Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
6 результатів
Результати пошуку
Документ Нові композиції на основі харчової клітковини дезінтоксикаційної та адаптогенної дії(НУХТ, 2016) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаВ статті розглянуто технологічні можливості вдосконалення якісних характеристик харчових продуктів шляхом створення і використання рослинних композицій, компоненти яких виявляють різнобічні фізіологічні ефекти на організм людини, в тому числі дезінтоксикаційні та адаптаційні. Наведено основні характеристики харчової клітковини, лікарських рослин як сировинних матеріалів. Запропоновано технології отримання композицій та проведено аналіз показників якості та безпеки. The article represents an analysis of technological possibilities to perfect the quality characteristics of foodstuffs by creation and usage of plant compositions, whose components reveal their diverce effects on the human organism, including detoxification and adaptogenic effect. The authors of the article present the main characteristics of food cellulose, curative plants as raw materials. There are also proposed the technologies to obtain the composition, and conducted the analysis of quality and safety indices.Документ Підвищення біодоступності нутрієнтів зерна шляхом механоактивування(2009) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена МихайлівнаВизначено, що всі позитивні зміни, які відбуваються у зерні під час його збагачення мікроелементами, заморожування, сублімації та механоактивування сприяють переходу значної кількості білків з важкорозчинного у легкорозчинний стан, і свідчать про складні конформаційні та деструктивні перетворення біополімерів рослинної сировини в ході цих процесів. Determined that all positive changes that occur in the grain during its enrichment of trace elements, freezing, sublimation and mehanoactivation facilitate the transition a large number of soluble proteins in the soluble state, and show complex conformational conversion of biopolymers and destructive plant material during these processes.Документ Використання ефектів механоактивування для підвищення біодоступності компонентів зерна вівса(2012) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаЗ’ясовано, що при розробленні нових харчових продуктів із оптимальним вмістом певних біологічно активних речовин великого значення набирають їхні властивості, особливо – ступінь засвоюваності живим організмом. Подрібнення зерна вівса у дезінтеграторі, що супроводжується ефектами механоактивування, дає можливість максимально вилучити біологічно активні речовини у вільній формі, підвищити їхню біодоступність і відповідно посилити оздоровчі ефекти. It is shown that the development of new food products with the best content of certain biologically active compounds are gaining importance to their properties - especially the degree of digestion of a living organism. Grinding grain oats in disintegrator, accompanied mehanoactivation effects, makes it possible to remove most biologically active substances in the free form, increase their bioavailability and thus strengthen health effects.Документ Використання високомінералізованої зернової сировини у вирішенні проблеми мікроелементної нестачі(2009) Сімахіна, Галина Олександрівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаПроаналізовано причини нестачі мікроелементів у раціонах харчування населення України. Обґрунтовано доцільність вибору зернових в якості функціональної основи для виробництва продуктів, спрямованих на профілактику мікроелементного дефіциту. Розглядається перспектива збагачення зерна мінеральними речовинами шляхом використання штучних живильних середовищ і наведено результати перших експериментальних досліджень. The reasons for lack of micronutrients in the diet of the population of Ukraine. The appropriateness of choice of grain as a functional basis for the production of products aimed at the prevention of trace element deficiency. Consider the prospect of enriching grains minerals by using artificial culture media and the results of the first experimental studies.Документ Перспективи використання сублімованих сумішей із збагаченого мікроелементами зерна(2010) Федоренко (Миколів), Тетяна Іванівна; Сімахіна, Галина ОлександрівнаСеред заходів, спрямованих на профілактику та лікування їхнього дефіциту, є розвиток виробництва продуктів з високою харчовою і біологічною цінністю, збагачених мікроелементами. Розроблення раціональних технологій отримання нових видів харчових продуктів з підвищеним вмістом життєво необхідних сполук можливе лише з врахуванням сучасних досягнень в галузі теорії мінерального обміну, шляхів ліквідації дисбалансу мінеральних сполук та отримання сировини, збагаченої необхідними нутрієнтами.Документ Теоретичні та практичні аспекти збагачення зернових культур есенціальними мікроелементами(2011) Сімахіна, Галина Олександрівна; Корихалова, Олена Михайлівна; Федоренко (Миколів), Тетяна ІванівнаОбґрунтовано та експериментально підтверджено доцільність отримання зерна різних культур із підвищеним умістом мікроелементів шляхом їх накопичення в зерні зі штучних живильних середовищ. Substantiated and experimentally verified the feasibility obtain different grain crops with high content of trace elements by their accumulation in the grain of artificial culture media.