Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Вплив магнітного поля на приготування пивного сусла(2008) Романова, Зоряна Миколаївна; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Романов, Микола СергійовичНаші дослідження спрямовані на одержання високо-екстрактивних пивних заторів з використанням лише солоду як джерела ферментів. Екзогенні ферменти в дослідженнях не використовували. Our research aimed at obtaining highly extractive congestion beer using malt as the only source of enzymes. Exogenous enzymes are not used in the studies.Документ Зміна метаболізму спиртових дріжджів під дією магнітного поля(2009) Зубченко, Віктор Сергійович; Ткаченко, Любов Володимирівна; Процан, Н. В.Досліджено вплив постійного магнітного поля на метаболізм спиртових дріжджів Saccharomyces cerevisiae У-563, які використовують при зброджуванні цукровмісної сировини. Визначено оптимальні значення постійного магнітного поля і тривалість його дії для максимального накопичення сивушного масла.Документ Оптимізування технології пивного сусла шляхом обробки магнітним полем(2008) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор СергійовичДосліджені процеси, що відбувають під час приготування пивного сусла під впливом постійного магнітного поля. Визначено оптимальні значення напруженості постійного магнітного поля і тривалості його дії для підвищення стабільності пивного сусла і на покращення його якості. The processes are serving in the preparation of beer wort under the influence of a constant magnetic field. The optimum value of the constant magnetic field intensity and the duration of its action to increase stability of beer wort and improve its quality.Документ Інтенсифікація процесу приготування пивного сусла електромагнітними полями і випромінюваннями(2005) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Романов, Микола Сергійович; Мельник, Юрій ВолодимировичДана робота присвячена дослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням солоду, як джерела ферментів а також несолоджених матеріалів. Для досягнення активації ферментів солоду використовували оброблення пивних заторів постійним магнітним полем. In this paper, the research aimed at obtaining vysokoekstraktyvnyh congestion beer using malt as a source of enzymes and nesolodzhenyh materials. To achieve activation of enzymes malt beer using cutting congestion constant magnetic field.Документ Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла(Дослідження впливу постійного магнітного поля на інтенсифікацію процесу приготування пивного сусла / З. М. Романова, В. С. Зубченко, М. В. Карпутіна, М. С. Романов // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 11. - С. 21-22., 2005) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Карпутіна, Маргарита Віталіївна; Романов, Микола СергійовичДля переведення в розчин екстрактивних компонентів зернової сировини (процес затирання у пивоварінні) використовують ферментисолоду і концентровані ферментні препарати (КФП) [1,2,4]. Однак при всіх перевагах такого поєднання – отримання максимальної кількості ферментів для розчинення зернових заторів, слід відмітити і такий суттєвий недолік, як високу вартість солоду та КФП , що призводить до зростання собівартості кінцевого продукту – пива. Дана робота присвяченадослідженням, спрямованим на отримання високоекстрактивних пивних заторів з використанням лише солоду, як джерела ферментів. Екзогенні ферменти у дослідженнях не використовували. To convert the solution of extractive components of the grain material (mashing process in brewing) using enzymes and concentrated malt enzymes (CFR) [1,2,4]. However, with all the benefits of this combination - a maximum number of enzymes to dissolve grain congestion, it should be noted, and a major drawback is the high cost of malt and CFR, which leads to an increase in the cost of the final product - beer.Документ Інтенсифікація процесу зброджування сусла магнітними полями(2011) Романова, Зоряна Миколаївна; Зубченко, Віктор Сергійович; Стасюк, В. В.Проведена оброблення дослідних зразків пивного сусла з дріжджами впродовж 10 хвилин магнітним полем перед початком та під час бродіння. Оптимальний час обробки магнітним полем 20кА/м впродовж 10 хв.Документ Вплив магнітного поля на активність ферментних препаратів(2006) Зубченко, Віктор Сергійович; Романова, Зоряна Миколаївна; Ткаченко, Любов Володимирівна; Маринченко, Лоліта ВікторівнаНаведено результати дослідження впливу постійного магнітного поля на амілолітичну активність ферментних препаратів Термаміл і Сан-Супер. Визначено оптимальні значення постійного магнітного поля і тривалість його дії для підвищення стабільності при збільшенні амілолітичної активності досліджених ферментних препаратів.Документ Сухарні вироби оздоровчого призначення(2008) Устинов, Юрій Васильович; Зубченко, Віктор Сергійович; Омельчук, А. Б.Розроблено технологію здобних сухарних виробів з використанням еламіну, розглянуто вплив еламіну на білково-протеїназний, вуглеводи- амілазний комплекси та кислотність тіста, досліджено вплив магнітного поля на показники якості тіста із застосуванням еламіну при виробництві сухарів.