Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Нові види сировини при виробництві кормів для риб
    (2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена Станіславівна
    Одним із шляхів виходу рибного господарства України з кризисного стану є розвиток індустріальної форми риболовства. В даній статті розкриваються можливості використання насіння льону як концентрованого джерела ліпідів і білка для виробництва комбікормів для риб. One of the ways out for fish industry of Ukraine from crisis is the development of an industrial form of fishing. The possibility of using flax seeds as a concentrated source of lipids and protein for the production of mixed feeds for fishes have been disclosed in the paper.
  • Ескіз
    Документ
    Насіння різних сортів льону як компонент для виробництва комбікормів
    (2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Павлюченко, Олена Станіславівна
    Досліджено хімічний склад різних сортів льону, які вирощуються в Україні. Встановлено перспективність використання насіння льону як джерела білку та жиру у виробництві комбікормів та кормових добавок. Исследован химический состав различных сортов льна, которые выращиваются в Украине. The chemical composition of different types of flax that produced in Ukraine has been investigated. The perspectives of using flax seeds as a source of protein and fat in the production of feed and feed additives have been established.
  • Ескіз
    Документ
    Насіння льону як компонент зернових сумішей для відгодівлі карпових риб
    (2012) Шаповаленко, Олег Іванович; Шаран, Андрій Васильович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена Станіславівна
    У статті представлено результати теоретичних та експериментальних досліджень використання насіння льону у виробництві екструдованих кормів для риб. Встановлено, що використання екструзійної обробки дозволяє вводити до зернової суміші неподрібнене насіння льону в кількості до 20 %. The article presents the results of theoretical and experimental studies using flax seeds in the production of extruded feeds for fish. It has been found that extrusion processing allows entering to the grain mixture long flax seeds in amounts up to 20%.
  • Ескіз
    Документ
    Ми вивчили, як змінюється мікрофлора екструдованих зернових сумішей з насінням льону під час зберігання
    (2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Грегірчак, Наталія Миколаївна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Шаран, Андрій Васильович
    Представлено результати досліджень впливу екструзійного оброблення на мікрофлору екструдованих зернових сумішей з насінням льону. The investigation results of the extrusion processing effect on the microflora of extruded cereal mixtures with flax seeds have been presented.
  • Ескіз
    Документ
    Екструдовані зернові суміші для відгодівлі риб
    (2008) Шаповаленко, Олег Іванович; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Шаран, Андрій Васильович; Корж, Тамара Володимирівна; Павлюченко, Олена Станіславівна
    У статті наведено результати досліджень щодо можливості використання насіння льону у виробництві екструдованих зернових сумішей для відгодівлі риб.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження впливу екструзійного оброблення на вуглеводний комплекс зернових сумішей з насінням льону
    (2009) Шаповаленко, Олег Іванович; Перегуда, Микола Антонович; Павлюченко, Олена Станіславівна; Супрун-Крестова, Олена Юріївна; Шаран, Андрій Васильович; Романовська, А. В.
    У статті представлено результати досліджень впливу екструзійного оброблення на вуглеводний комплекс зернових сумішей з насінням льону. Встановлено, що використання насіння льону підвищує кормові цінність та покращує перетравлюваність окремих компонентів сумішей. The paper presents the investigation results of extrusion processing on carbohydrate complex of cereal mixtures with flax seeds. It has been found that using flaxseed enhances the feed value and improves the digestibility of individual components of mixtures.
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи використання насіння льону в технологіях виробництва киселів
    (2011) Друцька, Вікторія Анатоліївна; Павлюченко, Олена Станіславівна; Ковалевська, Єлизавета Іванівна; Шаран, Лариса Олександрівна
    Досліджено влив заміни крохмалю у рецептурі киселів насінням льону на органолептичні та реологічні показники готового продукту. Effect of changing starch by flax seed in jelly recipe on organoleptic and rheological parameters of the finished product has been investigated.