Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Біоризики сучасності(2020) Хоньків, Мирослав Олександрович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті розглянута проблема використання біотехнологічних та генетичних досягнень в створенні та попередженні масових спалахів епідемій. Наводиться класифікація джерел біоризиків, патогенних біологічних агентів в залежності від їх потенціалу до масштабності викликаних захворювань. In the article the problem of use of biotechnological and genetic advances in the creation and prevention of mass outbreaks of epidemics is considered. Provides a classification of sources of biorisks, pathogenic biological agents depending on their potential to scale caused by diseases.Документ Аналіз ризиків при виробництві вермішелі швидкого приготування(2020) Грегірчак, Наталія Миколаївна; Слободян, Ольга Петрівна; Цапко, Софія ОлександрівнаРозглянуто небезпечні фактори, які можуть становити ризики для якості вермішелі швидкого приготування. Встановлено критичні контрольні точки для кожного етапу виробництва продукції, визначено критичні межі, запропоновано попереджувальні дії, наведено сучасні методи контролю і періодичності проведення заходів для моніторингу. The article touches upon the issue of hazards that can jeopardize the quality of instant noodles. Much attention is given to critical control points and advanced control techniques, along with monitoring intervals.Документ Використання принципів НАССР при виробництві сиру кисломолочного(2019) Солошенко, Катерина Ігорівна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ роботі розглядаються ризики хімічного, фізичного,біологічного походження та точки критичного контролю при виробництві сиру кисломолочного. The work considers the risks of chemical, physical, biological origin and critical control point in the production of sour milk cheese.Документ Сучасна молекулярна гастрономія(2019) Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті показані перспективні напрями створення м’ясних напівфабрикатів за молекулярною технологією «Sous Vide» для закладів ресторанного господарства. Розглянуті можливості отримання м’яса яловичини підвищеної харчової і біологічної цінності, з високими органолептичними властивостями, збільшення виходу готового продукту. The article presents perspective directions of creation of meat semifinished products by the molecular technology "Sous Vide" for restaurants of the restaurant industry. The possibilities of obtaining beef meat of high nutritional and biological value, with high organoleptic properties, increase of output of the finished product are considered.Документ Приготування курячого філе шприцьованого імбірним соком(2016) Арпуль (Олексійчук), Оксана Володимирівна; Слободян, Ольга Петрівна; Макаров, Максим Андрійович; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПредставлені теоретичні та експериментальні дослідження приготування курячого філе, шприцьованого імбирним соком за технологією «Sous Vide». Визначені оптимальні технологічні параметри процесу та обґрунтована доцільність використання імбирного соку. Встановлено що використання імбирного соку при приготуванні курячого філе за технологією «Sous Vide» допоможе одержати продукт з високими харчовими органолептичними показниками та зменшити втрати напівфабрикату. Theoretical and experimental researches of preparation of chicken fillet gluten-filled with ginger juice using "Sous Vide" technology are presented. The optimal technological parameters of the process are determined and the feasibility of use of ginger juice is substantiated. It has been established that the use of ginger juice in the preparation of chicken fillet using the technology "Sous Vide" will help to obtain a product with high nutritional organoleptic parameters and reduce the loss of semifinished products.Документ Запобігання виникнення надзвичайних ситуацій на підприємствах цукрової галузі(2015) Гусятинська, Наталія Альфредівна; Степанець, Іван Федотович; Авдієнко, Світлана Олексіївна; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаВ статті проаналізовано можливі причини виникнення аварійних ситуацій на підприємствах цукрової промисловості. Розглянуто основні шляхи запобігання виникненню аварій, що дозволить уникнути людських жертв та мінімізувати матеріальні втрати.Документ Запобігання виникненню вибухів на підприємствах цукрової галузі(2011) Степанець, Іван Федотович; Слободян, Ольга Петрівна; Матиящук, Олена ВолодимирівнаПідвищення безпеки підприємств цукрової галузі передбачає: прогнозування сценаріїв виникнення аварій; постадійний аналіз умов розвитку аварій; оцінку заходів, що перешкоджають виникненню аварій; способи і засоби локалізації аварій.