Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 2 з 2
  • Ескіз
    Документ
    Influence of low-gluten grain crops on beer properties
    (2020) Koshova, Valentina; Mukoid, Roman; Parkhomenko, Anastasia
    Показано перспективи використання гречки та гречаного солоду для виробництва низькоглютенового пива
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження стероїдного комплексу крупи з гречки різних сортів
    (2015) Дубініна, Антоніна Анатоліївна; Ленерт, Світлана Олександрівна; Попова, Т. М.
    У статті досліджено якісний і кількісний склад стероїдного комплексу крупи з гречки різних сортів, найбільш перспективних для вирощування у зоні Лісостепу України. Визначення стероїдного комплексу проводили газохромато графічним методом. Встановлено, що гречана крупа є важливим і доступним джерелом рослинних стеринів, за вмістом яких вона перевершує багато інших крупів. Основним компонентом фітостеролів гречаної крупи є [3-ситостерин, масова частка якого складає 77,9...85,3 %. Експериментально підтверджено, що сумарний вміст стероїдного комплексу залежить від сортової приналеж ності гречки, з якої виготовлена крупа. Найбільшу кількість фітостеролів зафіксовано у крупі з гречки сортів «Дюймовочка» та «Космея». Саме ці сорти можна вважати найбільш перспективними для виробництва продуктів функціонального призначення з холестеринзнижуючим ефектом.