Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання насіння льону як багатокомпонентної системи для харчування і оздоровлення
    (2009) Махоніна, Марина Юріївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Вашека, Оксана Миколаївна
    Обґрунтовано доцільність використання насіння льону у технології виготовлення нового виду вершкового масла. Досліджено мікроструктуру водної суспензії насіння льону. The expediency of using flax seeds in the production of new butter. The microstructure of of an aqueous suspension flax seeds.
  • Ескіз
    Документ
    Перспектива використання рослинних харчових добавок для виробництва молочних продуктів функціонального призначення
    (2005) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Наведено аналітичний огляд існуючих харчових добавок у маслоробній галузі. Показано доцільність використання порошків виготовлених із рослинної сировини методом субілмаційного сушіння. Приведені узагальнюючі результати комплексних досліджень нових видів вершкового масла із кріопорошками рослинними харчовими. An analytical review of additives that are used in the dairy industry. Shows the appropriateness of the use of powders made with the vegetable raw material by sublimation drying. The results of studies of new of butter with the cryopowder vegetable food
  • Ескіз
    Документ
    Збагачення вершкового масла порошком моркви
    (2003) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    У статті розглянуто можливість отримання високо вітамінізованого вершкового масла шляхом додавання до нього порошку із моркви. Вивчено вплив добавки на структурно-механічні властивості масла.
  • Ескіз
    Документ
    Теплофізичні дослідження вершкового масла, збагаченого порошком моркви
    (2007) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна
    Методом диференціальної скануючої калориметрії вивчено зміни, що протікають у жировій фазі вершкового масла, збагаченого порошком моркви в процесі його зберігання. Встановлено вплив добавки порошку моркви, отриманої способом холодного розпилювального сушіння, на процеси кристалізації гліцеридів. The method of differential scanning calorimetry study the changes occurring in the fat phase of butter-rich powder of carrots during storage. The effect of the addition of carrot powder, obtained by cold spray drying, the crystallization of glycerides.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу дисперсності добавки порошку моркви на якість вершкового масла
    (2005) Вашека, Оксана Миколаївна; Рашевська, Тамара Олексіївна; Сіндікаєва, Н. В.
    Методом оптичної мікроскопії визначено дисперсність порошку моркви отриманого конвективним методом сушіння. Показано вплив дисперсності добавки на органолептичні та реологічні показники вершкового масла. Подано механізм взаємодії частинок порошку з водною фазою масла. Тhe method of optical microscopy defined dispersion powder carrot obtained by convective drying. Influence of dispersion of additives on organoleptic and rheological parameters butter. Presented mechanism of interaction of powder with a water phase of butter.