Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
3 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз показників споживання хлібобулочних виробів в контексті забезпечення продовольчої безпеки країни(2015) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаСтаття присвячена порівняльному аналізу показників споживання та витрат на хліб та хлібопродукцію. Визначено вплив доходів на зміни обсягів споживання основного виду продукту харчування. На основі регресійного аналізу спрогнозовано значення індикаторів продовольчої безпеки країни. Article is devoted to the comparative analysis of indicators of consumption and expenses on bread and grain products. Influence of the income on changes of consumption volumes of a main type of a food product is defined. On the basis of the regression analysis value of indicators of food security of the country is predicted.Документ Оцінка сучасного стану забезпеченості продовольчими товарами на внутрішньому ринку України(2014) Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаУ статті проведено порівняльний аналіз показників індикаторів стану продо- вольчої безпеки України за 2008—2012 роки. Визначено такі позитивні показ- ники забезпечення державою стану продовольчої безпеки за багатьма індика- торами: зростання енергетичної цінності раціону, позитивна, проте повільна динаміка у споживанні основних груп продовольчих продуктів, достатність зерна у державних ресурсах, економічна доступність продуктів харчування та продовольча незалежність за окремим продуктами. Також визначено і нега- тивні тенденції у таких напрямках, як споживання продуктів харчування, диференціація вартості харчування за соціальними групами та зростання коефіцієнта імпортозалежності за одним з основних груп продовольства. The comparative analysis of foodstuff availability indicators in Ukraine in 2008—2012 is carried out in the work. This analysis presents the following positive indicators of the foodstuff availability of the state according to different indicators: growth of the diet energy value; positive but slow dynamics in the consumption of main groups of food products; grain sufficiency in state resources; economic food availability and food independence for some food products. The analysis also describes the negative tendencies in such areas as food consumption, food cost differentiation for certain social groups and the increase of import dependence coefficient for one of the main food groups.Документ Аналіз сучасного стану агропромислових підприємств України(2012) Череп, Алла Василівна; Лисенко (Звьоздочкіна), Олена АнатоліївнаВ роботі здійснений статистичний аналіз сучасного стану підприємств сільського господарства України. Розглянуто основні аспекти інтенсивного розвитку вітчизняних сільськогосподарських підприємств. In work the statistical analysis of the modern state of agricultural enterprises of Ukraine is carried out. The basic aspects of intensive development of domestic agricultural enterprises are researched.