Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 6 з 6
  • Ескіз
    Документ
    Цінна сировина для виробництва пива
    (2006) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна
    Проведені лабораторні дослідження приготування і бродіння сусла з частковою заміною солоду патокою мальтозною. Отримані результати показали можливість заміни до 20 % солоду патокою мальтозною або цукрозою. There was a laboratory research of cooking and fermentation of wort with partial replacement of malt on maltose syrup. The results show the possibility of replacing up to 20 % malt on maltose syrup or saccharose.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення технології зберігання хмелю у виробництві пива
    (2006) Венгер, Олександр Олександрович; Ляшенко, Микола Іванович; Проценко, Лідія Василівна; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Наведено результати досліджень впливу терміну та умов зберігання пресованого хмелю реєстрованих сортів на склад гірких речовин, індексу старіння та ефірних олій. Визначено, що у процесі зберігання хмелю при температурному режимі +2...+4 °С, можна в 2–4 рази зменшити втрати гірких речовин та в 2 рази – ефірної олії, в результаті чого підвищиться якість хмелю у процесі зберігання.
  • Ескіз
    Документ
    Удосконалення методики нормування хмелю в пивоварінні
    (2001) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Галак, Григорій Михайлович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Ляшенко, Микола Іванович; Проценко, Лідія Василівна
    Удосконалена методика нормування хмелю з врахуванням вмісту в ньому не лише гірких речовин, але і поліфенолів. Визначено і формалізовано залежність якості охмеління сусла і пива від питомої частки β-кислот на одиницю кількості α-кислот. Запропоновані рівняння пройшли випробування в лабораторних і заводських умовах. Доведений позитивний вплив удосконаленої методики нормування хмелю на раціональне його використання і підвищення якості пива.
  • Ескіз
    Документ
    Підвищення якості пива застосуванням хмельових препаратів
    (2007) Проценко, Лідія Василівна; Ляшенко, Микола Іванович; Бармаков, Михайло Сергійович; Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна
    Встановлено, що використання в технології пива гранульованого хмелю ефективніше, ніж нативного хмелю в шишках. Експериментально підтверджена доцільність використання в пивоварінні липницького етанольного екстракту хмелю, який за якістю не поступається німецьким аналогам. Для отримання високоякісного пива в процесі охмеління сусла доцільно об'єднувати хмельові екстракти з тонкоароматичними сортами хмелю. It is found that the using granular hops in technology of beer is efficiently than native hop cones. Experimentally confirmed the appropriateness of the using in the brewing Lipnitskiy ethanol extract of hops, which is not worse than the German analogs. To obtain high-quality beer in the process of hopping the wort is expedient to integrate hop extracts with subtly aromatic kinds of hops.
  • Ескіз
    Документ
    Покращення якості пива з використанням замінників солоду
    (2011) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Дерій, Олена Іванівна; Літвинчук (Воронцова), Світлана Іванівна; Проценко, Лідія Василівна; Богданов, Єгор Серафімович
    Наведено результати досліджень впливу цукровмісних замінників солоду на фізико-хімічні показники, величину хмельової гіркоти пива та динаміку діацетилу в процесі бродіння. Досліди показують що використання економія гіркоти хмелю за вмістом альфа-кислот на 12 - 20 %. Підвищення рівня біологічної та колоїдної стійкості за рахунок збільшення ступеню зброджування, накопичення більшої кількості спирту, зниження вмісту білкових речовин і поліфенолів - попередників помутнінь пива. Results on the effect of malt sugar-substitutes on physico-chemical parameters, the value of hop bitterness of beer and the dynamics of diacetyl during fermentation. Experiments have shown that the use of these substitutes can save alpha acid hop in the 12 - 20%, and also leads to increased levels of biological and colloidal stability by increasing the degree of fermentation, the accumulation of large amounts of alcohol, reducing the amount of proteins and polyphenols - precursors of beer haze.
  • Ескіз
    Документ
    Економія хмелю у пивоварінні при заміні частки солоду цукровмісною сировиною
    (2010) Мелетьєв, Анатолій Євгенович; Проценко, Лідія Василівна; Дерій, Олена Іванівна
    Наведені результати впливу використання цукровмісних замінників солоду на якість сусла і готового пива, а також на біологічну і колоїдну стійкість пива.