Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
36 результатів
Результати пошуку
Документ Формування моделі крос-культурного управління на підприємстві (на приклад підприємств харчової промисловості України)(2020) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаСтаття є дослідженням рівня готовності працівників підприємств харчової промисловості України до крос-культурного різноманіття. Представлено основні підходи до визначення поняття «крос-культурний менеджмент». Розкрито питання актуальності крос-культурного менеджменту на підприємствах харчової галузі. Запропоновано підходи до формування основних аспектів та складників системи управління підприємством у контексті крос-культурного підходу. Розглянуто основні завдання, які вирішує крос-культурний менеджмент для розвитку підприємства в сучасних економічних умовах. Ураховуючи результати культурного інтелекту за методикою К. Ерлі і С. Анга та визначених рівнів індексу толерантності, сформовано модель крос-культурного управління та на прикладі підприємств харчової промисловості. Розглянуто напрями адаптації персоналу підприємства до крос-культурних змін.Документ Запровадження планування персоналу в системі управління підприємством(2019) Рибачук-Ярова, Тетяна Володимирівна; Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаВ роботі досліджуються питання планування чисельності персоналу як напряму удосконалення менеджменту підприємства. Розглянута сутність системи управління, її підсистеми та елементи. Визначені особливості кадрового планування, основні інструменти удосконалення системи менеджменту управління персоналом. The paper investigates the issues of personnel planning as a direction of improving the management of the enterprise. The essence of the control system, its subsystems and elements is considered. Peculiarities of personnel planning, the main tools for improving the personnel management system are identified.Документ Основні напрямки та ризики розвитку органічного виробництва сільськогосподарської продукції в Україні(2015) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаЗначна інтенсифікація харчового виробництва, яка останнім часом відбувається в усьому світі, має негативний вплив не лише на навколишнє середовище, але і виснажує природні ресурси, без яких ведення аграрного виробництва неможливе. A considerable intensification of food production in recent happening around the world, has a negative impact not only on the environment but also depletes natural resources, without which it is impossible to maintain agricultural production.Документ Сучасні підходи до формування команди проекту(2014) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаУ статті висвітлено основні положення щодо формування команди проекту. Зазначено ключові аспекти різних підходів щодо формування команди проекту. Відображені основні відмінності між групами та командами. Виділені основні фактори, що визначають принципи формування команди проекту. Розкрито процедуру впровадження командного методу роботи. Висвітлено питання часу, тривалості та існування проекту. Запропоновано авторське бачення процесу формування команди проекту, в якому зазначены три етапи. The article describes the main provisions on the formation of the project team. Personality key aspects of different approaches to the formation of the project team. It reflects the main differences between the groups and teams. The basic factors that determine the principles of the project team. Opened procedure implementation team working method. The questions of the time, duration and the existence of the project. Proposed by the author's vision of the formation of the project team, which zaznacheny three stages.Документ Основні види ризиків та їх вплив на конкурентоспроможність молокопереробних підприємств(2014) Москаленко (Римаренко), Вікторія Олександрівна; Євсєєва, Ірина ВасилівнаУ статті розглядаються фактори ризикованості діяльності вітчизняних молокопереробних підприємств. Авторами виділено сукупність господарських ризиків, що найбільш суттєво впливають на роботу молокопереробних підприємств. Детально проаналізовані ресурсний та виробничий ризики, а також ризики у сфері збуту готової продукції, основні чинники даних ризиків та вказані наслідки від їх настання. Наголошено на необхідності оцінки ступеня ризиків, їх прогнозування та впровадження системи управління ними. Все це сприятиме підвищенню конкурентоспроможності молокопереробних підприємств та забезпеченню високої якості продукції, що пропонується споживачам. The article examines risk factors of domestic milk processing enterprises. The authors identified a set of economic risks that most significantly affect the operation of dairy enterprises. Resource and manufactural risks as well as risks in the marketing activity are analyzed. The necessity of risk assessment, forecasting and managing is proved. All these measures give us an opportunity to be competitive and offer high-quality dairy products to the customers.Документ Актуальні аспекти ефективного кадрового менеджменту в умовах економічної нестабільності(2013) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаРозглянуто сучасні методи управління кадрами підприємства та основні напрями оперативної діагностики персоналу. Охарактеризовані критерії ефективності управління персоналом. Для обґрунтування основних висновків представлено групи оцінки кадрового потенціалу за напрямками аналізу. Modern methods of management training company and guidelines rapid diagnostic staff. Author examined performance criteria for personnel management. To substantiate key findings presented to the evaluation of human resources in areas of analysis.Документ Теоретичні аспекти аналізу проектних ризиків(2013) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаУ статті описана характеристика основних методів аналізу та оцінки проектних ризиків, а саме: експертний аналіз ризиків, метод побудови дерева рішень проекту; метод чутливості проекту; аналіз сценаріїв; метод імітаційного моделювання; аналіз показників граничного рівня. Відображено сутність і зміст, область застосування, переваги і недоліки методів оцінки ризиків . Розглянуто напрямки аналізу ризиків проекту. Виділено основні результати якісного і кількісного аналізу ризиків. Розкрито процедури ризик - планування Здійснено аналіз ризиків, визначено джерела їх виникнення та розглянуто концептуальні основи управління ризиками. The problem of risk management in project management and the main stages of its implementation are taken up. Procedures in managing of the project risks are elucidated, the algorithm of risk management realization are brought and methods to reduce risk in project management are analyzed. Reflects the essence and content, applications, advantages and disadvantages of risk assessment techniques. The directions of the risk analysis of the project. The basic results of the qualitative and quantitative risk analysis. Revealed risk-planning procedures The analysis of risk, identifies sources of their origin and discussed the conceptual basis of risk management.Документ Управління ризиками в проектному менеджменті(2013) Скопенко, Наталія Степанівна; Євсєєва, Ірина Василівна; Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаРозглянуто проблему організації ризик-менеджменту в управлінні проектами та основні етапи його реалізації. Розкрито процедури в управлінні ризиками проекту, наведено алгоритм реалізації ризик- менеджменту та здійснено аналіз методів зниження ризику в управлінні проектами. The problem of risk management in project management and the main stages of its implementation are taken up. Procedures in managing of the project risks are elucidated, the algorithm of risk management realization are brought and methods to reduce risk in project management are analyzed.Документ Планування виробничої програми на молокопереробних підприємствах(2013) Євсєєва, Ірина Василівна; Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаУ статті висвітлено основні положення з формування виробничої програми молокопереробних підприємств. Приділено особливу увагу галузевим особливостям функціонування молокопереробних підприємств, які суттєво впливають на планування виробничої програми. Basic moments of forming the production program of dairy enterprises are described in the article. The special attention is given to the branch features of dairy enterprises because of their influence on the production program.Документ Департамент управління персоналом як необхідна складова для ефективного функціонування підприємства(2012) Москаленко (Римаренко), Вікторія ОлександрівнаРозглянуто значення управління кадровим потенціалом для підприємства. Освітлено функції департаменту управління персоналом. Описані основні завданнямя департаментів управління кадрами сучасних підприємств. We consider the value of human resources management for the enterprise. Lighted functions of Human Resources Department. We describe the main zavdannyamya department personnel management of modern enterprises.