Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Сценарний підхід до розроблення автоматизованої системи керування виробництвом хліба
    (2016) Кишенько, Василь Дмитрович; Гончаренко, Борис Миколайович; Лобок, Олексій Петрович
    Розглянуті підходи до інтенсифікації хлібопекарської промисловості, яка задовільняє попит населення на хлібобулочні вироби. Основна увага приділяється поліпшенню якості продукції, раціональному використанню ресурсів і сировини, підвищенню продуктивності технологічних ліній. Розв’язання таких задач неможливе без автоматизації виробництва на основі сучасних інформаційних технологій, передових досягнень в теорії та практиці автоматичного керування. Approaches to intensify the baking industry that satisfies consumer demand for bakery products. The focus is on improving product quality, rational use of resources and raw materials, enhance the performance of production lines. Solving such problems is impossible without automation of production based on modern information technology, the latest achievements in the theory and practice of automatic control.
  • Ескіз
    Документ
    Application of neural network regulator in cascade systems of regulation
    (2013) Klimenko, Julia; Baliuta, Serhii
    The purpose of research is scientific substantiation of the possibility and expediency of using of neural regulator in cascade systems. The object of research is cascade ACS. Multiplanimetric automatic control systems are used to improve the quality of regulation processes. Researches were performed for the most common class of cascade ACS - cascade-connected and also were performed simulations of neural controller. Methods of research included the use of advanced software on the basis of the package MatLab. Results of the research - comparative evaluation of cascade-connected ACS with and without the use of neural regulator.
  • Ескіз
    Документ
    Розробка і дослідження нейромережної каскадно-зв’язаної системи автоматичного регулювання
    (2012) Трегуб, Віктор Григорович; Михайленко, Ю. О.
    Каскадні САР широко використовуються в управлінні роботою об’єктів зі значною інерційністю за каналом регулюючої дії, оскільки вони значно точніші за дноконтурна. Найбільш поширений клас каскадних САР — каскадно-зв’язані. Вони ефективні при невеликій інерційності внутрішнього контуру порівняно із зовнішнім, але невідомі кількісні оцінки співвідношення цих інерційностей, які достатні для ефективного застосування каскадно-зв’язаних САР порівняно з одноконтурними. Cascading CAP is widely used in the management of the objects with significant inertia of the channel regulatory action because they are much more accurate for dnokonturna. The most common class of cascade CAP cascade-connected. They are effective at low inertia of the inner contour compared with the outside, but quantitative estimates of the unknown value of inertia, which is sufficient for the effective use of cascade-connected CAP compared with single.
  • Ескіз
    Документ
    Дослідження програматорів для систем управління апаратами періодичної дії
    (2012) Трегуб, Віктор Григорович; Клименко, Олег Миколайович
    Основним елементом динамічної підсистеми АСУ апаратом періодичної дії (АПД) є програматор, що реалізує програму і відповідно функцію переходу від початкового до кінцевого стану об’єкта. Дослідження присвячене розробці програматорів, що містять у своєму складі логічні пристрої. Було розроблено одноконтурні та комбіновані прогамні САР як з логічними пристроями так і без них для порівняльного аналізу їх роботи. Також наведено приклад реалізації програмної САР з нейромережним регулятором. The main element of the dynamic subsystem ACS unit batch (ADF) is a programmer who implements the program and therefore the function of transition from the initial to the final state of the object. Research is devoted to the development of programmers, containing in its composition logic devices. It was developed and combined single-prohamni CAP both logical devices and without them for a comparative analysis of their work. There is an example of programming with CAP neural network controller.
  • Ескіз
    Документ
    Модернізація кристалізаційного відділення: збільшення виробництва цукру, зменшення витрат палива
    (2009) Ровинський, Артем Дем’янович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Левицький, Я. Г.
