Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
60 результатів
Результати пошуку
Документ Управління автоматизованими технологічними комплексами харчових виробництв на основі сценарного підходу(2008) Ладанюк, Анатолій Петрович; Українець, Анатолій Іванович; Кишенько, Василь ДмитровичСтаття присвячена питанням формування ефективних управлінь в умовах високого рівня невизначеності, ідентифікації ситуацій та прогнозування їх розвитку в умовах досягнення багатьох цілей при існуючих ресурсах. The article is devoted to the formation of effective management in the conditions of high uncertainty, identify situations and prediction of their development under many purposes with existing resources.Документ Сучасні методи керування біотехнологічними процесами(2004) Ладанюк, Анатолій Петрович; Українець, Анатолій Іванович; Кишенько, Василь ДмитровичРозглянуто сучасні методи керування біотехнологічними процесами як складнии нелінійними об’єктами на основі принципів самоорганізації та адаптації. Визначено першорядні напрями досліджень систем керування біотехнологічними процесами харчових виробництв для підвищення їх ефективності та розширення функціональних можливостей. The modern methods of control biotechnological processes as skladnyy nonlinear objects based on the principles of self-organization and adaptation. Defined primary areas of research management systems biotechnological processes of food production to improve their efficiency and functionality.Документ Спосіб подовження термінів зберігання сухих сніданків(1997) Українець, Анатолій Іванович; Ковбаса, Володимир Миколайович; Олішевський, Валентин Вікторович; Асауленко, А. О.Розглядається питання подовження терміну зберігання харчових продуктів з використанням магнітно-імпульсної обробки. Також наведені результати досліджень впливу даної обробки на термін зберігання та кількості мікроорганізмів сухих сніданків. The article deals with question of lengthening period of storage of food products using magnetic pulse treatment. Also presented results of research effects of this treatment on the storage time and amount of microorganisms of breakfast cereals.Документ Raman-спектри модифікованих крохмалів(2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Клімович, В. М.; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій Іванович; Качковський, О. О.Досліджено, що raman-спектри полісахаридів крохмалю є досить інформативними і дають змогу вивчати будову та структурні перетворення макромолекул нативного і модифікованих крохмалів, а також оцінювати вплив технологічних умов на властивості крохмалю.Документ Дослідження технологічних процесів сучасних виробництв(2003) Українець, Анатолій Іванович; Грабовська, Олена Вячеславівна; Олішевський, Валентин Вікторович; Василів, Володимир ПавловичДосліджено вплив електроіскрових розрядів на якість кукурудзяного крохмалю. Встановлено, що електроіскрове оброблення сприяє отриманню зернового крохмалю підвищеної чистоти. The influence of spark discharges on the quality of corn starch. Established that spark processing corn starch helps to ensure a high purity.Документ Дослідження процесу ферментативного розрідження крохмалю(2002) Грабовська, Олена Вячеславівна; Деменюк (Майданець), Оксана Миколаївна; Штангеєва, Надія Іванівна; Українець, Анатолій ІвановичНаведено результати дослідження оптимальних параметрів проведення ферментативного розрідження кукурудзяного крохмалю для забезпечення найкращої підготовки його для подальшого оцукрювання глюкоамілазою у виробництві цукристих сиропів. The results of the study of optimum parameters of conducting enzymatic liquefaction of corn starch for the best prepare it for subsequent saccharification glucoamylase production in sugar syrup.Документ Формування мікро- і наноструктури вершкового масла функціонального призначення із кріопорошком із червоного столового буряка(2009) Рашевська, Тамара Олексіївна; Українець, Анатолій ІвановичВстановлено, що внесення невеликих доз кріопорошка із буряка червоного столового змінює мікро- і наноструктуру вершкового масла, спричинює подрібнення її наноелементів у 5…25 разів, що поліпшує структуру та консистенцію масла і одночасно гальмує мікробіологічні та окислювальні процеси псування масла при зберіганні. Останнє підвищує функціональні властивості продукту. It was ascertained that addition of small doses of criopowder changes the micro- and nanostructure of butter substantially, promotes the formation of cellular nanostructure of crystalline layers on the fatty globules's shells as well as in the interglobule space. The size of cells are 60 – 100 nm. The mechanism of cellular nanostrukture's forming of butter was propounded. Its initial stage is a heterogenous nucleation of nanodrops of water phase as well as formation of rough boundary and nanoknobs. They forms polyhedral cells, which have a form of octahedrons, decahedrons and icosahedrons with the water's nanoparticles d 8…16 nm on ribs and tops.Документ Коефіцієнт молекулярної дифузії цукрози у водних розчинах(2001) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Гулий, Іван Степанович; Українець, Анатолій ІвановичЗапропоновано формули, якими можна користуватися для визначення коефіцієнта молекулярної дифузії цукрози у соках, сиропах і міжкристальному розчині утфеля першої кристалізації цукробурякового виробництва, у сиропах і міжкристальних розчинах утфелів рафінадної і продуктивної кристалізації (крім останнього) рафінадного виробництва. A formula which can be used to determine the molecular diffusion coefficient of sucrose in juices, syrups and crystal solution between the massecuite first crystallization of sugar production in syrup and crystal solution between the massecuite refining and productive crystallization (except the last) refining production.Документ Оцінка процесу заморожування рослинних продуктів(2004) Сінат-Радченко, Дмитро Євгенович; Василенко, Сергій Михайлович; Українець, Анатолій ІвановичЗапропоновано формули для розрахунку кріоскопічної температури рослинних продуктів та визначення температури необоротних змін тканини продукту, наведено числові дані для ряду продуктів і приклади розрахунків. A formula for calculating the cryoscopic temperature plant products and determining the temperature of irreversible changes in tissue product are numerical data for a range of products and examples of calculations.Документ Біологічно активні рослинні олії із нетрадиційної сировини(2003) Осейко, Микола Іванович; Українець, Анатолій Іванович; Мирончук, Валерій Григорович; Пешук, Людмила Василівна; Шеманська, Євгенія Іванівна; Усатюк, Світлана Іванівна; Заєць, Євген; Гуца, С. В.У статті наведено дані щодо показників складу і якості рослинних олій із нетрадиційної сировини, що необхідні для створення ресурсозберігаючих технологій вилучення та збереження біологічно активних речовин у продуктах харчового, лікувально-профілактичного та функціонального призначення. The article presents data on the performance and quality of the vegetable oil from non-conventional raw materials needed to build resource-saving technologies of extraction and preservation of biologically active substances in food products, forging poly-care and functionality.