Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
21 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження впливу режимів ЕГО на якісні показники, сокостружкової суміші(2018) Маринін, Андрій Іванович; Прохоренко, Жанна Ігорівна; Мартиненко, Тетяна АндріївнаСтаття присвячена дослідженню характеру впливу електрогідравлічного оброблення (ЕГО) на якісні показники та температуру обробки сокостружкової суміші. У Проблемній науково-дослідній лабораторії Національного університету харчових технологій були проведені експериментальні дослідження з метою вивчення дії впливу ЕГО на якісні показники сокостружкової суміші. Встановлено, що Електрогідравлічне оброблення сокостружкової суміші з подальшою температурою екстрагування 60°С дає змогу отримати максимальний приріст чистоти дифузійного соку – 1,98%, при цьому вміст пектинових речовин зменшується на 23%, високомолекулярних сполук − на 46%, загального азоту − на 36 %. The article is devoted to the investigation of the nature of the influence of electro-hydraulic treatment (EGO) on the qualitative parameters and the temperature of the processing of the straw blend. In the Problem Research Laboratory of the National University of Food Technologies, experimental studies were conducted to study the effect of the EPO on qualitative parameters of the straw blend. It has been established that electrohydraulic treatment of a shingles mixture with a subsequent extraction temperature of 60 ° C allows for a maximum increase in purity of diffusion juice of 1.98%, while the content of pectin substances is reduced by 23%, of high molecular compounds by 46%, of total nitrogen by 36%.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2009) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influencing of hard phase of lime milk with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Вплив дисперсності вапняного молока на процес сатурації та якість очищених соків(2010) Вєрченко, Лідія Михайлівна; Кос (Гусарук), Тетяна Святославівна; Хомічак, Любомир Михайлович; Мірошник, Володимир ОлександровичУ статті наводяться експериментальні та теоретичні дані про вплив твердої фази вапняного молока з різним ступенем дисперсності на процес очищення дифузійного соку та якість очищених соків. In the article experimental and theoretical information over is brought about influence of hard phase of limewater with the different degree of dispersion on the process of cleaning of diffusive juice and quality of the cleared juices.Документ Організація виробництва паливного етанолу в агропромисловому комплексі України (Частина 1)(2013) Іванов, Сергій Віталійович; Шиян, Петро ЛеонідовичОрганізація виробництва паливного біоетанолу є для України перспективним напрямом для зменшення енергетичної залежності від постачальників нафти та природного газу. В Національному університеті харчових технологій розроблені енергозберігаюча технологія та обладнання для виробництва паливного етанолу безпосередньо з цукрового буряку та напівпродуктів цукрового виробництва. Organization of production of fuel bioethanol is for Ukraine perspective direction for reduction of power dependence on the suppliers of oil and natural gas. In the National university of food technologies energy-saving technology and equipment are worked out for the production of fuel ethanol directly from a sugar beet and intermediate product of saccharine production.Документ Технологічні показники очищених соків в способі з відокремленням осаду і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях(2013) Виговський, Валерій Юрійович; Петриченко, Ігор Борисович; Резніченко, Юрій Миколайович; Таран, Вікторія Володимирівна; Рябченко, М. В.Аналізується влив відокремлення осаду до основного вапнування і ступінчастого зниження лужності на І та ІІ карбонізаціях на якісні показники очищеного соку та шляхи їх підвищення. Analyzes the impact of the precipitate to the main liming and stepdown alkalinity I and II of carbonation on the quality parameters of the purified juice and ways to improve.Документ Ведення двоступеневої І сатурації(1996) Панкін, Леонід Іванович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичНаведено переваги способу проведення І сатурації в два ступені та запропоновані конкретні рекомендації щодо його використання. An advantage of the method and saturation in two stages and offered specific recommendations for its use.Документ Подготовка питательной воды для диффузионных установок с использованием бисульфита кальция(1997) Рева, Леонид Павлович; Липец, Антон Адамович; Листунова, Ольга Ивановна; Виговский, Валерий Юрьевич; Навроцкий, Юрий БорисовичИспытания предлагаемого способа подготовки питательной воды в промышленных условиях подтверждает его высокую способность по повышению эффекта очистки диффузионного и очищенного соков и уменьшению расхода извести.Документ Механохимия природных материалов с целью их использования в свеклосахарного производства(1990) Рева, Леонид Павлович; Симахина, Галина Александровна; Логвин, Владимир Матвеевич; Выговский, Валерий ЮрьевичПоказана целесообразность механической обработки известняка в дезинтеграторе для получения измельченного материала,, не уступающего по величине адсорбционного эффекта несахаров диффузионного сока карбонату кальция, образовавшемуся в результате химического взаимодействия гидроксида кальция с диоксидом углерода в процессе I сатурации.Документ Вплив відкритої пари на дифузійний сік одержаний з буряків, вражених слизовим бактеріозом(2001) Точкова, Оксана Василівна; Виговський, Валерій Юрійович; Хомічак, Любомир Михайлович; Петриченко, Ігор БорисовичРезультати виконаних досліджень свідчать про перспективність запропонованого способу очищення клеровок жовтих цукрів. Максимальний ефект знебарвлення при цьому становить 53,7%. Визначені оптимальні концентрації перекису водню та моноамонійфосфату, які сприятимуть досягненню максимального ефекту знебарвлення клеровок.Документ Очищення соку ІІ сатурації термоактивованим глауконітом(2002) Точкова, Оксана Василівна; Манк, Валерій Веніамінович; Виговський, Валерій ЮрійовичЗастосування термообробленого при 500°С глауконіту підвищує і ефективність очищення соків 11 сатурації і відповідно зменшує вміст цукрози у мелясі. Application heat-treated at 500°С of glauconite promotes and efficiency of cleaning of juices of 11 сатурації and accordingly diminishes content of цукрози in molasses.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »