Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Аналіз міжнародних та вітчизняних вимог до якості питної води(2019) Остапенко, Анна Анатоліївна; Остапенко, Валентина Василівна; Чорна, Анастасія ІванівнаБуло проведено аналіз світових та вітчизняних вимог до питної води. Встановлено, що в Україні вимоги в цілому ідентичні світовим. Порівнявши світові та державні вимоги до якості та безпечності питної води, можна зробити висновок, що система декларування кількості показників навіть перевищує світові вимоги, а якість та безпечність кінцевого продукту залишається на досить низькому рівні. An analysis of world and domestic drinking water requirements was conducted. It is established that in Ukraine the requirements in general are identical to the world standards. Comparing world and state requirements to the quality and safety of drinking water, it can be concluded that the system of declaration of the number of indicators, even Exceeds world requirements, and the quality and safety of the end product remains on fairly low level.Документ Тупикова конвеєрна хлібопекарська піч з канальним обігріванням(2001) Ковальов, Олександр Володимирович; Димніч, О.; Остапенко, Валентина Василівна; Глазов, А.Спеціалісти Українського державного університету харчових технологій розробили конструкторську документацію на тупикову конвеєрну хлібопекарську піч К-ПХМ-25 з канальним обігріванням, яку можна застосовувати замість імпортної ФТЛ-2. Останню широко використовують на хлібопекарських підприємствах, але вона морально застаріла і має низьку заводську готовність. Specialists Ukrainian State University of Food Technologies developed design documentation for deadlock conveyor baking oven K-PHM-25 heated channel that can be used instead of imported FTL-2. The latter is widely used in bakeries, but it is obsolete and has low factory readiness.Документ Яку воду можна пити?(2004) Прибильський, Віталій Леонідович; Остапенко, Валентина ВасилівнаДієтологи рекомендують щоденно вживати 6-8 склянок питної води. Але дуже важливо, щоб вона була максимально чистою. Для тих, хто продовжує користуватися водопровідною водою, спеціалісти рекомендують відстоювати її не менше доби, пити лише кип’яченою. Бутильована вода, добута з глибин Юрського горизонту, найчистіша й природно збалансована. За визначенням міжнародних фахівців, вода вважається бутильованою, якщо вона відповідає державним стандартам. Гігієнічним вимогам, розлита в гігієнічну місткість і продається для споживання людьми. Практично в усьому світі лікувальну мінеральну воду можна купити лише в аптеці. Варто наголосити: достовірний аналіз кожного зразка води про¬водять лише за визначеними ГОСТом, сертифікованими методами контролю в акредитованій лабораторії. Некомпетентна оцінка якості води, незнання методів контролю перешкоджають активному розвитку виробництва бутильованих вод в нашій державі.Документ Нові препарати у виробництві бутильованих вод(2007) Остапенко, Валентина Василівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Романова, Зоряна Миколаївна; Мірошник, Володимир ОлександровичМета роботи – дослідження та вибір найбільш ефективного способу знезараження питної води та вдосконалення технології її приготування для бутильованих питних вод з метою забезпечення мікробіологічної стійкості. Застосування нових препаратів у виробництві бутильованих вод дає змогу вдвічі зменшити концентрацію робочого розчину дезінфікуючого засобу, подовжити біологічну стійкість готової продукції.Документ Вплив механічної і магнітної обробки на фізико-хімічні показники води(2007) Остапенко, Валентина Василівна; Прибильський, Віталій Леонідович; Костюк, Ігор Олександрович; Костюк, Олександр МихайловичДосліджено вплив механічного навантаження і магнітного поляна фізико-хімічні показники води. Показано доцільність застосування зазначених технологічних чинників у харчовій промисловості.Документ Вплив геофізичного випромінювання на фізико-хімічні параметри води(2005) Адаменко, Олександр Адольфович; Костюк, Олександр Михайлович; Прибильський, Віталій Леонідович; Остапенко, Валентина Василівна; Костюк, Ігор ОлександровичВизначено вплив геофізичного випромінювання на рН і жорсткість питної води. Підтверджено літературні дані стосовно знакозмінного відхилення зазначених показників води. Технологічним чинником впливу на показники води є сформований пірамідою потік концентрованого геофізичного випромінювання.