Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Ідентифікація надзвичайних ситуації виробничих об’єктів зерноприймального підприємств
    (2019) Володченкова, Наталія Валеріївна; Чернявська, Діана Олександрівна
    В представленій роботі наведено результати ідентифікації небезпек виробничих об’єктів зерноприймального підприємства. Визначено, що однією із причин виникнення надзвичайної ситуації на таких підприємствах є загоряння продуктів зберігання та переробки. При визначенні небезпек виробничі об’єкти були поділені на технологічні блоки. Для кожного блоку визначено чинники небезпек, розраховано об’єм речовин, що можуть приймати участь у пожежі або вибуховому явищі. Розраховано зони ушкодження і руйнації будівель і споруд, технологічного та енергетичного обладнання. Комплексне застосування методів ідентифікації небезпек на підприємствах харчової промисловості дає змогу розробляти та обґрунтовувати ефективні заходи щодо підвищення безпеки їх функціонування. The paper presents the results of hazard identification of production facilities of a grain elevator. It is determined that one of the causes of emergency in such enterprises is the burning of storage and processing products. When identifying hazards, production facilities were divided into technological block. For each block, hazard factors are identified, the amount of substances that may be involved in a fire or explosion is calculated. The zones of damage and destruction of buildings and structures, technological and power equipment have been calculated. The integrated application of hazard identification methods in food processing enterprises enables the development and justification of effective measures to improve the safety of their operation.
  • Ескіз
    Документ
    Розрахунок зон руйнувань про розробленні ПЛАС автозаправної станції
    (2019) Володченкова, Наталія Валеріївна
    Діяльність будь-якого підприємства, що відноситься до об'єкту підвищеної небезпеки, пов'язана з ризиком виникнення аварії або аварійної ситуації, що призведе до чинників небезпеки для здоров'я людей і навколишнього середовища. З метою запобігання утворення таких ситуацій на кожному об'єкті підвищеної небезпеки розробляються план локалізації і ліквідації аварій (ПЛАС). У даній роботі представлено результати розрахунків одного з об'єктів (блоку) плану локалізації і ліквідації аварій для автозаправної станції, як об’єкта підвищеної небезпеки. The activities of any enterprise, refers to an object of increased danger, is associated with the risk of an accident or emergency, which will lead to danger factors for human health and the environment. In order to prevent the formation of such situations at each hazardous facility, a plan for localization and liquidation of an accident (PLEA) (PLEA) is developed. This paper presents the results of the calculation of one of the objects (block) of the plan of localization and elimination of accidents for a gas station as an object of high risk.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження методів кількісного оцінювання ризику вибухів на виробничих об'єктах
    (2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег Григорович
    Проведено дослідження ризику руйнування будівель і споруд з метою обґрунтування промислової безпеки функціонування виробничих об’єктів щодо вибухостійкості і стійкості до вибухового навантаження. Це дозволяє: обґрунтувати ступінь їх стійкості до впливу повітряної вибухової хвилі; обґрунтувати значення безпечної відстані, яка у декілька разів менше у порівнянні із значенням що отримано методом заснованим на розрахунку максимальних зон руйнувань при аварійних вибухах на виробничих об’єктах. A study of the risk of destruction of buildings and structures in order to justify the operation and safety of industrial facilities on vybuhostiykosti and resistance to explosive loads. This allows: to justify the degree of resistance to air blast, to prove the value of a safe distance, which is several times less than that obtained with the value of the method is based on the calculation of maximum damage zones at emergency explosions in industrial facilities.
  • Ескіз
    Документ
    Вибухобезпека виробничих об’єктів харчової промисловості до впливу повітряної вибухової хвилі
    (2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег Григорович
    Удосконалено метод оцінки пожежо-вибухонебезпеки елементів (будівель, обладнання, технологічного процесу) виробничих об’єктів підприємств харчової промисловості до впливу уражаючих факторів повітряної вибухової хвилі. Для встановлення достовірного значення величини надлишкового тиску та визначення ступеня вибухозахисту елементів конструкцій підприємства розраховані відповідні коефіцієнти. Improved the method for assessing protection against fires and explosions elements (buildings, equipment, process) industrial facilities of the food industry to the effects of damaging factors of air blast. To establish the fair value of the quantity overpressure and explosion to determine the degree of structural elements the corresponding coefficients calculated factory.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування сценаріїв розвитку та аналітична оцінка показників вибухонебезпеки на підприємствах хлібопекарної галузі (Продовження)
    (2007) Гуць, Віктор Степанович; Фалес, Василь Михайлович; Хіврич, Олександр Васильович; Богданов, Єгор Серафімович; Володченкова, Наталія Валеріївна; Литвиненко, Анатолій Михайлович
    Проаналізовано основні причини та види аварій на підприємствах хлібопекарної галузі. Виділено технологічні блоки для проведення оцінки вибухонебезпеки. Analyzed the underlying causes and types of accidents at the baking industry. Technological blocks allocated for the assessment explosion.
  • Ескіз
    Документ
    Прогнозування сценаріїв розвитку та аналітична оцінка показників вибухонебезпеки на підприємствах хлібопекарної галузі (Початок)
    (2012) Гуць, Віктор Степанович; Фалес, Василь Михайлович; Хіврич, Олександр Васильович; Богданов, Єгор Серафімович; Володченкова, Наталія Валеріївна; Литвиненко, Анатолій Михайлович
    Проаналізовано основні причини та види аварій на підприємствах хлібопекарної галузі. Виділено технологічні блоки для проведення оцінки вибухонебезпеки.