Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
10 результатів
Результати пошуку
Документ Modern aspects of capital investment in the development of individual farm enterprises as a prerogative for food security of Ukraine(2022) Prib, Kateryna; Stepanchuk, Svitlana; Antonova, Olha; Dergach, Anna; Bodnar, Olha; Karpinska, NataliiaThe article is devoted to assess the resource and production potential of private farms, as well as to justify the feasibility of using their existing investment instruments. General scientific and special methods are used in the work. The main emphasis is on assessing the resource and production potential of the studied categories of farms. Methods of structural analysis and evaluation of time series have made it possible to establish the link between the level of crisis phenomena and the growing importance of personal farms in the country’s food supply, as well as to compare their potential with the potential of the agricultural sector of the country as a whole. Results of the research. It was found that personal farms play an important role in the country’s food security, as well as in the formation of a system of self-employment and socio-cultural relations. It is established that such farms successfully provide food needs for the rural population, as well as sell surplus products on the market. It has been proved that these economic entities have significant resource and production potential, but expanding the scope of their activities requires a number of measures, including changing the public policy to support farms, as well as ensuring active investment in their development. In the process of assessing the production and resource potential of private farms, it was determined that they have significant resources to invest their own resources in their development. It is established that the key areas for the application of these measures are information and educational activities, strengthening the competitive position of private farms, improving access to public and private investment, as well as diversification of activities. It was agreed that the complex combination of these measures within a single strategy would allow achieving maximum results in terms not only of food supply of the country, but also the development and improvement.Документ Theoretical aspects of business planning(2021) Gutkevych, Svitlana; Zanozovska, OksanaThe article gives the theoretical base of business plan development and defines its structure, which includes: mission, purpose, marketing and financial plans, project implementation dates, etc. The development of a business plan depends on the following factors that influence its structure: the specialization of the object, types and volumes of products / services, market conditions, material and technical base, resource potential. The financial plan determines the sources of funding, the level of risk and the expected rate of return. Based on the analysis, the scheme of investment project development, its feasibility study and funding sources are proposed. The formation of sources of financing takes into account the amount of equity and the definition of the required attracted and borrowed capital. The business plan provides an assessment of risks and methods for reducing them. У статті дано теоретичні основи розробки бізнес-плану та визначено його структуру, яка включає місію, мету, маркетинговий та фінансовий плани, терміни реалізації проекту тощо. Розробка бізнес-плану залежить від таких факторів впливу: спеціалізації об’єкта, видів та обсягів продукції/послуг, кон’юнктури ринку, матеріально-технічної бази, ресурсного потенціалу. У фінансовому плані визначаються джерела фінансування, рівень ризику та очікувана норма прибутку. На основі проведеного аналізу запропонована схема освоєння інвестиційного проекту, його техніко-економічне обґрунтування та джерела фінансування. Формування джерел фінансування відбувається з урахуванням обсягів власного капіталу та визначенням необхідного позикового та залученого капіталу. У бізнес-плані дано оцінка ризиків та методи їх зниження.Документ Інноваційна діяльність як основний фактор росту фінансових ресурсів(2018) Буряк, Аліна Вікторівна; Дем'яненко, Інна ВікторівнаІнноватизація виробничих та бізнесових процесів забезпечить довгострокові фактори успіху, а, отже і фінансове зростання підприємства аграрного сектору економіки.Документ Лізинг як альтернативне джерело оновлення матеріально-технічної бази підприємств харчової промисловості України(2020) Закревська, Людмила МиколаївнаСтаття присвячена проблемі обґрунтування доцільності використання лізингу як джерела оновлення матеріально-технічної бази підприємств харчової промисловості. Визначено переваги, які отримують учасники лізингової угоди та підприємство, зокрема. Проведено порівняльну характеристику банківського та лізингового кредиту. На основі вихідної інформації обґрунтовано доцільність застосування лізингу на ПАТ «Білоцерківський консервний завод». На основі проведених розрахунків визначено розмір лізингових платежів, що здійснюватиме підприємство в 2020-2024 рр. Оцінено теперішню вартість грошового потоку при фінансовому лізингу і використанні довгострокового банківського кредиту. Розраховано ціну зовнішніх джерел оновлення основних засобів ПАТ «Білоцерківський консервний завод». Доведено, що ціна банківського кредиту для підприємств харчової промисловості в 2,5-3 рази перевищує ціну фінансового лізингу. Визначено, що виробники мають змогу не лише оновити якісний склад активної частини основних засобів, але й отримати суттєву економію фінансових ресурсів.