Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
2 результатів
Результати пошуку
Документ Інтенсифікація зброджування цукровмісних середовищ(2013) Чагайда, Андрій Олегович; Піддубний, Володимир Антонович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій ОлеговичНаведена оцінка впливів осмотичних тисків на динаміку зброджування цукровмісних середовищ, термодинамічні параметри, за яких бродіння може суміщуватися з простою перегонкою і безперервним видаленням етанолу та одержанням дистиляту з вмістом С2Н5ОН до 50 %. Завдяки стабілізації осмотичних тисків розчинів середовищ забезпечується можливість подовження бродіння. Показано, що спроби науковців-мікробіологів синтезувати осмофільні дріжджі-цукроміцети як складові бродильних середовищ продовжують залишатися нерозв’язаними. Ідею суміщення процесів бродіння і перегонки середовищ з метою стабілізації в них осмотичних тисків слід вважати перспективним напрямком розвитку бродильних технологій, метою яких є одержання етанолу. The evaluation of the osmotic pressure impacts on the dynamics of sugar containing media fermentation as well as the thermodynamic parameters under which fermentation can be combined with simple distillation and continuous removal of ethanol with obtaining the resulting distillate with up to 50 % of C2H5OH were given. Due to osmotic pressure stabilization of solutions, fermentation process continues. It is shown that the attempts to synthesize the osmophilic Saccharomycetes yeasts as fermentation media components still fail. The idea of combining the processes of fermentation and distillation of the environments in order to stabilize the osmotic pressure should be considered a promising line of fermentation technology, the aim of which is ethanol production.Документ Енергетичні трансформації матеріальних потоків у виробництві солодів(2009) Миколів, Іван Михайлович; Бойко, Олексій Олегович; Соколенко, Анатолій Іванович; Піддубний, Володимир Антонович; Малиновський, Віталій Васильович; Білик, Олена АнатоліївнаВизначені величини енергетичних та масових перетворень в процесі замочування та пророщення зерна. Досліджено ефективність енергетичних перетворень, що протікають в зерновій масі при аеробному диханні, спиртовому та молочному бродінні. Ці величини дають можливість визначити кількість повітря необхідного для нормального перебігу даних процесів, дослідити можливість рециркуляції використаного повітряної та рекуперації його теплової енергії.