Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 11
  • Ескіз
    Документ
    Енергоефективність підприємств харчової промисловості - сучасний стан і стратегія розвитку
    (2010) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Енергоефективність та енергозбереження є пріоритетними напрямами енергетичної політики більшості країн Одна з найгостріших проблем української економіки—висока енергомісткість виробництва.
  • Ескіз
    Документ
    Особливості технологічних процесів виробництва пива та етилового спирту
    (2011) Бойко, Олексій Олегович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бевз, Вікторія Володимирівна
    Розглянуто особливості процесів виробництва пива та етилового спирту з зернової сировини та меляси. Порівняно технологічні параметри основних етапів виробництва. Оцінені загальні втрати енергії хімічних зв’язків при виробництві пива та спирту. Проведено аналіз енергетичної цінності відходів даних виробництв та доцільності використання їх у тваринництві.
  • Ескіз
    Документ
    Енергозбереження – складова ефективності діяльності підприємства
    (2012) Бевз, Вікторія Володимирівна
    В статті розглянуто питання енергетичної ефективності діяльності підприємства із застосуванням основних показників ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів підприємством, за допомогою яких можливо проаналізувати впровадження енергоощадних інноваційних заходів.
  • Ескіз
    Документ
    Розвиток механізму енергозбереження на підприємствах харчової промисловості
    (2011) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Економічна ефективність енергозбереження на підприємствах насамперед, визначається такими складовими, як система стандартів, норм та нормативів, елементи засобів стимулювання, політичними факторами, які в своїй сукупності створюють цілісний економічний механізм енергозбереження, здатний при мінімальних енерговитратах на одиницю продукції забезпечувати максимальне використання енергетичного потенціалу.
  • Ескіз
    Документ
    Зниження енергоємності продукції – інноваційний шлях розвитку підприємств харчової промисловості
    (2011) Бевз, Вікторія Володимирівна
    У конкурентній боротьбі за споживача на перший план поряд з необхідністю технічної реконструкції, впровадженням европейськогих стандартів контролю якості, розробкою нових видів продуків, вийшли проблеми зниження собівартості продукції й у першу чергу – економія палива, електроенергії. Найважливіша задача сьогодні – це серйозна реконструкція виробництва, заснована на новітніх технологіях і процесах, що пропонують істотні можливості економії енергії.
  • Ескіз
    Документ
    Енергозберігаючі технології – інноваційний шлях розвитку харчової промисловості
    (2010) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Харчова промисловість України є однією з провідних галузей народного господарства, що забезпечує населення країни продовольчими товарами. Одна з найгостріших проблем галузі — висока енергомісткість виробництва. Впровадження новітніх технологій збереження енергії в харчовій промисловості зменшить загальне використання енергоресурсів, забезпечить економічну безпеку держави, надасть змогу підприємствам досягти високої конкурентоздатності і призведе до зменшення забруднення довкілля.
  • Ескіз
    Документ
    Енергозбереження – потенціал розвитку економіки України
    (2010) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Проаналізовано споживання паливно-енергетичних ресурсів України, їх не ефективне використання., та потенціал ПЕР відповідно до «Енергетичної стратегії України до 2030 року та подальшу перспективу». Досліджено сучасний стан харчової промисловості, її високої енергоємності та необхідність реалізації стратегічної програми по енергозбереженню, для підвищення конкурентоспроможності харчових продуктів власного виробництва
  • Ескіз
    Документ
    Механізм фінансування заходів з енергозбереження на підприємствах харчової промисловості
    (2010) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Формування джерел фінансування енергозберігаючих заходів є основою успішної реалізації енергозберігаючої політики. Реалізація впровадження новітніх прогресивних технологій має забезпечити зниження рівня енергоємності вироблення одиниці продукції, докорінного зменшення втрат та понаднормативних витрат ПЕР при виробництві харчової продукції.
  • Ескіз
    Документ
    Енергозбереження – ефективний шлях до зниження витрат виробництва
    (2010) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Енергозберігаючий шлях розвитку економіки передбачає: значне зниження в розрахунку на одиницю продукції витрат палива, електроенергії і теплоти на кінцевій стадії їх споживання, вдосконалення структури енергобалансу у напрямку заміщення в ньому дефіцитних і дорогих енергоресурсів дешевшими і доступнішими, а також нетрадиційними джерелами енергії.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи і напрями впровадження енергозберігаючих заходів на підприємствах цукрової галузі України
    (2011) Бевз, Вікторія Володимирівна
    Енергозберігаючий шлях розвитку економіки передбачає: значне зниження в розрахунку на одиницю продукції витрат палива, електроенергії і теплоти на кінцевій стадії їх споживання, вдосконалення структури енергобалансу у напрямку заміщення в ньому дефіцитних і дорогих енергоресурсів дешевшими і доступнішими, а також нетрадиційними джерелами енергії.