Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Автоматизована система управління станції дефекосатурації з модулем координації
    (2017) Полупан, Володимир Володимирович; Сідлецький, Віктор Михайлович
    У дані статті описано піхід та вимоги до розробки структури модуля координації автоматизованої системи керування станції дефекосатурації і суміжних відділень цукрового заводу. Задачею такої системи являється прогнозування взаємодій та узгодження взаємодій між відділенняи заводу та системами керування. This article describe the approach and requirements for development of coordination module structure for automated control system of station of juice purification station, the purpose of which is aimed at coordinating the work of station of juice purification station and related departments at sugar factory. The object of this system is the prediction of interactions and coordination of interactions between factory departments and ontrol system.
  • Ескіз
    Документ
    Структура автоматизованої системи розширеного керування для координації суміжних станцій цукрового заводу
    (2017) Полупан, Володимир Володимирович; Сідлецький, Віктор Михайлович
    У статті описано підхід до розробки структури системи розширеного керування ділянками цукрового заводу, що характеризується додатковими модулями, які забезпечують координацію роботи суміжних відділень цукрового заводу і підтримку прийняття рішень оператором у складних ситуаціях. Завданням такої системи є надання допомоги спеціалістам у процесі підготовки та вибору раціональних рішень у складних ситуаціях, що виникають при функціонуванні АСУ реального часу, на основі знань, набутих спеціалістами-експертами й оброблених обчислювальними засобами, а також для прогнозування взаємодій та узгодження взаємодій між відділеннями заводу й системами керування. This article describes an approach to the development of the structure of an extended control system of a sugar factory, which is characterized by additional modules for coordinating the work of related departments of the sugar factory, and decision-support system for operation in difficult situations. The objective of this system is to provide assistance to specialists in preparing and selecting rational of real time automation control system, based on the knowledge acquired by experts and processed by means of computer. It is also used for prediction and coordination of interactions between departments and factory control system.
  • Ескіз
    Документ
    Функції селфі в сучасній культурі
    (2016) Полупан, Володимир Володимирович
    Селфі— вид фотографії, автопортрет, зроблений за допомогою камери. Цей вид фотографії дослідники називають одним із феноменів електронної сучасностіі. Процес створення селфі має набагато більш глибинні мотиви, ніж бажання або небажання когось зацікавити. A selfie is a self-portrait photograph, typically taken with a digital camera. This type of photography researchers called one of the phenomena of modernity. The process of creating selfie has a much deeper motivation than the desire or unwillingness to anyone interested.
  • Ескіз
    Документ
    Використання віртуальних лабораторних робіт з дисципліни «Промислові мережі та інтеграційні технології»
    (2016) Пупена, Олександр Миколайович; Міркевич, Роман Миколайович; Полупан, Володимир Володимирович
    У статті розглянуто проблеми використання традиційних фізичних лабораторій при підготовці спеціалістів з автоматизації та проведено огляд підходів до побудови дистанційних і віртуальних лабораторій. Показано досвід використання віртуальних лабораторних робіт на кафедрі інтегрованих автоматизованих систем управління Національного університету харчових технологій. Наведено вимоги, запропоновано варіанти побудови лабораторних робіт з дисципліни «Промислові мережі та інтеграційні технології». Також представлено результати та досвід практичного використання віртуальних лабораторій під час дистанційного навчання студентів. The problem of traditional laboratories used for teaching the automation specialists and the approaches for creation remote and virtual laboratories are reviewed in this paper. The use of virtual laboratories at the Department of Integrated and Automated Control Systems of the National University of Food Technologies is presented. The requirements and variants are proposed for the laboratories used for teaching the discipline “Industrial Networks and Integration Technologies”. The results and experience of practical use of virtual laboratories in distance learning are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Аналіз не вимірювальних параметрів на рівні розподіленого керування для автоматизованої системи, об’єктів і комплексів харчової промисловості
    (2016) Сідлецький, Віктор Михайлович; Ельперін, Ігор Володимирович; Полупан, Володимир Володимирович
    У статті наведено підходи, що реалізуються для розподіленого рівня керування технологічними процесами. Висвітлення цих підходів необхідне для кращого розуміння процесів, які відбуваються при формуванні керуючої дії, особливо для випадків, коли розробники програмного забезпечення промислових АСУ застосовують для налаштування системи велику кількість параметрів. Такий підхід доцільний при роботі кваліфікованих вузькоспеціалізованих фахівців із значним стажем роботи, але й для них знання внутрішніх процесів дасть змогу структурувати дані для більш гнучкої роботи. This study presents some approaches used for the distributed level of technological processes control. The elucidation of these approaches is useful for better understanding of the processes occuring during the formation of control action, especially in cases when the software developers for industrial ACS use the big amount of settings for system customatization. This approach is reasonable only for the qualified specialists with significant work experience. However, knowledge of the inte rnal processes by such specialists can also provide more flexible work when structuring the data.