Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Розробка сирокопчених ковбас для гурманів(2013) Пешук, Людмила Василівна; Рябовол, Максим Вiталiйович; Клименко, Анатолій ВасильовичАктуальність роботи є пошук нових джерел біологічно активних трав в ковбасному виробництві для розширення спектру продуктів гастроному. Необхідно, щоб виправдати процеси, засновані склад рецепта і економічну доцільність. Relevance of the work is to find new sources of biologically active herbs in sausage production to expand the range of deli products. Necessary to justify the prescription composition based processes and economic feasibility.Документ Дослідження можливості використання альтернативних джерел кальцію в технології м'ясопродуктів(2012) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Будник, Ніна ВасилівнаУ статті наведено теоретичне обґрунтування можливості використання в технології варених ковбас малодосліджених джерел кальцію з черепашок рапана, стулок мідій та шкарлупи перепелиних і курячих яєць. Встановлено визначений хімічний склад, радіологічну та токсилогічну безпечність основних джерел кальцію, проведено їх порівняльну оцінку з іншою кальцевмісною сировиною. Методом комп’ютерного моделювання розроблено рецептури варених ковбас, збагачених кальцієм. The article presents a theoretical basis for the possibility of using technology in cooked sausages unexplored sources of calcium from the shells brine, mussel valves and shell quail and chicken eggs. Determined chemically defined, radiological and safety toksylohichnu main sources of calcium, held their comparative assessment with other kaltsevmisnoyu raw materials. The method of computer simulation developed recipes cooked sausages, enriched with calcium.Документ Інноваційні м’ясні продукти - здоров’я і довголіття(2012) Пешук, Людмила Василівна; Галенко, Олег Олександрович; Штик, Ірина ІванівнаУ статті представлено результати комплексного дослідження харчової та біологічної цінності м’яса африканського чорношийого страуса і можливість його використання в технології продуктів нового покоління. На основі м'яса страуса розроблено рецептури та технології функціональних харчових продуктів. The paper presents the results of a comprehensive study of food and biological value of meat chornoshyyoho African ostrich and the possibility of its use in a new generation technology products. Based on ostrich meat recipes and technologies developed functional foods.Документ Використання нетрадиційної сировини в комбінованих м'ясних напівфабрикатах(НУХТ, 2007) Топчій, Оксана Анатоліївна; Пешук, Людмила Василівна; Крижова (Венглюк), Юлія ПетрівнаРозроблені рецептури та технології виготовлення нових видів січених напівфабрикатів, зокрема котлет, з використанням пробуджених зернопродуктів ЄСО та зародків пшениці, які володіють оздоровчими і лікувально-профілактичними властивостями за рахунок різноманітного і багатого комплексу нативних вітамінів, мінералів і клітковини.Документ Перспектива розробки спеціальних продуктів харчування на м'ясній основі(2005) Пешук, Людмила Василівна; Карпенко, Петро ОлександровичВ даній статті розглянуто шляхи оптимізації структури харчування населення України. This paper deals with ways of optimizing the structure of feeding the population of Ukraine.