій. Наукові результати досліджень є внеском у розвиток теоретичних і прикладних основ розроблення методик, систем управління та контролю за безпекою робіт і станом охорони праці, зокрема із застосуванням інформаційних систем для підтримки й прийняття рішень з охорони праці, та можуть бути використані при вдосконаленні проектів управлінських рішень щодо забезпечення безпечних умов праці працівників енергетичного господарства підприємств харчової промисловості. This research addresses the actual scientific issue of developing models and methods to increase the level of safety in the energy sector of food industry using multiagent technologies. The scientific results of the research contribute to the development of theoretical and applied foundations of the development of methods, management systems and control of security operations and state of labor protection, including the use of information systems for supporting and adopting the decisions concerning labor protection and can be used to improve management decisions on providing working conditions safety in the energy sector of food industry.
  • Ескіз
    Документ
    Апріорний аналіз вибору факторів для оцінки стану охорони праці на підприємствах м'ясної промисловості
    (2013) Євтушенко, Ольга Володимирівна
    В роботі наведено результати експертної оцінки сукупності факторів, вплив яких найчастіше призводить до небезпеки травмування працівників м'ясопереробних підприємств АПК. Обробка експертних даних проводилася методом апріорного ранжирування факторів. Встановлено ранги і пріоритетність факторів, причин, заходів, які впливають на рівень травматизму при виконанні технологічного процесу на м'ясопереробних підприємствах. The article deals with the results of experts estimation of aggregate of factors influence of which more frequent all brings injuring over of workers of meat industry of Ukraine. Processing of experts data was conducted the method of a priori ranging of factors. Grades are set and priority of factors, reasons, measures which influence on the level of traumatism at implementation of technological process meat industry of Ukraine.