Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Технологія очищення меляси для виробництва амінокислот(2000) Штангеєва, Надія Іванівна; Гулий, Іван Степанович; Клименко, Лариса СтепанівнаРозроблена технологія очищення меляси для виробництва амінокислот, яка передбачає обробку меляси амофосом у кількості 0,5- 0,75 % до маси меляси з подальшим відокремленням утвореного осаду , що дозволяє підвищити вихід цільового продукту на 10- 15 %.Документ Очищення води оборотної системи гідротранспорту та миття буряків з використанням вітчизняного коагулянту «Полвак»(2001) Салавор, Оксана Мирославівна; Клименко, Лариса Степанівна; Штангеєва, Надія ІванівнаРозроблено спосіб очищення транспортерно-мийної води з використанням осаду 1 сатурації і коагулянту «Полвак», який дозволяє комплексно освітлювати воду, очищати її по завислим частинкам, а також знезаражувати воду і запобігати піноутворенню в ній.Документ Очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з застосуванням катіонного поліелектроліту та целюлози(2011) Штангеєва, Надія Іванівна; Савич, Анатолій Никифорович; Молодницька, Олена Миколаївна; Гусятинська, Наталія Альфредівна; Клименко, Лариса СтепанівнаВ статті розглянуто проблему очищення сиропу бурякоцукрового виробництва. Досліджено дію полігексаметиленгуанідину гідрохлориду (ПГМГХ) на ефективність очищення сиропу після ІІІ корпусу випарної установки. Показано ефективність розробленого способу очищення сиропу бурякоцукрового виробництва з використанням ПГМГХ та сорбційно-активної целюлози марки DIACEL 150-1. Розроблений спосіб дозволяє підвищити ефект знебарвлення до 47 % та чистоту сиропу при цьому на 0,9—1,8 од.Документ Технологія очищення клеровок жовтих цукрів для виробництва інвертного сиропу(2001) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія ІванівнаПропонується спосіб очищення клеровок жовтих цукрів за допомогою моноамонійфосфату та перекису водню. Результати виконаних досліджень свідчать про перспективність запропонованого способу очищення клеровок жовтих цукрів. Максимальний ефект знебарвлення при цьому становить 53,7 %. Визначені оптимальні концентрації перекису водню та моно амонійфосфату, які сприятимуть досягненню максимального ефекту знебарвлення клеровок.Документ Дослідження способів очищення напівпродуктів цукрового виробництва з метою отримання інвертних сиропів(2001) Ничик, Оксана Василівна; Штангеєва, Надія Іванівна; Носенко, Володимир ЄрофійовичРобота присвячена розробці способів отримання рідкого інвертного сиропу з цукровмісних продуктів за допомогою кислотного та ферментативного гідролізу. В такому сиропі містяться вуглеводи, амінокислоти, мінеральні речовини та вітаміни. Основою для одержання сиропу є розчини жовтого цукру, які перед інверсією необхідно очистити від барвних речовин, речовин колоїдної дисперсності та солей кальцію, які погіршують якість готової продукції. Досліджено різні способи очищення – за допомогою моноамонійфосфату, коагулянту «Полвак» різних модифікацій та сульфату цинку.