Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Диспергування емульсій у багатоступеневих кавітаційних апаратах
    (2018) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Пащенко, Богдан Сергійович; Кадомський, Сергій Віталійович
    У статті представлено експериментальні результати обробки емульсій у гідродинамічних кавітаційних апаратах. Встановлено, що використання багатоступеневих апаратів сприяє спрощенню технологічної схеми і забезпечує необхідну якість готового продукту. Отримані результати дають підставу зробити висновки, що вибір багатоступінчастої обробки обумовлений необхід ністю відмови від циркуляційної схеми. Реалізація циркуляційної обробки призводить до погіршення якості кінцевого продукту. З’ясовано, що використання одноступінчатих кавітаційних апаратів для обробки емульсій неефективне, оскільки отриманий продукт не відповідає необхідним параметрам. Робочі режими відповідають бульбашковій формі кавітації, коли колапс кавітаційних буль башок супроводжується «жорсткою» ударно-хвильовою дією на компоненти середовища. Порівняльний аналіз одержаних результатів дає підстави ствер джувати, що при обробленні в одноступеневому апараті емульсія не досягає високих показників дисперсності. Використання апаратів з послідовними зонами кавітаційної обробки дає змогу одержувати емульсію з потрібними дисперсійними характеристиками.
  • Ескіз
    Документ
    Зносостійкість корундової кераміки для робочих органів кавітаційних апаратів
    (2014) Некоз, Олександр Іванович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Риндюк, Дмитро Вікторович; Кавун, Віталій Петрович
    В статті наведено результати експериментальних досліджень кавітаційної зносостійкості корундової кераміки. Встановлено, що швидкість зношування визначається вмістом оксиду алюмінію та інтенсивністю мікроударного навантаження. Корундова кераміка може використовуватись для виготовлення робочих органів гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА).
  • Ескіз
    Документ
    Використання кавітаційної обробки в харчовій і переробній промисловості
    (1998) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Здіслав, Кондрат
    Більшість харчових продуктів під час технологічного оброблення піддаються фізико-механічному впливові, при якому змінюються їхні структура і властивості. Однак серійне обладнання, яке використовується для цього, не завжди забезпечує потрібну якість обробки, відзначається підвищеними металомісткістю та енергоспоживанням. Такі умови спричиняють пошук нових варіантів апаратурного забезпечення технологічних процесів фізико-механічного оброблення харчових середовищ. Ці завдання ефективно вирішуються за допомогою кавітаційної обробки, яка забезпечує ефективний перерозподіл і диспергування фаз рідких гетерогенних систем. Джерелом енергетичного впливу, кавітації є поле кавітаційних бульбашок, яке цілеспрямовано генерується в оброблюваному середовищі. Most foods during processing technology amenable to physical-mechanical effect in which change their structure and properties. However, a batch of equipment used for this purpose, does not always provide the desired finish, metal content and the increased power consumption. These conditions cause the search for new variants of hardware software processes physical-mechanical processing of food media. These problems are efficiently solved by cavitation treatment that provides effective redistribution and dispersion of the liquid phase heterogeneous systems. The source of energy impact, cavitation cavitation bubbles have a field that is intentionally generated in the treated environment.
  • Ескіз
    Документ
    Кавітаційна стійкість неметалевих конструкційних матеріалів
    (Прикарпатський університет ім. Василя Стефаника Фізико-хімічний інститут Асоціація "Вчені Прикарпаття", 2003) Сухенко, Юрій Григорович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Сухенко, Владислав Юрійович
    Наведено результати досліджень неметалевих конструкційних матеріалів для експлуатації в умовах кавітаційно-ерозійного зношування. Показано, що полімерні і керамічні матеріали перспективні для виготовлення вузлів технологічного обладнання, призначеного для оброблення харчових середовищ в гідродинамічних кавітаційних апаратів (ГКА). The results of studies of non-metallic structural materials for use in cavitation-erosion wear. It is shown that polymeric and ceramic materials for advanced technological nodes production of equipment for processing food media in hydrodynamic cavitation apparatus (HKA).
  • Ескіз
    Документ
    Знешкодження хімічних забрудників води у гідродинамічних кавітаційних апаратах
    (Національний університет харчових технологій, 2003) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Некоз, Олександр Іванович; Сухенко, Юрій Григорович
    Наведено результати дослідження використання гідродинамічної кавітації для інтенсифікації знешкодження хімічних забрудників стічної води. Приведены результаты исследования использования гидродинамической кавитации для интенсификации обезвреживания химических загрязнителей сточных вод. The research results of the use of hydrodynamic cavitation for intensification of chemical pollutants disposal of waste water.
  • Ескіз
    Документ
    Використання кавітації для генерування теплоти
    (2009) Некоз, Олександр Іванович; Литвиненко, Олександр Анатолійович; Здіслав, Кондрат
    В статті показано взаємозв’язок теплового ефекту кавітації з перетворенням енергії при зіткненні з кумулятивними мікроструменями, які утворюються в рідині при замиканні кавітаційних бульбашок. In the article is shown intercommunication of thermal effect of cavitation with energy transformation at a collision with cumulative microcurrents, which are appear in a liquid at shorting of cavitation bubbles.
  • Ескіз
    Документ
    Інтенсифікація приготування цукрових сиропів
    (2009) Литвиненко, Олександр Анатолійович; Янюк, Тетяна Іванівна; Бойко, Юрій Іванович
    У статті розглянуто приготування сиропу виробничих процесів хлібопекарної та кондитерської промисловості за допомогою гідродинамічної кавітації, конструкцію його робочих органів, інтенсивність та тривалість дії на продукт.