Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
8 результатів
Результати пошуку
Документ Analysis of causes, circumstances and consequences of occupational traumatic injuries at the food beverage enterprises(2019) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaThe article analyzes the dynamics of occupational injuries in the food industry in the production of beverages for the period from 2010 to 2018. It was found that organizational factors lead to 80% of occupational injuries. Violations were mainly due to employees' poor knowledge of occupational safety rules. В статті проаналізовано динаміку виробничого травматизму на підприємствах харчової промисловості при виробництві напоїв за період з 2010 по 2018 роки. Було встановлено, що організаційні фактори призводять до 80% виробничого травматизму. В основному порушення відбувалися через слабкі знання працівниками правил безпеки праці.Документ Analysis of reasons, circumstances and consequences of manufacturing traumatism during production of main pharmaceutical products and pharmaceutical preparations(2020) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Zomchak, ViktoriyaIn the article there is analyzed statistics on the causes, consequences and circumstances of occupational injuries at the pharmaceutical products and pharmaceuticals for the period from 2013 to 2018, and is found that organizational factors lead to 80% of industrial injuries. The results of the study of the accident are presented in distribution by profession, age, general work experience, and experience in the specialty of the victims. Prophylactic measures are proposed to prevent occupational injuries in the production of basic pharmaceutical products and pharmaceuticals. В статті проаналізовано статистичні дані щодо причин, наслідків та обставин виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів за період з 2013 по 2018 роки. Під час проведення дослідження застосовано прикладний статистичний аналіз даних про нещасні випадки, метод головних компонент. Було проведене дослідження трендів часових рядів виробничого травматизму, що базується на даних Державної служби статистики України. Наведено результати дослідження розподілу нещасних випадків за професією, віком, загальним стажем роботи, стажем за спеціальністю потерпілих. Запропоновано профілактичні заходи щодо запобігання виробничого травматизму при виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів.Документ Oprogramowanie systemuzarządzania ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego(2016) Evtushenko, Olga; Siryk, Alina; Porodko, Petro; Biloshapka, AlonaZaproponowany kompleks środków automatyzacji zarządznia ochroną pracy dla przedsiębiorstw przemysłu spożywczego może zostać wykorzystany do udoskonalenia projektów decyzji kierowniczych dotyczących operatywnej analizy stanu warunków pracy w przedsiębiorstwie, określenia racjonalnych kierunków profilaktyki traumatyzmu przemysłowego i uzasadnienia przedsięwzięć organizacyjnych w zakresie ochrony pracy. Wyniki pracy są wkładem do rozwoju stosowanych podstaw ochrony pracy w części dotyczącej diagnostowania, modelowania sytuacji ekstremalnych i oceny ich skutków. Пропонована програмна система управління охороною праці для підприємств харчової промисловості може бути використана для поліпшення рішень з управління проектами операційного аналізу умов праці на підприємстві, визначення областей щодо попередження виробничого травматизму та організаційних заходів з основ охорони праці. Результати роботи сприяють принципу розробки додатків безпеки праці, діагностики та моделювання надзвичайних ситуацій та оцінки їх наслідків. The proposed software system of labour protection management for companies in food industry can be used to improve project management decisions on operational analysis of working conditions in the enterprise, definition of areas to prevent occupational injuries and organizational measures for the protection of labor basis. The results of work contribute to the principle application development of occupational safety as far as the diagnosis and modeling of extreme situations and evaluate their consequences.Документ Modern aspects of occupational safety at meat industry enterprises(2014) Evtushenko, Olga; Siryk, AlinaAnalyzing causes of injury on Meat Processing Plants give an opportunity to create reasonable and effective ways of prevention and decreasing risks of workers injuries.Документ Modern state of occupational injury at meat industry enterprises of Ukraine(2014) Evtushenko, Olga; Evtushenko, OlegThe stage of industrial injuries in the meat industry of Ukraine during 2003-2013 is analyzed. Identified the most common traumatic factors and jobs | in the meat industry of Ukraine. Results of research can be used in improving management decisions projects that can provide safe working conditions on Meat Processing Plants. Проаналізовано стан виробничого травматизму у м'ясній промисловості України за період 2003…2013 р. Виявлені найбільш поширені травмуючі фактори і професії в м'ясній промисловості України. Проанализировано состояние производственного травматизма в мясной промышленности Украины за период 2003...2013 г. Выявлены наиболее распространенные травмирующие факторы и профессии в мясной промышленности Украины.Документ Information support of complex improving of security level at the enterprise(2014) Khalmuradov, Вatyr; Evtushenko, Olga; Volodchenkova, NataliaIn this article is shown a great need in creation automated information system – The State Register of victims which were injured during work or have got occupational diseases. Being built on the base of conceptual reasoning of the main tasks, structure and functions and also thanks to modern information systems, the Register gives a chance to follow the cause-and-effect relationships and to control the risks of injury during work. The program «Analysis_of_accidents 1.0» is developed for registration accidents and injuries in production according to the reports of form H-1 and it was built in C++.Документ Causal relationship occupation injurj in the food industries(2013) Evtushenko, Olga; Evtushenko, OlegThe presented article is devoted to the results of research of technical and organizational reasons and types of events that occur during injuries at the food enterprises. Obtained risk matrices of the injuries with death or deathless consequences for 15 types of accidents that were causing to accidents, and 16 reasons of traumatism during 2003–11 period. There are quantitative statistical evaluations for 240 types of risk reasons for binary groups “the reason of an accident – type of traumatic effect” in the matrices of risk. The presence of quantitative evaluations in the matrices of risk permits to provide ranking of risk types in accordance to their seriousness. Such measure makes choosing of preventive methods much easier and provides effective influence onto total risks (at the expense of orientation of prophylaxis in accordance to types with the highest rate of risk).The main feature of risk matrices is that the comparison of two matrices (for traumatism with death and deathless consequences) gives a chance to get additional characteristic about seriousness of traumatism. This information can be expressed through the quantity of victims in accidents without death consequences relatively to one death accident. It is the first time the regularity of the ranking of binary ratio “the reason of an accident – type of traumatic effect” is set for enterprises of the food industry. And its main clue is that approximately 20% of them causes 75% of the traumatism risk.Документ Exploration of occupational injuries in food industry of Ukraine(2013) Evtushenko, Olga; Klepikov, IgorThe aim of this work is carrying out of statistical analysis of occupational injuries among Food Industry employees. The object of research is occupational injury in Food Industry for 2003-2011 period. Status of occupational injury in Ukraine was analyzed for 2003-2011 period. We show a results of occupational injury dynamic research in Food Industry of Ukraine from 2003 to 2011 years. Distribution for male and female injured employees on enterprises of Food Industry was performed. Indexes of injury rate and heaviness were calculated. And finally, distribution of accidents for main reasons, sorts of events, profession group, age, work experience was performed.