Статті
Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522
Переглянути
7 результатів
Результати пошуку
Документ Дослідження сорбційних властивостей активованого та модифікованого волокна для очищення сортівок(2020) Самченко, Ірина Олександрівна; Олійник, Світлана ІванівнаПроведено дослідження сорбційних властивостей активованого та модифікованого вуглецевого волокна для очищення сортівки з використанням експериментальних і математико-статистичних методів планування та обробки результатів експерименту, їх систематизація та обробка із застосуванням сучасного програмного забезпечення. Проведено експериментальні дослідження сорбційної активності вуглецевих матеріалів по відношенню до органічних мікродомішок та доведено позитивний вплив АМВВ на технологію очищення сортівки. Встановлено, що в статичних умовах сорбування оцтової кислоти проходить в 1,3 – 1,7 рази інтенсивніше активованим модифікованим волокном, ніж матеріалом без модифікації. The sorption properties of activated and modified carbon fiber for sorting purification using experimental and mathematical-statistical methods of planning and processing of experimental results, their systematization and processing using modern software. Experimental studies of the sorption activity of carbon materials in relation to organic compounds have been carried out and the positive effect of modified fiber on the sorting purification process has been proved. When sorption of acetic acid by activated carbon fiber and modified carbon fiber under static conditions, it was found that the activated modified material sorbs 1,3 to 1,7 times more than the activated carbon fiber.Документ Разработка технологии затяжного печенья специального назначения на основе грибного пюре и порошка лука(2014) Дорохович, Антонелла Николаевна; Петренко, Николай НиколаевичВ статье описаны результаты исследований по разработке затяжного печенья специального назначения на основе грибного пюре и лукового порошка. Обращено внимание на влияние новых видов сырья на качество печенья, эмульсии и теста, а также на процессы термической обработки и хранения печенья. The article describes the results of theoretical and experimental studies on the development of protracted cookies for special purposes on the basis of mushroom puree and onion powder. Attention is paid to the impact of new raw materials on the quality of cookies, emulsion, dough and process of heat treatment and storage of cookies.Документ Жевательная карамель диетически-функционального назначения на основе полиола изомальта и моносахарида фруктозы(2014) Дорохович, Антонелла Николаевна; Божок, Александр СергеевичВ статье рассматривается возможность использования полиола изомальта и моносахарида фруктозы при производстве жевательной карамели. Приведены результаты исследования влияния нового сырья на органолептические показатели и сорбционную способность жевательной карамели. В статті розглядається можливість використання поліолу ізомальту і моносахариду фруктози при виробництві жувальної карамелі. Наведені результати дослідження впливу нової сировини на органолептичні показники і сорбційну здатність жувальної карамелі.Документ Дослідження якості сушеного м’яса та порошків з м’яса під час зберігання в різному пакуванні(2013) Погожих, Микола Іванович; Євлаш, Вікторія Владленівна; Нєміріч, Олександра Володимирівна; Гавриш, Андрій Володимирович; Максименко, Анна ЄвгенівнаДосліджено функціональні числа, органолептичні властивості, сорбційні характеристики та мікробіологічні показники небезпечності сушеного м’яса та порошків з нього під час зберігання. Study of functional numbers, organoleptic properties, sorption characteristics and microbiological indicators of dangers and dried meat powders with him during storage.Документ Дослідження впливу цукру та цукрозамінників на сорбційно-десорбційні властивості мармеладу на основі каррагінану(2009) Дорохович, Антонелла Миколаївна; Соловйова, Оксана Леонідівна; Більчик, О.; Лавров, О. П.В даній роботі встановлено, що при зберіганні мармеладу на фруктозі та суміші фруктози і лактитолу не буде відбуватися черствіння. Проведені дослідження вказали на доцільність виробництва мармеладу на каррагінані та суміші фруктози та лактитолу. Це буде сприяти покращенню органолептичних властивостей та затримці процесу черствіння. In this paper we found that the storage of marmalade mixture on fructose and fructose and lactitol will not be stale. Studies have indicated the feasibility of the production of marmalade on carrageenan and a mixture of fructose and lactitol. This would improve the organoleptic properties and delay staling process.Документ Використання бентонітів у харчовій промисловості(2013) Іщенко, Віра Миколаївна; Колотуша, Тетяна Петрівна; Полумбрик, Олег МаксимовичВ статті проаналізовано склад і сорбційні властивості бентонітових глин та їх використання в харчових технологіях. Показано, що у якості сорбентів для виноробної промисловості доцільно використовувати натрієві або кальцієві бентоніти, а для сорбційної рафінації олій – бентоніти, активовані неорганічними кислотами.Документ Гігроскопічні властивості амаранту(2010) Янюк, Тетяна Іванівна; Грюнвальд, Наталія Владиславівна; Радецька, К. Ю.В статті наведено результати досліджень рівноважної вологості насіння амаранту сортів Ацтек, Орхідея,Атлант і Кремовий одеський ранній статистичним методом. Показано залежність рівноважної вологості насіння амаранту різних сортів від відносної вологості та температури повітря. Research findings of hygroscopic equilibrium by means of statistical method of amaranth seeds of such sorts as Aztec, Orchid, Atlant, Kremovyj Odesskiy Ranniy have been presented. A hygroscopic equilibrium dependence of amaranth seeds of different sorts from relative humidity and temperature is shown.