Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
11 результатів
Результати пошуку
Документ Енергоефективність підприємств харчової промисловості - сучасний стан і стратегія розвитку(2010) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаЕнергоефективність та енергозбереження є пріоритетними напрямами енергетичної політики більшості країн Одна з найгостріших проблем української економіки—висока енергомісткість виробництва.Документ Особливості технологічних процесів виробництва пива та етилового спирту(2011) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бевз, Вікторія ВолодимирівнаРозглянуто особливості процесів виробництва пива та етилового спирту з зернової сировини та меляси. Порівняно технологічні параметри основних етапів виробництва. Оцінені загальні втрати енергії хімічних зв’язків при виробництві пива та спирту. Проведено аналіз енергетичної цінності відходів даних виробництв та доцільності використання їх у тваринництві.Документ Енергозбереження – складова ефективності діяльності підприємства(2012) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаВ статті розглянуто питання енергетичної ефективності діяльності підприємства із застосуванням основних показників ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів підприємством, за допомогою яких можливо проаналізувати впровадження енергоощадних інноваційних заходів.Документ Розвиток механізму енергозбереження на підприємствах харчової промисловості(2011) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаЕкономічна ефективність енергозбереження на підприємствах насамперед, визначається такими складовими, як система стандартів, норм та нормативів, елементи засобів стимулювання, політичними факторами, які в своїй сукупності створюють цілісний економічний механізм енергозбереження, здатний при мінімальних енерговитратах на одиницю продукції забезпечувати максимальне використання енергетичного потенціалу.Документ Зниження енергоємності продукції – інноваційний шлях розвитку підприємств харчової промисловості(2011) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаУ конкурентній боротьбі за споживача на перший план поряд з необхідністю технічної реконструкції, впровадженням европейськогих стандартів контролю якості, розробкою нових видів продуків, вийшли проблеми зниження собівартості продукції й у першу чергу – економія палива, електроенергії. Найважливіша задача сьогодні – це серйозна реконструкція виробництва, заснована на новітніх технологіях і процесах, що пропонують істотні можливості економії енергії.Документ Енергозберігаючі технології – інноваційний шлях розвитку харчової промисловості(2010) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаХарчова промисловість України є однією з провідних галузей народного господарства, що забезпечує населення країни продовольчими товарами. Одна з найгостріших проблем галузі — висока енергомісткість виробництва. Впровадження новітніх технологій збереження енергії в харчовій промисловості зменшить загальне використання енергоресурсів, забезпечить економічну безпеку держави, надасть змогу підприємствам досягти високої конкурентоздатності і призведе до зменшення забруднення довкілля.Документ Енергозбереження – потенціал розвитку економіки України(2010) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаПроаналізовано споживання паливно-енергетичних ресурсів України, їх не ефективне використання., та потенціал ПЕР відповідно до «Енергетичної стратегії України до 2030 року та подальшу перспективу». Досліджено сучасний стан харчової промисловості, її високої енергоємності та необхідність реалізації стратегічної програми по енергозбереженню, для підвищення конкурентоспроможності харчових продуктів власного виробництваДокумент Механізм фінансування заходів з енергозбереження на підприємствах харчової промисловості(2010) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаФормування джерел фінансування енергозберігаючих заходів є основою успішної реалізації енергозберігаючої політики. Реалізація впровадження новітніх прогресивних технологій має забезпечити зниження рівня енергоємності вироблення одиниці продукції, докорінного зменшення втрат та понаднормативних витрат ПЕР при виробництві харчової продукції.Документ Енергозбереження – ефективний шлях до зниження витрат виробництва(2010) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаЕнергозберігаючий шлях розвитку економіки передбачає: значне зниження в розрахунку на одиницю продукції витрат палива, електроенергії і теплоти на кінцевій стадії їх споживання, вдосконалення структури енергобалансу у напрямку заміщення в ньому дефіцитних і дорогих енергоресурсів дешевшими і доступнішими, а також нетрадиційними джерелами енергії.Документ Перспективи і напрями впровадження енергозберігаючих заходів на підприємствах цукрової галузі України(2011) Бевз, Вікторія ВолодимирівнаЕнергозберігаючий шлях розвитку економіки передбачає: значне зниження в розрахунку на одиницю продукції витрат палива, електроенергії і теплоти на кінцевій стадії їх споживання, вдосконалення структури енергобалансу у напрямку заміщення в ньому дефіцитних і дорогих енергоресурсів дешевшими і доступнішими, а також нетрадиційними джерелами енергії.