    Наведено результати поетапної модернізації випарної установки і продуктового відділення на ВАТ “Чортківський цукровий завод”. Реконструйована теплова схема заводу з заміною IV і V корпусів на плівкові апарати виробництва “Техінсервіс”, що дозволило впровадити низькотемпературний режим уварювання утфелів з використанням сокових парів ІІІ і IV корпусів випарної установки. Впроваджено схему уварювання утфелю І кристалізації з використанням маточного утфелю. У вакуум-апаратах І продукту уварюється сироп до в’язкості затравки і після цього вводиться розрахункова кількість маточного утфелю залежно від заданого кінцевого розміру кристалів. Модернізація продуктового відділення дозволила скоротити тривалість уварювання на 1,5–2 год., збільшити вихід кристалічного цукру із утфелю до 50–52 %, зменшити втрати сахарози в мелясі, за стабільно низьких витратах газу – 3,28–3,19 до маси буряків. In this article results of modernization of evaporator system and crystallization station on JSC “Chertkovskiy sugar plant” by “Techinservice” company are given. Convective thermal coupling of the plant is reconstructed with change of ІV and V frames to film evaporators. Scheme of A-boiling with use of mother massecuite is introduced, that allows to reduce continuance of boiling for 1,5–2 hours, increase sugar recovery from massecuite to 50–52%. Vertically supported mold with moving cooling system is set, which is controlled by microprocessor system, which allows to control the speed of massecuite cooling. Modernization of sugar end allows to increase the sugar recovery and reduce sugar losses in molasses in stable low gas input – 3,28–3,19 % to beet mass.
  • Ескіз
    Документ
    Модернізація кристалізаційного відділення ВАТ “Чортківський цукровий завод” компанією “Техінсервіс”
    (2009) Ровинський, Артем Дем’янович; Олянська, Світлана Пантелеймонівна; Левицький, Я. Г.
    Наведено результати поетапної модернізації випарної установки і продуктового відділення на ВАТ “Чортківський цукровий завод”. Реконструйована теплова схема заводу з заміною IV і V корпусів на плівкові апарати виробництва “Техінсервіс”, що дозволило впровадити низькотемпературний режим уварювання утфелів з використанням сокових парів ІІІ і IV корпусів випарної установки. Впроваджено схему уварювання утфелю І кристалізації з використанням маточного утфелю. У вакуум-апаратах І продукту уварюється сироп до в’язкості затравки і після цього вводиться розрахункова кількість маточного утфелю залежно від заданого кінцевого розміру кристалів. Модернізація продуктового відділення дозволила скоротити тривалість уварювання на 1,5–2 год., збільшити вихід кристалічного цукру із утфелю до 50–52 %, зменшити втрати сахарози в мелясі, за стабільно низьких витратах газу – 3,28–3,19 до маси буряків. In this article results of modernization of evaporator system and crystallization station on JSC “Chertkovskiy sugar plant” by “Techinservice” company are given. Convective thermal coupling of the plant is reconstructed with change of ІV and V frames to film evaporators. Scheme of A-boiling with use of mother massecuite is introduced, that allows to reduce continuance of boiling for 1,5–2 hours, increase sugar recovery from massecuite to 50–52%. Vertically supported mold with moving cooling system is set, which is controlled by microprocessor system, which allows to control the speed of massecuite cooling. Modernization of sugar end allows to increase the sugar recovery and reduce sugar losses in molasses in stable low gas input – 3,28–3,19 % to beet mass.
  • Ескіз
    Документ
    Підходи до автоматичного управління якістю хлібобулочних виробів
    (2011) Швед, Сергій Миколайович; Ельперін, Ігор Володимирович
    Наведено основні якісні характеристики борошна та параметри технологічних процесів, які вплитвають на якість готового продукту. Розглянуто необхідність прогнозування результатів виконання основних технологічних процесів. The basic qualitative characteristics of flour and technological parameters that vplytvayut the quality of the finished product. The necessity of forecasting results of core processes.
  • Ескіз
    Документ
    Система автоматического регулирования выпарной установки для глюкозного сиропа
    (1969) Ладанюк, Анатолий Петрович; Сасин, Н. Д.; Фараговская, А. М.
    Рассмотрена и описана система автоматического регулирования выпарной установки для глюкозного сиропа. Рассмотрены взаимосвязанные параметры, которые характеризуют работу выпарной установки. Examined and described by the automatic control system for the evaporation plant glucose syrup. The interrelated parameters that characterize the work of the evaporation unit were considered.