Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
5 результатів
Результати пошуку
Документ Вивчення властивостей зернобобової сировини для отримання функціональних продуктів(2021) Янюк, Тетяна Іванівна; Тракало, Тетяна Олександрівна; Ганзенко, Валентина ВасилівнаВ роботі поставлена проблема, проведено аналіз і спрогнозовано розвиток ринку харчових про-дуктів у найближчий час. Традиційні продукти вже не можуть виконувати функції повного забезпечення потреб сучасної людини, тому виникла необхідність в багатокомпонентних калорійних продуктах різного призначення. Поставлена задача вимагає вивчення фізико-хімічних та технологічних властивостей ком-понентів для створення технології, розробки рецептури та визначення технологічних параметрів обробки сировини. Розроблення нових продуктів може вирішувати цілу низку питань, найбільш актуальними серед яких є збільшення вмісту білків, особливо повноцінних, зменшення жирів та вуглеводів при необхідності.Документ Амінокислотний склад екструдованих кормових сумішей(2016) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Шаран, Андрій ВасильовичДосліджено амінокислотний склад екструдованих кормових сумішей із використанням лляного екстракту на основі води. Проведені дослідження показали, що у представлених взірцях екструдованих кормових сумішей для сільськогосподарських тварин присутні всі незамінні амінокислоти, вони є збалансованими за вмістом амінокислотного складу. Розраховано амінокислотний скор і визначено біологічну цінність білка екструдованих кормових сумішей.The amino acid composition of extruded feed mixtures using water-based flaxseed extract was studied. Studies have shown that the presented samples of extruded feed mixtures for farm animals contain all essential amino acids, they are balanced in terms of amino acid composition. The amino acid score was calculated and the biological value of the protein of extruded feed mixtures was determined.Документ Використання лляних кормових екстрактів у кормах для тварин(2017) Тракало, Тетяна Олександрівна; Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Ганзенко, Валентина ВасилівнаВ статті наведено результати досліджень хімічного, мінерального складу, мікробіологічних показників і терміну придатності лляних кормових екстрактів на основі води та сироватки. Дослідженнями доведено, що лляні кормові екстракти є цінними побічними продуктами виробництва лляних екстрактів харчового призначення і їх доцільно ви- користовувати при виробництві кормів для сільськогосподарських тварин та птиці. The article presents the results of studies of chemical, mineral composition, microbiological parameters and shelf life of flax feed extracts based on water and whey. Studies have shown that flaxseed feed extracts are valuable by-products of the production of flaxseed extracts for food and they should be used in the production of feed for farm animals and poultry.Документ Використання продуктів переробки вівса в хлібопеченні(2015) Зверевич, Ольга Сергіївна; Щур, Раїса Володимирівна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Янюк, Тетяна ІванівнаСтаття присвячена дослідженню впливу вівсяного концентрату на харчову цінність та показники якості хліба з борошна пшеничного першого сорту, а також на можливість подовження термінів його зберігання. Встановлено, що додавання вівсяного концентрату сприяє сповільненню процесу черствіння хліба та підвищує його харчову цінність. The article investigates the effect of oat concentrate on nutritional value and quality parameters of bread from wheat flour of the first grade, as well as on the possibility of extending the shelf life of him. It was found that the addition of oat concentrate helps slow the staling process of bread and increases its nutritional value.Документ Дослідження фракційного складу білків насіння амаранту(2010) Шаповаленко, Олег Іванович; Янюк, Тетяна Іванівна; Грюнвальд, Наталія ВладиславівнаНаведено класифікацію простих білків зернових культур, принцип методу визначення білкових фракцій та результати досліджень фракційного складу білку насіння амаранту. Показано порівняльну характеристику фракційного складу білку насіння амаранту, пшеничного та житнього борошна. Classification of simple corn proteins, the principle of the method for determination of protein fractions and the results of research of the protein fraction composition of amaranth seeds have been considered. Comparative characterization of the protein fraction of amaranth seeds, wheat and rye flour has been shown.