Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення млинчиків високобілковим люпиновим борошном
    (2018) Павлюченко, Олена Станіславівна; Бондар, Наталія Петрівна; Соцька, Юлія Дмитрівна; Лисенко, Дмитро Вікторович
    У статті висвітлено питання щодо перспективності використання люпинового борошна в технології борошняних виробів та страв. Досліджено можливість використання борошна з люпину у технології млинчиків та визначено оптимальну його кількість, яку можливо вносити до рецептурної суміші без погіршення якості готових виробів. The analyses of the domestic and world experience in fortification of nutritional and biological value of flour products by means of using of herbal high-protein raw materials has been presented in the paper. The perspective of using of lupine flour in technology of flow products was shown. The optimal amount of lupine flour in the formula of pancakes without worsening of the quality was determined.
  • Ескіз
    Документ
    Використання базиліку сушеного у технології булочок для гамбургерів
    (2018) Бондар, Наталія Петрівна; Шаран, Лариса Олександрівна; Силка, Ірина Миколаївна; Губеня, Вячеслав Олександрович; Люлька, Олександр Миколайович; Кравцов, Олександр Олександрович
    В статті обґрунтовано доцільність використання пряно ароматичної сировини у технології булочок для гамбургерів, а саме базиліку сушеного. Представлено результати досліджень впливу сировини на технологічний процес виробництва булочок для гамбургерів. За допомогою лабораторних досліджень доведено ефективність використання даної сировини у виробництві хлібобулочних виробів. The article substantiates the expediency of using spicy aromatic raw materials in the technology of buns for hamburgers, namely the dried basil. The results of studies on the influence of raw materials on the technological process of production of rolls for hamburgers are presented. With the help of laboratory studies, the efficiency of the use of this raw material in the production of bakery products has been proved.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження структури новітніх десертів
    (2017) Левкун, Катерина Юріївна; Бондар, Наталія Петрівна; Польовик, Володимир Вікторович; Корецька, Ірина Львівна
    В даній статті розглянуто питання розробки солодкої збивної страви - десерту «Самбук», оздоровчого призначення. А також підтвердження відповідності органолептичних і фізико-хімічних показників якості. Розглянуто вплив мальтодекстрину на структуру та піноутворюючу здатність десерту. Визначено вітамінний склад та енергетичну цінність страви. Зроблені висновки щодо доцільності використання плодово-ягідного пюре. This article discusses the development of a sweet dessert dish - dessert «Sambuc», health-giving purpose. Also confirmation of conformity of organoleptic and physico-chemical quality indicators. The influence of maltodextrin on the structure and foaming capacity of the dessert is considered. Identified vitamin composition and energy values dishes. Making conclusions about expediency of using fruit and berry puree.
  • Ескіз
    Документ
    Використання полісолодового екстракту «Полісол» при виробництві пісочного печива
    (2013) Сюткіна, Олена Вячеславівна; Бондар, Наталія Петрівна; Корецька, Ірина Львівна
    У роботі наведені технологічні особливості розробки пісочного печива з використанням полісолодового екстракту. The technological features of development of shortbread are in-process resulted with the use of polymalt extract.
  • Ескіз
    Документ
    Нові види вівсяного печива підвищеної харчової та біологічної цінності
    (2013) Сюткіна, Олена Вячеславівна; Бондар, Наталія Петрівна; Корецька, Ірина Львівна
    У роботі наведені технологічні особливості розробки вівсягого печива з використанням полісолодового екстракту. The technological features of development of avenaceous thin captain are in-process resulted with the use of polymalt extract.
  • Ескіз
    Документ
    Порівняльна характеристика та ефективність застосування носіїв заліза для створення хлібобулочних виробів антианемічного призначення
    (2012) Губеня, Вячеслав Олександрович; Лявинець, Георгій Михайлович; Антонюк, Марія Миколаївна; Бондар, Наталія Петрівна; Арсеньєва, Лариса Юріївна
    У статті наведено результати комплексу досліджень зі встановлення впливу носіїв заліза органічного та неорганічного походження на технологічний процес виробництва хлібобулочних виробів антианемічного призначення та фізіологічну ефективність розроблених продуктів. Has been studied the influenced of results of complex research to establish of carriers of organic and inorganic iron on the process of production of bakery products antianemic destination and physiological efficiency of the developed products.
  • Ескіз
    Документ
    Наводимо один із способів підвищення біологічної цінності комбікормів для риби
    (2011) Павлюченко, Олена Станіславівна; Бондар, Наталія Петрівна; Дробина, Ганна Михайлівна
    У статті представлені результати досліджень з розроблення кормових сумішей, які можуть бути використанні як у складі комбікормів, так і самостійно для відгодівлі риби у фермерських господарствах. The article presents the results of research on the development of feed mixtures that can be used as mixed feeds, and independently for feeding fish in farms.