Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 10 з 10
  • Документ
    Застосування комплексних сумішей гуміарабік – желатин у технології збивних цукеркових мас типу «М’який Нугатин»
    (2013) Каліновська, Тетяна Віталіївна; Оболкіна, Віра Іллівна; Кияниця, Світлана Геннадіївна
    У статті розглянуті технологічні властивості бінарних композицій «желатин – гуміарабік» та особливості їх застосування у технологіях збивних цукеркових мас. В статье рассмотрены технологические свойства бинарных композиций «желатин - гуммиарабик» и особенности их применения в технологиях збивних конфетных масс. The article describes the technological properties of binary compositions "gelatin - acacia" and especially their applications in technologies aeration candy mass.
  • Ескіз
    Документ
    Use emulsions in production restaurants and food industry
    (2016) Lugovska, Oksana; Sidor, Vasyl
    The application of hydrocolloids, which are stabilizers, emulsifiers, gum arabic and starch technology aromatic emulsions. The regularities of their transfer to the active emulsify and stabilize the emulsion state laws and the formation and stabilization of emulsions to ensure their stability during storage. Grounded rational prescription content main components and technological parameters of the production of emulsions based on this material. The technology and range of aromatic emulsions and drinks with their use. The complex of consumable and technological properties, reasonably Terms and conditions. Developed and approved regulatory and technological documentation, introduction of new technologies implemented in institutions restaurant industry The economic effect of the introduction.
  • Ескіз
    Документ
    Исследование реологических свойств гидроколлоидов
    (2013) Запотоцкая (Герасименко), Елена Васильевна; Пичкур, Виталий Яковлевич; Лысый, Александр Витальевич; Грабовская, Елена Вячеславовна; Ковбаса, Владимир Николаевич
    Исследованы структурно-механические свойства модифицированных крахмалов из кукурузы, тапиоки и картофеля различных модификаций. Изложены результаты исследований структурно-механических свойств модельных систем на основе пектина, со структурообразующими свойствами для использования во фруктовых начинках ко-экструзионных изделий. The structural and mechanical properties of modified corn, tapioca and potatoes starches of different modifications were investigated. The results of studies of structural and mechanical properties of the model systems based on pectin for fruit fillings of co-extrusion products are presented.
  • Ескіз
    Документ
    Effect of hydrocolloids on the stability of fruit fillings
    (2013) Lysyi, Alexandr; Pichkur, Vitaliy; Zapototska (Herasymenko), Olena; Grabovska, Olena; Kovbasa, Vladimir; Smirnova, Elizabeth
    The paper investigates the effect of hydrocolloids on the stability of fruit fillings resulting in improvement of the nutritional value of co-extrusion products. Verious characteristics of fruit stuffings based on mixture of pectin and modified starch have been studied. As a result of research fruit fillings with pectin and modified starch showed the highest water-retaining capacity as compared with other substances, thus better stuffing’s properties during the storage.
  • Ескіз
    Документ
    Обоснование рецептурных компонентов многофункциональных рассольных коллоидных систем цельномышечных мясных продуктов
    (2014) Иванов, Сергей Витальевич; Шевченко (Кишенько), Ирина Ивановна; Крыжова (Венглюк), Юлия Петровна
    Экспериментально обоснована концепция направленного использования многофункциональных рассольных коллоидных систем (МФРКС) с оптимизацией их состава в технологии соленых мясных продуктов. Обоснован состав МФРКС на основе анализа совместимости, специфики функционально-технологических свойств и результатов воздействия на органолептические, функционально-технологические, структурно-механические и биохимические показатели модельных мясных систем. Were investigated the perspective directions and methods of correction, control and improve the functional and technological properties of these raw materials and quality indicators of salty foods effective technological methods using MFPCS (multifunctional pickle colloidal systems). Theoretically and experimentally justified brine composition developed multifunctional colloidal systems on the basis of their compatibility, specific functional and technological properties and the results of the impact on the organoleptic, functional and technological, structural, mechanical and biochemical parameters of model meat systems.
  • Ескіз
    Документ
    Пищевые добавки в производстве продуктов питания (Часть 2)
    (2007) Пасечный, Василий Николаевич; Сабадаш, Петр Николаевич
    В статье рассмотрен в качестве пищевых добавок полисахариды из морских водорослей. Также приведены технологическое воздействие на готовую продукцию таких пищевых добавок как агар, каррагинан, альгинат и их использование в различных отраслях промышленности. In the article as dietary supplements the use polysaccharides from marine algae. Also presented technological effect on the finished food products additives such as agar, carrageenan, alginate and their use in various industries.
  • Ескіз
    Документ
    Технологические возможности комбинирования не мясного сырья для производства колбасных изделий
    (2006) Пасечный, Василий Николаевич
    В статье представлены возможности комбинирования сырья для производства колбасных изделий, добавляя к основной рецептуре различные варианты не мясного сырья. Также рассмотрено, на примере белков молока, влияние гидроколлоидов на эффективность связывания водной фазы. The paper presents the possibility of combining raw materials for the production of sausages, adding to the basic recipe of different options no raw meat. Also, consider the example of milk proteins impact of the hydrocolloids on the effectiveness retention the aqueous phase.
  • Ескіз
    Документ
    Использование гидроколоидов в производстве мясных консервов (часть2)
    (2004) Пасечный, Василий Николаевич
    Раскрыта проблема определения эффективного действия гидроколлоидов, которая заключается в неполном соответствии их характеристик в составе водных растворов по сравнению с их действительными характеристиками в составе многокомпонентных фаршевых эмульсий. Вопрос актуален особенно в консервном производстве, продукция которого подлежит воздействию высоких температур. Disclosed the problem of determining the effective action of hydrocolloids: differences their characteristics in the aqueous solutions compared to their valid characteristics of in the multicomponent minced meat emulsions. The issue is particularly relevant in the canning industry, whose products are exposed to high temperatures.
  • Ескіз
    Документ
    Использование гидроколоидов в производстве мясных консервов (часть 1)
    (2004) Пасечный, Василий Николаевич
    В статье представлены преимущества использования гидроколлоидов в производстве мясных консервов, благодаря своей влагоудерживающий, структурообразующей и стабилизирующей свойствах, которые наряду с широким спектром физико-химических характеристик позволяют подобрать оптимальный композиционный комплекс, который работает на уровне межфазовых слоев фаршевой (паштетной) эмульсии. The article presents the advantages of using hydrocolloid in the production of canned meat, thanks to its water-, and structure-stabilizing properties, which, along with a wide range of physical and chemical characteristics, allows to pick up the optimal compositional complex That operates at the level between phases of mince emulsion.
  • Ескіз
    Документ
    Использование гидроколлоидов в производстве кондитерских изделий
    (2009) Кирьянова, Анна Анатольевна; Корецкая, Ирина Львовна
    В работе дана характеристика современных гидроколлоидов (агара, пектина, камеди рожкового дерева, камеди гуара, камеди тары, камеди ксантана, каррагинана), приводится технологическая характеристика и особенности их использования при производстве кондитерских изделий.