Документ Інноваційний контур сталого розвитку національної економіки(2012) Дука, Анастасія ПетрівнаУ статті досліджується стан економічного розвитку України. Проведено аналіз рівня інноваційної активності підприємств, впровадження інновацій у промисловості України, динаміки результатів науково-технічної діяльності, фінансування наукової, науково-технічної та інноваційної діяльності в Україні. Визначені основні проблеми у досягненні сталого розвитку національної економіки у інноваційному контексті. The article gives a survey of the innovative development of the economy in Ukraine. The enterprise innovative activity level, the level of innovations implementation into the Ukrainian industry, the dynamics of change in the scientific, technical and innovation activity, the ratio of financing scientific, technical and innovation activity in Ukraine are analyzed. The main problems of sustainable development in an innovative context are determined mined.Документ Фінансові аспекти продовольчої безпеки України(2015) Багацька, Катерина Володимирівна; Розіна, Яна ЕдуардівнаВ статті поставлене завдання оцінки загроз і можливостей фінансового забезпечення підприємств харчової промисловості в кризовий період на основі даних попередніх років. Наведено динаміку, стан та рівень споживання населенням продуктів харчування протягом останніх років. Підкреслено негативну динаміку у витратах домогосподарств на харчування, що стає викликом для продовольчої безпеки. Окреслено основні проблеми фінансового забезпечення виробників харчових продуктів в умовах кризи і наведено варіанти їх подолання. На основі аналізу структурних змін у джерелах фінансування інвестицій, динаміці капітальних інвестицій і прямих іноземних інвестицій у харчову промисловість зроблено висновок про пріоритетність власного капіталу як головного інвестиційного ресурсу. Оцінка частки його складових у зведеному балансі галузі та наведені дані щодо фінансових результатів свідчать про нестачу власних джерел фінансування для покриття втрат, спричинених кризою. Підкреслено, що основною стратегією виживання виробників харчових продуктів стає стратегія скорочення витрат, що вимагатиме від державних органів посилення контролю за якістю продукції. The aim of the article is to assess the status, opportunities and prospects for external and internal financing of manufacturers of food products in the context of economic realities. The dynamics, the state and the level of human consumption of food in recent years are described. It emphases negative trend in household spending on food, that becomes a challenge to food security. The article reveals the main problems of financial support of food producers in crisis, and given the options to overcome them.Based on the analysis of structural changes in the sources of financing the investments, the dynamics of capital investment and foreign direct investment in the food industry it is concluded the priority of equity capital as the main resource of investment. Defined assessment pf the portion of its components in the consolidated balance sheet of the branch and shown financial results indicate a lack of own sources of financing to cover the losses caused by the crisis. It was emphasized that the main strategy of survival for food manufacturers becomes a strategy to reduce costs, wich will require from the public authorities greater control over the quality of productsДокумент Фінансування підприємств за рахунок позичкового капіталу(2006) Минко, Лілія МиколаївнаВ статті, основну увагу приділено проблемі залучення кредитних ресурсів вітчизняними підприємствами.Документ Кластеризація економіки як ефективний механізм підвищення конкурентоспроможності галузі(2012) Ніколаєнко, Світлана МиколаївнаВ статті автором розглядаються ефективні механізми підвищення конкурентоспроможності галузі, запропоновано створення кластеру, як одного із таких механізмів. Автор розглядає кластер як стійке партнерство взаємопов'язаних підприємств, установ, організацій, окремих осіб який може мати потенціал, що перевищує просту суму потенціалів окремих складових. Цей приріст виникає як результат співпраці і ефективного використання можливостей партнерів протягом тривалого періоду, поєднання кооперації і конкуренції. В статті проаналізовані різні сценарії побудови кластера та визначено найбільш сприятливі для сучасного стану економіки України ї запропоновано можливі механізми фінансування створення кластеру.Документ Аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості(2007) Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті проведено аналіз фінансування інноваційної діяльності підприємств окремих галузей харчової промисловості, а саме: кондитерської, хлібопекарської, пиво-безалкогольної, молочної, м’ясної, цукрової. Виявлені основні причини недостатнього фінансування та вкладання коштів, як іноземними так і вітчизняними інвесторами.Документ Аналіз фінансового забезпечення інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості та його вплив на інноваційну активність підприємств(2011) Левченко, Юлія ГригорівнаВ статті проаналізовано фінансове забезпечення інноваційної діяльності підприємств харчової промисловості, в цілому та в розрізі окремих галузей за різними джерелами фінансування та визначено їх вплив на здійснення та розвиток інноваційних процесів в харчовій промисловості.