Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Фізіологічні особливості озимого та ярого ячменю(2019) Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаОсновною сировиною для отримання пива є ячмінний солод, тобто зерно, яке при певних умовах і потім підсушене. Якість ячменю впливає на якість пива. Найбільш важливими показниками зерна є колір та запах, плівчатість, натура, екстрактивність, вміст білка та крохмалю. Також важлива крупність зерна, чим вищий цей показник, тим більша кількість екстракту в солоді. В свою чергу досить великий вміст екстрактивних речовин дозволяє отримати, в подальшому, більшу кількість пива. The main raw material for beer production is barley malt, that is, grain, which is then dried under certain conditions. The quality of barley affects the quality of beer. The most important indicators of grain are color and odor, salinity, nature, extractivity, protein content and starch. Also important is the grain size, the higher this indicator, the greater the amount of extract in the malt. In turn, a sufficiently high content of extractives allows to obtain, in the future, more beer.Документ Хімізм процесу дихання при замочуванні пивоварного ячменю(2019) Кошова, Валентина Миколаївна; Коберніцька, Аліна ОлександрівнаПротягом усього життя в зернівці відбувається безліч хімічних реакцій, які є основою всіх процесів асиміляції і дисиміляції, що дуже тісно пов’язані один з іншим. Перший з них (процеси асиміляції) вимагає безперервного припливу енергії і отримують її у одночасно протікають дисиміляції, тобто окислення різних неорганічних речовин. Іншими словами, енергія, що звільняється при біохімічній реакціях, споживається при паралельному протіканні іншої біохімічної реакції. Як хімічно, так і енергетично ці процеси також нерозривно пов’язані. There are many chemical reactions throughout life in the grain, which are the basis of all assimilation and dissimilation processes that are very closely related to one another. The first of these (assimilation processes) requires a continuous flow of energy and is obtained in the simultaneous flow of dissimilation, ie the oxidation of various inorganic substances. In other words, the energy released by biochemical reactions is consumed by the parallel course of another biochemical reaction. Both chemically and energetically, these processes are also inextricably linked.Документ Приготування пивного сусла з використанням ярого й озимого ячменю(2014) Кошова, Валентина Миколаївна; Мукоїд, Роман Миколайович; Оксінчук, Т. С.Стаття присвячена використанню, як несолодженої сировини при виробництві пива, озимого шестирядного ячменю більш дешевою порівняно з ярим. Article is devoted to how unmalted raw material in the production of beer, winter barley cheaper compared to ardent.