Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження причинно-наслідкових зв’язків характерних для виробничого травматизму на харчових підприємствах
    (НУХТ, 2013) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Водяник, А. О.; Борисенко, Денис; Литвиненко, Анатолій Михайлович
    Представлена стаття присвячена дослідженню причино-наслідкових зв’язків, що призводять до травмування на підприємствах харчової промисловості. У роботі на основі статистики травматизму за дев'ять років наведено результати розрахунку значень ризику для його 240 різновидів. Запропонований підхід до аналізу ризиків травмування на підприємствах харчової промисловості з використанням умовної імовірності, який дозволяє об’єднати розрізнену статистичну інформацію про причини нещасних випадків та види подій, що призводять до травмування в єдину систему кількісних оцінок різновидів ризику для пари “причина – вид травматичної події”. Це деталізує причинні зв’язки, закладені в офіційній статистичній інформації з питань виробничого травматизму, та більш чітко й однозначно вказує на заходи і засоби ефективної профілактики ризиків. The presented article is devoted to the results of research of technical and organizational reasons and types of events that occur during injuries at the food enterprises. Obtained risk matrices of the injuries with death or deathless consequences for 15 types of accidents that were causing to accidents, and 16 reasons of traumatism during 2003–11 period. There are quantitative statistical evaluations for 240 types of risk reasons for binary groups “the reason of an accident – type of traumatic effect” in the matrices of risk. The presence of quantitative evaluations in the matrices of risk permits to provide ranking of risk types in accordance to their seriousness. Such measure makes choosing of preventive methods much easier and provides effective influence onto total risks (at the expense of orientation of prophylaxis in accordance to types with the highest rate of risk).The main feature of risk matrices is that the comparison of two matrices (for traumatism with death and deathless consequences) gives a chance to get additional characteristic about seriousness of traumatism. This information can be expressed through the quantity of victims in accidents without death consequences relatively to one death accident. It is the first time the regularity of the ranking of binary ratio “the reason of an accident – type of traumatic effect” is set for enterprises of the food industry. And its main clue is that approximately 20% of them causes 75% of the traumatism risk.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення рівня безпеки праці на підприємствах харчової промисловості
    (2012) Євтушенко, Ольга Володимирівна; Водяник, А. О.
    Проаналізовано складові організаційних причин виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості за період 2003...2011 рр. Вдосконалено методику оцінки стану охорони праці на робочому місці, яка базується на алгоритмі зміни пріоритету заходів з охорони праці на робочому місці, що дозволяє надати системі контролю характер гри та індивідуально підійти до кожної групи спеціалістів. Встановлено показник контролю знань з охорони праці на робочому місці, який дозволяє визначити рівень знань з охорони праці безпосередньо орієнтованих на професію робітників різних технологічних рівнів, а також дає змогу перевірити та оцінити умови праці, робітників під час трудової діяльності. The constituents of organizational reasons of production traumatism are analysed on the enterprises of food retail industry for period 2003...2011. The method of estimation of the state of labour protection is improved in the workplace, which is based on the algorithm of change of priority of measures on a labour protection in the workplace, that allows to present the checking system character of game and individually to walk up to every group of specialists. The index of control of knowledges is set on a labour in the workplace, which allows to define the level of knowledges on a labour protection directly oriented to the profession of workings different technological levels, protection, and also enables to check and estimate the terms of labour, workers, during labour activity.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз статистики виробничого травматизму в харчовій промисловості України
    (2011) Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Проаналізовано стан виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Подано результати дослідження динаміки виробничого травматизму. Розраховані показники частоти та важкості травматизму. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами та видами подій. The article deals with сonsisting of production traumatism is analysed of food retail industry of Ukraine for period in 2003.2009 The results of research of dynamics of production traumatism are given. The indexes of frequency and weight of traumatism are expected. Distributing of accidents is conducted after principal reasons and types of events.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка програми обліку і аналізу нещасних випадків на виробництві
    (2012) Гуць, Віктор Степанович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Володченкова, Наталія Валеріївна; Литвиненко, Анатолій Михайлович
    Розроблена програма «Analysis_of_accidents 1.0» для обліку та аналізу нещасних випадків на виробництві на основі даних звітів за формою Н-1. Програма сконструйована за допомогою мови програмування С++. «Analysis_of_accidents 1.0» дозволяє створювати банк даних необхідний для аналізу причин та обставин нещасних випадків на виробництві; формувати, друкувати, надсилати по електронній почті звіти актів за формою Н-1.
  • Ескіз
    Документ
    Профілактика виробничого травматизму в харчовій промисловості України
    (2012) Гуць, Віктор Степанович; Гнатовський, В. М.; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    На конкретних прикладах розглянуто та проаналізовано причнини нещасних випадків на підприємствах харчової промисловості та заходів щодо усунення причин цих нещасних випадків. Приклади нещасних випадків взяті з матеріалів спеціальних розслідувань, що надійшли до Національного науково-дослідного інституту промислової безпеки та охорони праці у минулому році.
  • Ескіз
    Документ
    Оцінка стану охорони праці на робочому місці
    (2011) Гуць, Віктор Степанович; Євтушенко, Ольга Володимирівна; Литвиненко, Анатолій Михайлович
    Проаналізовано причини виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Запропанована методика моделювання оцінки стану охорони праці на робочому місці. Розроблено програмний продукт для контролю знань з охорони праці виробничого персоналу.
  • Ескіз
    Документ
    Динаміка виробничого травматизму в харчовій промисловості України
    (2011) Гуць, Віктор Степанович; Євтушенко, Ольга Володимирівна
    Проаналізовано стан виробничого травматизму у харчовій промисловості України за період 2003…2009 р. Подано результати дослідження динаміки виробничого травматизму. Розраховані показники частоти та важкості травматизму. Проведено розподіл нещасних випадків за основними причинами та видами подій.