Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 3 з 3
  • Ескіз
    Документ
    Актуальні напрямки утилізації відходів цукрового виробництва
    (2019) Наконечна (Мартинюк), Аліна Сергіївна; Пастух, Ганна Степанівна
    У статті проаналізовано способи перероблення бурякового жому, враховуючи сучасні потреби населення та промисловості України. У тому числі розглянуто можливі способи отримання бурякового пектину, харчових волокон та біогазу.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимізація технологічних параметрів вилучення пектину з картоплі
    (2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Наведено результати дослідженнь способів вилучення пектину з картопляної мезги, відходу виробництва крохмалю з картоплі. Шляхом планування експерименту було проведено узагальнені дослідження, проаналізовано та враховано їх результати, проведено статистичне оброблення експериментальних даних, визначено оптимальні технологічні умови одержання пектину з картоплі Results of researches of methods for extracting pectin from potato pulp, which is the waste product of starch production from potatoes. The generalized study was conducted by planning the experiment. The results of the study were analysed and considered; statistical processing of experimental data was performed; optimum technological conditions for obtaining pectin from potato were determined.
  • Ескіз
    Документ
    Одержання пектину з картоплі та дослідження його структури
    (2013) Пастух, Ганна Степанівна; Грабовська, Олена Вячеславівна; Мірошник, Володимир Олександрович
    Наведено результати досліджень ефективності гідролізу картопляної сировини при використанні різних реагентів: мінеральних кислот та ферментних препаратів. Досліджено особливості структури та властивості одержаного пектину за допомогою методу ІЧ-спектроскопії. The results of research on the efficiency of hydrolysis of raw potato using different reagents: mineral acids and enzyme preparations. The features of the structure and properties of pectin obtained by the method of IR spectroscopy.