Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Нові технології виробництва напівфабрикатів з картоплі(2015) Малежик, Іван Федорович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Писарєв, Максим ГригоровичНайбільш ефективним методом консервування харчових продуктів на сьогодні є охолодження продуктів і напівфабрикатів. Але даний метод не набув значного поширення через коротку тривалість зберігання. У роботі наведено результати дослідження процесу сушіння картоплі трьома методами: конвективним, терморадіаційним і комбінацією цих методів. The most effective method of food preservation today is cooling of products and semi-products. Вut this method has not acquired a significant spread through brief period of conservation. The paper studies the drying of potatoes by three methods: convection, thermal radiational and a combination of these methods.Документ Шляхи зниження енерговитрат при отриманні сушеної картоплі(2015) Писарєв, Максим Григорович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Дубковецький, Ігор Володимирович; Малежик, Іван ФедоровичУ статті представлені результати розробки технологій напівфабрикату з картоплі із зниженням енерговитрат. В статье представлены результаты разработки технологий полуфабриката из картофеля со снижением энергозатрат. The article presents the results of development of technologies of potato semifinished products with reduced energy consumption.Документ Використання харчових добавок на основі моркви у харчовій промисловості(2016) Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаЗапропонована комплексна ресурсозберігаюча технологія переробка моркви з отриманням двох базових каротиновмісних продуктів — сухого та рідкого. Такі добавки можна використовувати для вітамінізації м'ясних та рибних страв, ковбасних виробів, фаршів та паштетів, істотно розширити асортимент функціональних продуктів. Їх можна використовувати для корегування харчової цінності харчових продуктів та надавати їм функціональних властивостей. The proposed integrated resource recycling technology carrots to obtain two base products that contain carotene - dry and liquid. Such additives can be used for fortification meat and fish dishes, sausages, minced meat and pate significantly expand the range of functional produktiv.Yih can be used to adjust the nutritional value of food and provide them with functional properties.Документ Одержання харчових добавок на основі каротиновмісної сировини(2015) Бандуренко, Галина Михайлівна; Бессараб, Олександр Семенович; Малежик, Іван Федорович; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаЗапропонована комплексна ресурсозберігаюча технологія переробка каротиновмісної сировини (моркви, гарбуза) з отриманням сухих вітаміновмісних добавок. Відділення частини рідкої фази дозволяє знизити кількість цукрів та збільшити частку β-каротину в добавках. витаминосодержащих добавок. The proposed integrated resource recycling technologyraw materials containing carotene (carrots, pumpkins) to obtain dry vitamins. Division of the liquid phase can reduce the amount of sugar and increase the share of β-carotene in supplements.Документ Дослідження процесу сушіння морквяних вичавок при одержанні сухої каротиновмісної добавки(2014) Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаНаведені експериментальні дані з сушіння морквяних вичавок конвективним способом, інфрачервоними променями та в полі НВЧ, а також вміст β-каротину в отриманих продуктах. The experimental data of carrot pomace convective drying method, infrared rays and microwave field and β-carotene content in the resulting product.Документ Дослідження процесу нвч-сушіння морквяних вичавок при одержанні каротиновмісного збагачувача(2014) Малежик, Іван Федорович; Бессараб, Олександр Семенович; Бандуренко, Галина Михайлівна; Левківська (Музика), Тетяна МиколаївнаУ статті наведені експериментальні дані сушіння морквяних вичавок у полі-НВЧ. Побудовані криві кінетики сушіння вичавок та термограми. Досліджено зміни БАР у продукті та визначено оптимальні режими проведення сушіння. The article presents experimental results of drying carrot husks in the microwave field. Іnvestigated the kinetics of drying curves pomace and thermogram. The studied changes of biologically active substances in the product and the conditions of optimum drying.Документ Дослідження кінетики сушіння морквяних вичавок за допомогою інфрачервоного випромінювання(2009) Малежик, Іван Федорович; Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Безусов, Анатолій ТимофійовичВизначено параметри процесу ІЧ-сушіння морквяних вичавок та знайдено залежність швидкості сушіння від попередньої теплової обробки морквяної сировини. The identified parameters of infrared drying process of carrot husks and found dependence of speed of drying prior heat treatment of raw carrot.Документ Дослідження процесу сушіння інфрачервоними променями морквяних вичавок(2006) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Косоголова, Людмила Олексіївна; Малежик, Іван Федорович; Луцик, Юрій Павлович; Безусов, Анатолій ТимофійовичДоведено, що застосовування ІЧ-сушіння морквяної сировини, попередньо бланшованої парою, дозволяє одержати продукт з підвищеним вмістом β-каротину при невеликій тривалості процесу сушіння. It is proved that the use of infrared drying of carrot raw, pre-blanched steam allows to obtain a product with a high content of β-carotene with a small length of the drying process. this is accompanied inactivation of peroxidase by 85-90%.Документ Процеси просочування та змочування дисперсного мінералу глауконіту(2012) Манк, Валерій Веніамінович; Малежик, Іван Федорович; Точкова, Оксана ВасилівнаВивчено природній дисперсний мінерал глауконіт та досліджено його гідрофільні та гідрофобні властивості. Studied natural dispersal mineral glauconite and investigated its hydrophilic and hydrophobic properties.Документ Стабілізація збродженого яблучного соку з метою уникнення вторинних колоїдних помутнінь лікеро-горілчаних виробів(2006) Малежик, Іван Федорович; Мельник, Людмила Миколаївна; Жестерева, Наталія Анатоліївна; Матко, Світлана Василівна; Манк, Валерій ВеніаміновичВивчено можливість і визначено оптимальні технологічні параметри використання природного дисперсійного мінералу палигорськіту в технології виробництва «Медовух» на. основі збродженого яблучного соку. Встановлено, що в обробленому адсорбентом соку суттєво зменшується кількість пектинових речовин, порівняно з контролем. Цим досягається підвищення стійкості готового горілчаного продукту.