Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
19 результатів
Результати пошуку
Документ Використання інноваційних технологій та компонентів у виробництві емульсійних продуктів(2022) Бахмач, Володимир Олександрович; Пешук, Людмила Василівна; Чернушенко, Олена Олександрівна; Савченко, Аліна Андріївна; Петренко, Світлана ІванівнаChlorella vulgaris має високу біологічною цінністю. Завдяки своєму унікальному складу вона стала одним із найпопулярніших суперфудів серед спортсменів, вегетаріанців та прихильників здорового способу життя. Chlorella vulgaris містить високоантиоксидантні компоненти, велику кількість амінокислот, високоякісні білки, Fe та Ca, ненасичені жирні кислоти та багато типів вітамінів, включаючи A, B2, B6, B8, B12, E та K. Використання Chlorella vulgaris в різних галузях харчової промисловості дозволить збагатити продукти вітамінами, мінеральними речовинами, а також підвищити їхню біологічну цінність. Розроблено технологічний процес виробництва емульсійних соусів із використанням водорості Chlorella vulgaris, яка надає можливість отримання продукту з радіопротекторними властивостями, який є необхідним для людей, що проживають в умовах несприятливої екології. Описано емульсійні продукти оздоровчого спрямування соус «Салатний», та майонезні соуси, з використанням мікроводорослі Chlorella vulgaris. Дослідні зразки мають органолептичні показники, характерні для даного типу продукції. Наведені фізико-хімічні показники розроблених майонезних соусів. Отримані реологічні криві течіння зразків майонезних соусів, які свідчить про високі в’язкісні властивості зразків. Аналіз отриманих значень зміни стійкості розроблених низькокалорійних майонезів свідчить, що при зберіганні значення зменшується, проте не досягає критичних, що встановлені НТД.Документ Перспективи отримання антоціанових барвників для харчової промисловості(2021) Левківська (Музика), Тетяна Миколаївна; Бендерська (Дущак), Ольга Вячеславівна; Абовян, Софія ОлегівнаУ статті розглянуто поняття «харчові добавки». Особливе місце серед харчових добавок посідають барвники, які використовуються у різних галузях харчової промисловості. Харчові барвники поді-ляють на натуральні, синтетичні та неорганічні. Нині спектр синтетичних барвників досить широкий на противагу натуральним. Метою роботи було узагальнення науково-технічної інформації щодо перспектив-ної сировини для одержання натуральних харчових барвників – антоціанів, аналіз технологій її перероблення.Документ Визначення мікроелементного складу харчової добавки «Каркаде» з використанням методу твердофазної спектрофотометрії(2015) Костенко, Єлизавета Євгеніївна; Максименко, Олена Василівна; Бутенко, Олена МиколаївнаРозроблено схему визначення мікроелементного складу харчової добавки «Каркаде». Вміст Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II) визначено методом твердофазної спектрофотометрії з використанням іммобілізованих на аніонообміннику АВ-17×8 пірокатехінового фіолетового, метил тимолового синього та хромазурола S відповідно. Вміст Cu(II), Fe(III) та P(V) визначено фотометрично. K, Na, Ca – методом полуменевої спектрофотометрії. Встановлено, що вміст Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II), Cu(II), Fe(III) не перевищує ГДК. The scheme determination of trance-element composition of the food additive «Hibiscus» is proposed. Content of Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II) as determined by interfase spectrophotometry using immobilized on anion exchanger АВ-17×8 pyrocatechol violet, methylthymol blue, and Chromazurol S. The content of Cu(II), Fe(III), P(V) was determined photometrscally. K, Na, Ca – by flame spectrophotometry. The content of Pb(II), Cd(II), Zn(II), Hg(II), Cu(II), Fe(III) does not exceed the limit possible concentration.Документ Актуальні напрями розробки технологій молочних продуктів для харчування дітей шкільного віку(2014) Ющенко (Гончар), Наталія Михайлівна; Білоцерківець, О. М.Авторами обґрунтовано необхідність проведення наукових досліджень по розробленню технологій молочних продуктів збалансованого складу для харчування дітей шкільного віку, що відповідають віковим потребам організму та містять виключно натуральні компоненти. The authors justify the need for research on the development of technologies of dairy products balanced composition for nutrition of school-age children in the relevant age needs of the body and contains only natural components.Документ Використання регуляторів кислотності і харчових добавок у виробництві ковбас з направленим автолізом(2009) Пасічний, Василь Миколайович; Бойко, B. C.; Ярошевич, Володимир ІгоровичУ статті наведено модель використання регуляторів кислотності та харчових добавок при виробництві ковбас з направленим процесом автолізу. Науково обґрунтовано перспективи використання таких композицій для регулювання автолітичних процесів під час виготовлення виробів, що позитивно вплине на готовий продукт. The article presents a model using acidity regulators and food additives in the production of sausages directed autolysis process. Scientifically grounded perspectives of such compositions to regulate autolysis processes in the manufacture of products that have a positive impact on the finished product.Документ Проблемы и перспективы отечественного рынка пищевых добавок (Часть 1)(2005) Пасечный, Василий НиколаевичВ статье рассмотрены основные проблемы и перспективы отечественного рынка пищевых добавок, современное состояние сырьевой базы в мясоперерабатывающей промышленности. Широко описано применение основных видов пищевых добавок отечественных производителей по сравнению с иностранными. The paper discusses main problems and prospects of the domestic market of food additives , present state of raw materials in the meat industry. Widely described the use of the main types of food additives domestic producers compared to foreign ones.Документ Проблемы и перспективы отечественного рынка пищевых добавок (Часть 2)(2005) Пасечный, Василий НиколаевичВ статье рассмотрены основные проблемы и перспективы отечественного рынка пищевых добавок, современное состояние сырьевой базы в мясоперерабатывающей промышленности. Широко описано применение основных видов пищевых добавок отечественных производителей по сравнению с иностранными. The paper discusses main problems and prospects of the domestic market of food additives, present state of raw materials in the meat industry. Widely described the use of the main types of food additives domestic producers compared to foreign ones.Документ Екологічний підхід до класифікації харчових продуктів та визначення їх складу(2013) Тіхонова, Наталія ОлександрівнаВ даному розділі монографії: описано важливі фактори, які повинні враховувати підприємства харчової промисловості для забезпечення успішного формування продуктового портфелю; автором складено чітку, обґрунтовану, сучасну класифікацію харчових продуктів;розглянуто переваги та недоліки ГМО продуктів; описано існуючі добавки та питання повязані з їх використанням у виробництві харчової продукції.Документ Улучшение технологических показателей растительных белоксодержащих наполнителей для производства мясопродуктов(2007) Пасечный, Василий НиколаевичВ статье описаны виды белоксодержащего сырья и способы его добавления при изготовлении мясопродуктов. Также представлены лучшие способы комбинирования такого сырья для улучшения структурно-механических свойств продукта. This article describes the types of raw materials containing protein and ways of its add in the manufacture of meat products. Also presented the best ways of combining raw materials to improve the structural and mechanical properties of the product.Документ Пищевые добавки в производстве продуктов питания (Часть 1)(2007) Пасечный, Василий Николаевич; Сабадаш, Петр НиколаевичВ статье приведен перечень и перспективы использования пищевых добавок в производстве продуктов питания. Приведены классификационная характеристика и технологические свойства добавок и необходимость их использования при изготовлении мясопродуктов. This article provides a list and prospects the use of food additives in food production. Shows the characteristics classification and technological properties of the additives and the need for their use in the manufacture of meat products.