Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Актуальні проблеми підприємств молочної галузі в Україні(2015) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаВ статті проведений аналіз стану українського ринку молока.Здійснений огляд поточної кон'юнктурної ситуації на ринках найважливіших видів молочної продукції. Виявлені основні проблеми розвитку фермерських господарств та господарств населення, формування пропозиції на ринку молока. Проаналізовані проблеми функціонування молокопереробних підприємств. Виявлені бар'єри на шляху освоєння нових зовнішніх ринків українськими виробниками молочної продукції. Запропоновані можливі напрями удосконалення механізму підтримки виробників молока та переробних підприємств з боку держави. Окреслені основні стратегічні напрямки протидії кризовим явищам для підприємств – виробників молока.В статье проведено исследование современного состояния молочной В статье проведен анализ украинского рынка молока. Проведен обзор текущей конъюнктурной ситуации на рынках важнейших видов молочной продукции. Выявлены основные проблемы развития фермерских хозяйств и хозяйств населения, формирования предложения на рынке молока.Документ Сучасний стан та тенденції розвитку молочної промисловості в Україні(2014) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаВ статті проведений аналіз стану молочної промисловості України, моніторинг обсягів випуску основних видів молочної продукції за останні два роки. Виявлені основні проблеми формування пропозиції на ринку молока, проаналізовані проблеми функціонування переробних підприємств молочної промисловості. Показана проблема низького рівня технічної оснащеності сільгоспвиробників молока і переробних підприємств. Проаналізовані основні тенденції та причини зміни закупівельних, оптово-відпускних та роздрібних цін на основні види молочної продукції. Визначена роль держави в створенні конкурентних умов функціонування на ринку молока та молочної продукції. Запропоновані заходи щодо удосконалення механізму державної підтримки виробників молока та переробних підприємств. Описані можливі шляхи фінансової підтримки сільськогосподарських виробників та переробних підприємств молочної галузі. Розглянуті можливості вертикальної інтеграції аграрних виробників молока та переробних підприємств галузі. Запропоновані можливі шляхи вирішення проблем галузі, які сприятимуть підвищенню їх конкурентоспроможності на внутрішньому та міжнародному ринках. The article analyzes the state of the dairy industry of Ukraine, monitored the production of the principal types of dairy products in the last two years. The main problems of the formation of market milk supply, analyzed problems in the functioning of the processing enterprises of the dairy industry. Shows the problem of low level of technical equipment and agricultural milk processing plants. The article also analyzes the major trends and causes of changes in prices of procurement, wholesale and retail prices of basic dairy products. Described the role of the state in creating a competitive environment for the functioning of the market of milk and milk products. Proposes measures to improve the mechanism of state support for milk producers and processors. Describes the way of financial support agricultural producers and processing companies in the industry. The possibilities of vertical integration of agricultural producers and milk processors in the industry The possible ways to solve problems in the industry, which will help them improve their competitiveness in the domestic and international markets.Документ Особливості та напрями державного регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу в Україні(Черкаський державний технологічний університет, 2014) Керанчук, Тетяна ЛьвівнаВ статті розглянуті основні особливості державного регулювання діяльності суб’єктів індустрії гостинності в Україні, визначена роль держави в створенні конкурентних умов функціонування на ринку готельних та ресторанних послуг. Запропоновані можливі напрямки удосконалення діючої державної політики регулювання діяльності підприємств готельного та ресторанного бізнесу, які сприятимуть підвищенню їх конкурентоспроможності на міжнародному та регіональному рівнях. The article describes the main features of state regulation of the hospitality industry in Ukraine, defined the role of the state in creating a competitive environment for the functioning of the market of hotel and restaurant services. Describes the directions to improve public policies regulating the activities of hotel and restaurant business, which will enhance their competitiveness in the international and regional levels.