Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Характеристика подрібнювачів для отримання високодисперсних порошків з рослинної сировини(2004) Романова, Зоряна Миколаївна; Карпутіна, Маргарита ВіталіївнаБагато технологічних процесів харчової промисловості базуються на використанні тонкодисперсних порошків рослинної сировини. Способів подрібнення також достатньо, проте небагато з них можна використати для отримання таких помелів. Для приготування продуктів дієтичного та дитячого харчування використовують екологічно чисті порошки, виробництво яких вимагає високих вимог щодо чистоти та режимів приготування. Lots of food processing processes based on the use of fine powder grinding plant syrovyny.Sposobiv well enough, but few of them can be used to obtain such grinding. For cooking dietary and baby food using environmentally friendly detergents whose production requires high demands on cleanliness and cooking modes.Документ Характеристика обладнання для отримання високодисперсних порошків з рослинної сировини(2001) Романова, Зоряна МиколаївнаБагато технологічних процесів харчової промисловості базуються на використанні тонкодисперс-них порошків рослинної сировини. Способів подрібнення також достатньо, проте небагато з них можна використати для отримання таких помелів. Для приготування продуктів дієтичного та дитячого харчування використовують екологічно чисті порошки, виробництво яких вимагає високих вимог щодо чистоти та режимів приготування. Lots of food processing processes based on the use of fine powders of plant material. Ways grinding also sufficient, but few of them can be used to obtain such grinding. For cooking dietary and baby food using environmentally friendly detergents whose production requires high demands on cleanliness and cooking modes.Документ Енергетична та харчова цінність високодисперсних порошків з рослинної сировини(1998) Кисла, Любов Василівна; Романова, Зоряна Миколаївна; Мудрак, Тетяна Омелянівна; Єлісєєва, О. П.Визначено енергетичну і харчову цінність високодисперсних порошків, отриманих за новою технологією з використанням газоструменевого мли-на. Наведено порівняльну характеристику хімічного складу порошків за-лежно від терміну зберігання. Зроблено висновок про можливість застосування високодисперсних порошків у різних галузях харчової промисловості.Документ Механохімія у виробництві високодисперсних порошків з плодово-ягідної сировини(1997) Кисла, Любов Василівна; Романова, Зоряна МиколаївнаДиспергування порошку супроводжується поглинанням механічної енргії. Це поглинання може ініціювати розкладання речовин (у тому числі деструкцію полімерів), поліморфні перетворення, гетерогенні реакції твердих тіл з газами і рідинами, твердофазний синтез в сумішах порошків і інші реакції. Активація подрібненням як новий спосіб прискорення фізико-хімічних процесів знаходить все більш широке застосування. Вона вже вийшла з рамок лабораторних досліджень та використовується як засіб прискорення технологічних процесів або як спосіб зміни технологічних параметрів режимів обробки мінеральної сировини. Dispersing the powder accompanied by absorption of mechanical energie. This absorption can initiate decomposition of substances (including degradation of polymers), polymorphic transformations, heterogeneous reactions of solids with gases and liquids, solid phase synthesis in mixtures of powders and other reactions. Enabling fragmentation as a new way to accelerate the physical and chemical processes is becoming more widely used. It is out of scope of laboratory studies and is used as a means of accelerating technological processes or as a means of changing process parameters modes of processing mineral resources.Документ Технологія одержання високодисперсних порошків з рослинної сировини(2010) Романова, Зоряна Миколаївна; Прибильський, Віталій ЛеонідовичРослинна сировина – це поновлюване джерело біологічно активних речовин, зокрема вітамінів, макро- і мікроелементів, що містяться в оптимальних для організму людини співвідношеннях і легкозасвоюваній формі. Шляхом використання нової технології можна отримати високодисперсні порошки (ВДП) з плодоовочевої сировини, в яких максимально збережено весь комплекс біологічно активних речовин.