Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 7 з 7
  • Ескіз
    Документ
    Influence of shungite treatment methods on its absorption properties and on water treatment quality for beverages production
    (2019) Oliynyk, Svitlana; Melnyk, Lyudmila; Samchenko, Iryna; Melnyk (Tkachuk), Nataliia; Loginova, Olga; Kisterska, Ludmyla
    The use of shungite activated steam treated and modified by nanosilver provides increased efficiency of cleaning of harmful impurities and stabilization of the redox potential of the prepared water. Використання шунгітової активованої пари та модифікованого срібла забезпечує підвищену ефективність очищення шкідливих домішок та стабілізація окислювально-відновного потенціалу підготовленої води.
  • Ескіз
    Документ
    Разработка способа экстрагирования пряно-ароматического сырья. 1. Установление оптимальных параметров измельченного сырья и выбор промышленного измельчителя
    (1992) Усенко, Виталий Александрович; Баленко, Татьяна Леонидовна; Сапронова, Любовь Григорьевна; Куц, Анатолий Михайлович; Суходол, Виктория Фоминична
    Изложен способ измельчения сухого пряно-ароматического сырья и рекомендован измельчитель «Украинка», который позволяет получить помол, содержащий более 80% частиц размером 150-250 мкм. The paper presents a method of dry grinding aromatic raw materials and recommended chopper "Ukrainka", which allows you to grind, containing more than 80% of the size of the particles 150-250 mkm.
  • Ескіз
    Документ
    Оптимизация режимов упаривания при концентрировании экстрактов из пряно-ароматического сырья
    (1990) Усенко, Виталий Александрович; Баленко, Татьяна Леонидовна; Сапронова, Любовь Григорьевна; Куц, Анатолий Михайлович; Суходол, Виктория Фоминична
    Оптимизация режимов упаривания спиртованных настоев при получении концентрированных экстрактов из пряно-ароматического сырья. Использовали спиртованные настои «Старка», «Старокиевская» и «Зверобой», которые представляют собой водно-этанольную вытяжку из сушеного пряно-ароматического сырья. Optimization mode stripping spirited infusions in obtaining concentrated extracts of aromatic raw materials. We used spirited infusions "Stark", "Starokievskaya" and "St. John's wort," which are water-ethanol extract of dried aromatic raw materials.
  • Ескіз
    Документ
    Returning heat flow during thermal treatment of food
    (2014) Fedorov, Vladimir; Kepko, Oleg; Skarboviychuk, Alexander
    Adaptation of newest thermophysical measuring devices permit to receive a new information concerning to technological processes, so permit to use sparingly of energy and raw materials. Застосування новітніх засобів теплофізичних вимірювань дозволяє отримати нову інформацію, що надає можливість економити енергію і продукти.
  • Ескіз
    Документ
    Влияние окисления железа на удаление аммония при аэробной очистке сточных вод
    (2000) Стабникова, Елена Всеволодовна; Красинько, Виктория Олеговна; Иванов, Владимир Николаевич
    Исследовали влияние железа и внесения накопительной культуры железоокисляющих бактерий на аэробную очистку модельных сточных вод, содержащих белок и прошедших предварительно стадию анаэробной очистки. Окисление железа (II) значительно стимулируется железобактериями. Это обеспечивает удаление аммония из сточных вод путем связывания его в нерастворимое комплексное соединение с гидроксидом железа.
  • Ескіз
    Документ
    Шляхи інтенсифікації очищення стічних вод харчових виробництв від азотовмісних сполук та сапонінів
    (2012) Красінько, Вікторія Олегівна; Тетеріна, Світлана Миколаївна; Скокун, Т. М.
    Наведено характеристику стічних вод харчових виробництв України. Окреслені основні проблеми, які виникають під час очищення стоків харчових виробництв та зазначені шляхи їх вирішення. Особливу увагу приділено біологічним та хімічним методам інтенсифікації очищення стічних вод від азотовмісних сполук та сапонінів.
  • Ескіз
    Документ
    Екологізація виробництва спирту із зерна
    (2005) Левандовський, Леонід Вікторович; Михайлів, Андрій Петрович; Олійнічук, Сергій Тимофійович
    Досліджено можливість повної заміни води проясненим фільтратом післяспиртової барди для приготування замісу у технології перероблення зерна в спирт. Встановлено, що такий прийом не погіршує перебіг процесів гідролізу крохмалю і забезпечує нормативний вихід спирту із 1 т сировини, дає змогу суттєво зменшити витрати артезіанської води у виробництві, скоротити об’єм виробничих відходів на 60 ...70 % і створює передумови для значного здешевлення процесу одержання сушеного кормового продукту із барди внаслідок повторного використання рідкої її частини.