Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Рекуперація механічної енергії в машинах циклічної дії(2014) Криворотько, Володимир Михайлович; Васильківський, Костянтин Вікторович; Соколенко, Анатолій ІвановичУ даній статті представлені результати математичного моделювання процесів переміщення вантажів в гравітаційному полі з врахуванням енергетичних трансформацій і рекуперації кінетичної енергії. A mathematical model of the dynamics of the machine batch- moving in the gravitational field with the evaluation of a full cycle. In this dynamic influence of inertial loads and estimated value of the driving force, and the energy performance of the system — the kinetic energy.Документ Особливості технологій вторинного бродіння у виробництві шампанських вин(2012) Лензіон, Валентин Йосипович; Гіджеліцький, Віталій Миколайович; Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій ІвановичДослідженнями встановлено співвідношення між технологічними, геометричними і термодинамічними параметрами процесів вторинного бродіння у виробництві шампанських вин. Встановлено взаємозв’язки між геометричними параметрами акратофорів, динамікою накопичення діоксиду вуглецю та енергетичними потенціалами розчиненого С02. Запропоновано конструктивне рішення для організації перемішування виноматеріалів за рахунок використання потенціалу розчиненого С02. Studies have established the relationship between technological,geometric and thermodynamic parameters of the process of secondary fermentation in the production of champagne. Intercommunications are set between the geometrical parameters of akratoforov, dynamics of accumulation of dioxide of carbon and power potentials of cutin C02. The last are related to the pitch gradient on a size permanent satiations under the law of Henry. Structural solution is offered for organization of interfusion of виноматериалов due to the use of potential of cut-in C02.Документ Динаміка і рекуперація вторинних енергетичних ресурсів у механічних системах(2014) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Бут, Сергій Анатолійович; Васильківський, Костянтин ВікторовичУ статті виконано аналіз механічних систем при взаємодії ведучих і ведених мас з оцінкою динамічних навантажень. Відомо, що їх визначення досягається вирішенням рівнянь руху у формі Лапласа — Д’Аламбера. Однак при цьому невідомими залишаються енергетичні співвідношення. Показано, що енергетичні витрати рушійних сил пов’язані з необхідністю подолання сил опору. The analysis of mechanical systems subject to input and output interaction with mass evaluation of dynamic loads. It is known that from the vet, by their definition is achieved the equations of motion in the form of the Laplace —d’Alembert. However, it remains unknown energy relations.It is shown that energy costs driving forces associated with the necessity to overcome the resistance.Документ Замкнені контури енергокористування в харчових технологіях(2013) Криворотько, Володимир Михайлович; Соколенко, Анатолій Іванович; Семенов, Олександр МихайловичНаведено інформацію щодо доцільності створення локальних замкнених контурів енергокористування, визначено необхідні і достатні умови їх існування. Складено перелік складових схем енергетичних трансформацій на основі замкнених локальних енергетичних контурів. Представлено схеми реалізації систем з рекуперацією і регенерацією енергетичних потоків.Документ Вивчення впливу вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре(2012) Поліщук, Галина Євгеніївна; Мацько, Любов Михайлівна; Соколенко, Анатолій Іванович; Бойко, Олексій ОлеговичДосліджено вплив вакуумного оброблення на вміст розчинного пектину у яблучному пюре. Доведено, що підвищення вмісту розчинного пектину відбувається внаслідок часткової деструкції протопектину. Виявлено, що вплив тиску та температури є позитивним до певної межі, за перевищення якої відбувається зниження загального вмісту пектинових речовин. Доведено більшу ефективність вакуумного оброблення пюре з яблук, порівняно із гомогенізацією. Перевірено можливість виготовлення морозива яблучного високої якості на основі активованого фруктового пюре. The influence of vacuum treatment on the content of soluble pectin in apple puree was studied. It is shown that increasing of soluble pectin’s content is going due to partial destruction of protopektyn. It was revealed that the influence of pressure and temperature has a positive effect to a certain limit. When it excesses the limit - the total content of pectin substances reduces. We proved more efficiency of apples’ puree vacuum processing, compared to homogenization. The possibility of making apple ice cream with high quality based on activated fruit puree was studied.Документ Міжфазна поверхня і інтенсифікація масообміну в двофазних системах(2012) Криворотько, Володимир Михайлович; Піддубний, Володимир Антонович; Соколенко, Анатолій Іванович; Костюк, Володимир СтепановичДосліджено особливості і взаємозв’язки між гідродинамічними параметрами систем і масообміном у газорідинних системах. The features and the relationship between the geometric para-meters and mass transfer systems in the gas-liquid systems.Документ Визначення гідродинамічних параметрів барботажних систем(2012) Соколенко, Анатолій Іванович; Криворотько, Володимир Михайлович; Піддубний, Володимир АнтоновичВиконано аналіз особливостей взаємозв’язків фізичних параметрів газорідинних систем з оцінкою узагальнених розмірів бульбашок диспергованої газової фази.Документ Енергетичні накопичувальні пристрої на основі розчинених у рідинних фазах газів(2011) Соколенко, Анатолій Іванович; Білик, Олена Анатоліївна; Криворотько, Володимир Михайлович; Максименко, Ірина ФаддеївнаВстановлено співвідношення по оцінці енергетичних потенціалів зброджуваних середовищ, показано можливість влаштування циркуляційних контурів за рахунок накопичуваного в них діоксиду вуглецю.Документ Визначення теплотехнічних параметрів кондиціонування повітря в процесах пророщування ячменю(2011) Соколенко, Анатолій Іванович; Криворотько, Володимир Михайлович; Білик, Олена Анатоліївна; Максименко, Ірина ФаддеївнаДослідженнями визначено причини і наслідки температурної нерівномірності, яка супроводжує аерацію пророщуваного зерна і можливості подолання вказаного недоліку.Документ Технологічні особливості пророщування зерна та кондиціонування аераційного повітря(2011) Соколенко, Анатолій Іванович; Максименко, Ірина Фаддеївна; Бойко, Олексій Олегович; Білик, Олена АнатоліївнаНаведено доцільність десорбції діоксиду вуглецю з рециркуляційної частини повітря водою в камері кондиціонування під час солодорощення.