Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 5 з 5
  • Ескіз
    Документ
    Обогащение творожных изделий крахмалосодержащим сырьём
    (2014) Литвяк, Владимир Владимирович; Жакова, Кристина Ивановна; Оспанкулова, Гульназым Хамитовна; Поздняков, Владимир Михайлович
    A new method of starch-containing raw materials enrichment of curd products has been worked out. Curd products processing has been carried out by adopted schemes. Enriched additives have been made due to extrusion of double screw conveyor of mould-machine RZKED-88. Curd products making and its functional purpose is an urgent scientific-practical object. A new method of enriched curd products processing has been worked out. It allows expanding the range of curd products. В статье разработан новый способ обогащение творожных изделий крахмалосодержащим сырьём. Получение творога осуществлялось по традиционным схемам, а обогащающих добавок — экструзией с применением двухшнекового экструдера РЗ-КЭД-88. Создание творожных продуктов функционального назначения является актуальной научно-практической задачей. Разработанный способ получения обогащенных творожных изделий позволяет значительно разнообразить ассортимент продуктов функционального назначения.
  • Ескіз
    Документ
    Використання рослинної сировини для збагачення кисломолочних сирів антиоксидантної дії
    (2020) Гойко, Ірина Юріївна; Стеценко, Наталія Олександрівна
    В роботі обґрунтовано перспективи використання рослинної сировини, а саме екстрактів кропиви дводомної (Urtica dioica L.), шавлії лікарської (Salvia officinalis), череди трироздільної (Bidens tripartita L.), чабрецю звичайного (Thymu), звіробою звичайного (Hypericum perforatum L.), зелені петрушки (Petroselinum crispum), кріпу запашного (Anethum graveolens) у виробництві кисломолочних сирів антиоксидантної дії. Досліджено біохімічний склад екстрактів та їх антиоксидантну активність. За органолептичними показниками та харчовою комбінаторикою розроблено фітокомпозиції рослинних екстрактів.
  • Ескіз
    Документ
    The influence of berry puree on microbiological indicators of cheese product during the storage
    (2016) Grek, Olena; Pshenychna, Tetyana O.; Krasulya, Olena; Pakhomova, Yuliia; Ivashchenko, Catherine
    The effect of frozen milled currant and homogenized and sterilized puree on cheese product bacterial flora was examined. The safety and compliance to the regulatory requirements of received samples are proven. Досліджено вплив замороженої смородини смородини та гомогенізованого та стерилізованого пюре на бактеріальну флору виробу сиру. Доведено безпеку та відповідність нормативним вимогам отриманих зразків.
  • Ескіз
    Документ
    Електрометрія молочних продуктів
    (1997) Ромоданова, Валентина Олександрівна; Смірнов, Вадим Семенович; Мазуренко, Олександр Григорович; Кочубей-Литвиненко, Оксана Валер'янівна
    Вивчено вплив на електропровідність молочних продуктів окремих компонентів — вологи (В), сухих речовин (Ср), в т.ч. жиру (Ж), сухого знежиреного молочного залишку (СЗМЗ), білка, лактози та фізико-хімічних характеристик – густини (ρ), титрованої кислотності (Ки) і рН, температури. Дослідження проводились на модельних сумішах із заданими за планом масовими частками компонентів в інтервалі температур від 5 до 95°С. Було одержано залежності електропровідності (æ) від В, Ср, Ж, СЗМЗ, ρ, Ки, рН, температури. Виявлено як окремі, так і взаємні тенденції впливу концентрацій складових компонентів на значення æ, Ки, рН. Наведено математичну модель об’єктів досліджень - сиру кисломолочного та кефіру, що дає змогу визначати вміст складових компонентів об’єкта, при наявності швидких і простих вимірювань, а саме — електропровідності, титрованої кислотності, а в деяких випадках — рН і густини. Виявлено,що один з визначальних факторів одержання точних результатів — температура досліджуваних зразків. Досі вплив цього фактора враховувався недостатньо.
  • Ескіз
    Документ
    Рецептурні компоненти морозива з удосконаленим вуглеводним складом
    (2006) Скорченко, Татьяна Анатольевна; Осьмак (Федченко), Татьяна Григорьевна
    Исследовано влияние способа производства сыра кисломолочного на органолептические показатели и консистенцию мороженого. Приведены ассортимент традиционных подсластителей, подсластителей нового поколения, заменителей сахара углеводной группы, вкусовых наполнителей, которые могут использоваться в производстве мороженого.