Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Оцінка стійкості виробничих об’єктів підприємств харчової промисловості до дії вибухової хвилі(2014) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег Григорович; Здановський, Володимир ГригоровичПроведено аналіз існуючих методів моделювання дії повітряної ударної хвилі на елементи конструкцій і технологічного обладнання виробничих об'єктів харчової промисловості. Створена установка для проведення експериментальних досліджень та розроблені відповідні методики для визначення параметрів стійкості елементів технологічного устаткування до впливу надлишкового тиску повітряної ударної хвилі, обґрунтовані отримані результати. Виведена математична модель для визначення питомого зусилля взаємодії при різних початкових швидкостях руху зразка і різних геометричних форм. Виведена математична модель просторово-часового розвитку (еволюції) ризику при аваріях та/або аварійних ситуаціях на небезпечних промислових об'єктах. Удосконалено метод оцінки вибухозахисту елементів виробничих об'єктів до впливу уражаючих факторів повітряного вибухової хвилі. За результатами досліджень розроблені рекомендації по підвищенню вибухобезпеки елементів виробничих об'єктів до дії уражаючих факторів повітряної вибухової хвилі. There is shown an the effect of damaging factors of air blast on the elements of the production facilities of storage, processing and use of grain to enhance explosion. An analysis of possible accidents and emergencies on business storage, processing and use of grain, defined by their scale and effects, the gravity of the aforementioned companies, and offered recommendations for improving the effectiveness of the protection of personnel. A plant for carrying out experimental studies and developed appropriate methods to determine the parameters of stability elements of process equipment from the effects of excessive pressure air blast, completed study of the results. Displaying mathematical model to determine the specific forces of interaction with different initial velocities and different sample geometry. Displaying mathematical models of space-time development (evolution) of risk in accidents (emergency) for hazardous industrial facilities. The method of assessment of explosion protection element production facilities to the effects of damaging factors of the air blast. According to the research recommendations for improving explosion elements of production facilities to the effects of damaging factors of air blast.Документ Методика оцінювання ефективності функціонування системи управління охороною праці підприємства(2014) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичУ роботі проведено дослідження оцінювання ефективності організації системи управління охороною праці та промисловою безпекою підприємства, в основу якого покладено визначення ступеня її внеску у вирішення цільових завдань під час ліквідації (локалізації) наслідків аварій та аварійних ситуацій. Запропоновано методику оцінювання ефективності організації управління заходами і засобами охорони праці та промислової безпеки підприємства. The overall research objective was efficiency of a organization's OSH management system and industrial safety company, which is based on determining the extent of its contribution to the solution of the targets during the liquidation (localization) of the consequences of accidents and emergencies. A method for evaluating the effectiveness of management activities and organizations with security and safety of the enterprise.Документ Вибухобезпека виробничих об’єктів харчової промисловості до впливу повітряної вибухової хвилі(2013) Володченкова, Наталія Валеріївна; Хіврич, Олександр Васильович; Левченко, Олег ГригоровичУдосконалено метод оцінки пожежо-вибухонебезпеки елементів (будівель, обладнання, технологічного процесу) виробничих об’єктів підприємств харчової промисловості до впливу уражаючих факторів повітряної вибухової хвилі. Для встановлення достовірного значення величини надлишкового тиску та визначення ступеня вибухозахисту елементів конструкцій підприємства розраховані відповідні коефіцієнти. Improved the method for assessing protection against fires and explosions elements (buildings, equipment, process) industrial facilities of the food industry to the effects of damaging factors of air blast. To establish the fair value of the quantity overpressure and explosion to determine the degree of structural elements the corresponding coefficients calculated factory.Документ Аналіз методів і методик оцінки вражаючих факторів повітряної вибухової хвилі(2012) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег ГригоровичПроаналізовано основні методи та методики визначення меж зон руйнування під час дії повітряної вибухової хвилі на підприємства харчової промисловості. The basic methods and techniques, the limits of the zones of destruction under the action of air blast in the food industry.Документ Дослідження стійкості промислових об'єктів щодо дії повітряної вибухової хвилі(2012) Володченкова, Наталія Валеріївна; Левченко, Олег ГригоровичВ результаті проведеної роботи запропоновано рекомендації по підвищенню стійкості промислових об’єктів, а саме розроблено та запропоновано модель по визначенню траєкторії руху легко скидуємих конструкцій або їх частин після їх відокремлення від будівлі у разі вибуху, модель розрахунку часу спрацьовування мембранного захисного пристрою, з можливістю визначити інерційність конструкцій та необхідну за розмірами і формою мембрану.