Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 17
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з застосуванням вітчизняної целюлози
    (2013) Молодницька, Олена Миколаївна; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    В статті розглянуто проблему додаткового очищення сиропу та клеровки бурякоиукрового виробництва. Наведені результати порівняльних досліджень ефективності очищення сиропу після ПІ корпусу випарної станції та клеровки жовтого цукру целюлозою різних марок. Показано ефективність розробленого комбінованого способу очищення сиропу і клеровки бурякоцукрового виробництва з використанням катіонного поліелектроліту полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) та сорбційноактивної целюлози марки Армоцель вітчизняного виробництва, який дозволяє підвищити ефект знебарвлення до 44 %, чистоту сироту на 0,9…1,8 од., ефект зниження каламутності сиропу та клеровки до 93…96%. The article deals wth the problem of syrup additional purification and the refining of sugar beet production. The results of the comparative studies of syrup purification effectiveness after III evaporating station corp and the refining of yellow sugar with the use of cellulcise of various brands are presented. The efficiency of the developed combined method of syrup purification and the refining of sugar beet production with the use of polyelectrolyte polyhexamethyleneguanidine hydrochloride (PGMGH) and sorpticn-active cellulose of Armotsel brand of home production which affords to increase the effect of bleaching to 44 % syrup purity by 0.9…1.8 un the effect of reducing syrup turbidity and refining to 93…96 % is shown.
  • Ескіз
    Документ
    Технологія очищення меляси для виробництва амінокислот
    (2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Гулий, Іван Степанович; Клименко, Лариса Степанівна
    Розроблена технологія очищення меляси для виробництва амінокислот, яка передбачає обробку меляси амофосом у кількості 0,5- 0,75 % до маси меляси з подальшим відокремленням утвореного осаду , що дозволяє підвищити вихід цільового продукту на 10- 15 %.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення води оборотної системи гідротранспорту та миття буряків з використанням вітчизняного коагулянту «Полвак»
    (2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєва, Надія Іванівна
    Розроблено спосіб очищення транспортерно-мийної води з використанням осаду 1 сатурації і коагулянту «Полвак», який дозволяє комплексно освітлювати воду, очищати її по завислим частинкам, а також знезаражувати воду і запобігати піноутворенню в ній.
  • Ескіз
    Документ
    Вплив антисептика «Фітосайд» на технологічні показники дифузійного та очищеного соків
    (2000) Салавор, Оксана Мирославівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна
    Досліджено вплив антисептика «Фітосайд» на якісні показники ди-фузійного та сатураційного соків. Показано, що «Фітосайд» має хорошу антисептичну дію, яка залишається стабільною в соку ІІ сатурації і не погіршує технологічних показників дифузійного та очищеного соків.
  • Ескіз
    Документ
    Цукор і замінники цукру в харчовій промисловості, їх переваги та недоліки
    (2008) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Григоренко, Наталія Олександрівна
    Розглянуто переваги вживання цукру як основного продукту харчування населення і необхідність попередження надмірного його вживання. Висвітленні прямі показання до вживання замінників цукру, обґрунтовано переваги вживання натуральних цукропродуктів і цукрозамінників. Розроблено технологію харчового сиропу з цукрового сорго. Вуглеводний, амінокислотний і мікроелементний склад харчового сиропу свідчить про його підвищену біологічну і харчову цінність, що сприяє реалізації принципів здорового харчування населення України.
  • Ескіз
    Документ
    Антисептичний препарат «Фітосайд»
    (1998) Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна; Салавор, Оксана Мирославівна; Качан, В. І.; Лукашевич, К. М.
    Встановлено, що антисептик «Фітосайд» має кращу біоцидну активність та ширший спектр антимікробної дії порівняно з формаліном і «Бузаном-881», він не погіршує технологічних показників дифузійного соку.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з застосуванням катіонного поліелектроліту та целюлози
    (2011) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса Степанівна
    В статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Показано ефективність розробленого способу очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та сорбційно-активної целюлози марки DIACEL 150-1. Розроблений спосіб дозволяє підвищити ефект знебарвлення до 47 % та чистоту сиропу при цьому на 0,9—1,8 од.
  • Ескіз
    Документ
    Очищення густих напівпродуктів цукрового виробництва з використанням нетоксичних реагентів
    (2011) Штангеєв, Валерій Остапович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса Степанівна; Купчик, Лідія Андріївна
    В статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Розроблений спосіб очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та активного вугілля СКН-3, виготовленого на дослідницькому виробництві институту сорбції та проблем ендоекології Національної академії наук України, дозволяє підвищити ефект знебарвлення сиропу на 23—33 % та його чистоту на 0,9—2 од.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація процесу отримання утфелю іі та ііі кристалізації з використанням поверхнево-активної речовини «Фоамсол»
    (2007) Дубовець, Олена Володимирівна; Савич, Анатолій Никифорович; Штангеєва, Надія Іванівна; Клименко, Лариса Степанівна
    Приведені результати виробничих досліджень ефективності нової ПАР «Фоамсол», порівняно з АМГД та ПГ-3 з метою інтенсифікації технологічних процесів уварювання утфелів. «Фоамсол» забезпечує зменшення тривалості уварювання утфелю ІІ і ІІІ кристалізації на 10…15 %, їх забарвленості – на 15…20%. Вміст кристалів в утфелі збільшується на 2…3%.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження антимікробної дії нового вітчизняного антисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку
    (2005) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Клименко, Лариса Степанівна; Дубовець, Олена Володимирівна
    Проведено дослідження нового вітчизняного атисептика “Нобак” на мікрофлору дифузійного соку. Дію нового антисептика порівнювали з дією традиційного для цукрової промисловості антисептика формалін. Проведені в лабораторних умовах дослідження показали високу бактерицидну дію низьких концентрацій антисептика “Нобак” на мікроорганізми дифузійного соку. “Нобак” рекомендовано як антибактеріальний засіб для цукрової промисловості.