Статті

Постійне посилання колекціїhttps://dspace.nuft.edu.ua/handle/123456789/7522

Переглянути

Результати пошуку

Зараз показуємо 1 - 8 з 8
  • Ескіз
    Документ
    Перспективи виробництва органічного хліба з додаванням борошна з тефу
    (2020) Блаженко, Марія Сергіївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Харитончук, Оксана Вікторівна
    В статті досліджено можливість використання органічного борошна з тефу для виробництва органічного хліба із пшеничного борошна першого сорту. Вивчено вплив борошна з тефу на технологічний процес, якість тіста та хліба. Встановлено, що внесення борошна з тефу на заміну пшеничному борошну, у кількості 10 та 20 % скорочує тривалість вистоювання тістових заготовок через відсутність глютену у своєму складі. Визначено, що внесення 10 % борошна з тефу, на заміну пшеничного борошна першого сорту, забезпечує відповідну якість хліба і сприяє його збагаченню фізіологічно-функціональними інгредієнтами
  • Ескіз
    Документ
    Технологічні аспекти використання борошна з тефу при виробництві органічного хліба
    (2020) Фалендиш, Наталія Олексіївна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Блаженко, Марія Сергіївна
    В статті досліджено можливість використання органічного борошна з тефу для виробництва органічного хліба з пшеничного сортового борошна. Використання борошна з тефу дає можливість підвищити поживну та харчову цінність хліба за рахунок підвищення кількості білків, ненасичених жирних кислот, мінеральних речовин та вітамінів. Метою досліджень було визначення раціонального дозування борошна з тефу при виробництві органічного хліба із пшеничного сортового борошна та встановлення впливу борошна з тефу на технологічний процес, якість тіста та хліба
  • Ескіз
    Документ
    Розроблення інноваційних органічних томатних снеків
    (2020) Шульга, Анна Вікторівна; Бобель (Зінченко), Інна Миколаївна; Фалендиш, Наталія Олексіївна
    У статті розглянуто розроблення органічних снеків з томатів та насіння соняшнику й кунжуту. Метою розроблення є впровадження на ринок продукту багатого на ессенціальні речовини із відмінними органолептичними характеристиками, здатного замінити собою шкідливі снеки в раціоні пересічного споживача та збагатити його раціон вітамінами та мікроелементами. Снеки з томатів та насіння соняшнику й кунжуту дозволяють впровадити на ринок корисний аналог існуючої продукції. Доведено наявність у готовому продукту необхідних для організму людини корисних речовин – вітамінів та мікроелементів – в кількості 15…79 % добової потреби дорослої людини. Отримані результати доводять доцільність розробки та впровадження даного продукту на ринок України.
  • Ескіз
    Документ
    Практичні аспекти розвитку ринку органічної продукції в Україні
    (2014) Луцька, Тетяна Валеріївна
    В статті розглянуто значний потенціал України для виробництва органічної продукції, її експорту, споживання на внутрішньому ринку. За даними Федерації органічного руху України, сучасний внутрішній споживчий ринок органічних продуктів в Україні в 2009 р. - 1,2 млн. євро, в 2010 р . цей показник збільшився до 2,4 млн. євро, а в 2011 р. - до 5,1 млн. євро. В вересні 2013р було прийнято ЗАКОН УКРАЇНИ «Про виробництво та обіг органічної сільськогосподарської продукції та сировини». В цілому, в законі теоретично визначені наболілі питання, але практичному їх виконанню заважають деякі аспекти сучасного середовища: дотепер не прописаний реальний механізм його дії, не створено Реєстру виробників; сумнівним є виконання контрольних функцій держави; стосовно сертифікації в цілому: населення має високий рівень недовіри до процесу отримання документу відповідності якості на сертифікований продукт, крім того аналогічна ситуація відбувається з процесом контролю за якістю. The article considers that having a significant potential for organic farming, exports, consumption in the domestic market, Ukraine has made some progress on developing domestic organic production. According to the Organic Federation of Ukraine, the modern domestic consumer market for organic products in Ukraine began to develop in 2006-2007., and was in the 2008 yr - 600 thousand. Euros, 2009 - 1.2 million. Euros in 2010 yr . this figure increased to 2.4 million. euros, and in 2011 - to 5.1 million. euros. In September 2013 the Verkhovna Rada of Ukraine was taken, LAW OF UKRAINE "On the production and circulation of organic agricultural products and raw materials" In general, the law theoretically defined long controversial and troubling issues, but their practical implementation hinder some aspects of the modern environment: still not registered real mechanism of action, being developed relevant regulations, the Register is established producers, is questionable execution control functions of the state; regarding certification in general: the population has a high level of distrust in the process of obtaining any permits, namely that the quality on the certified product, besides a similar situation occurs with the process quality control.
  • Ескіз
    Документ
    Органічна продукція: переваги і недоліки
    (2014) Тіхонова, Наталія Олександрівна; Межинська-Бруй, Олена Юріївна
    У статті досліджено переваги і недоліки органічної продукції, яка вважається корисною для людини й безпечною для навколишнього середовища. Визначено зміст поняття «органічна продукція», з'ясовано особливості її впливу на організм людини порівняно з неорганічною. The article discusses advantages and disadvantages of organic products. These products are considered useful for people and safe for the environment, due to the fact that pesticides, chemical fertilizers and genetically modified products are not used in their manufacturing process. The essense of organic food products has been defined, as well as their influence on a human organism compared to inorganic ones.
  • Ескіз
    Документ
    Органічна продукція: обернена сторона медалі
    (2014) Тіхонова, Наталія Олександрівна
    Сьогодні модно бути здоровим. Люди у всьому світі масово займаються фітнесом, активно борються з курінням, відвідують СПА салони та вживають у їжу органічні продукти, які вважаються найбільш корисними для людини та безпечними для навколишнього середовища за рахунок того, що при їх виготовленні не застосовуються пестициди, хімічні добрива та генетично модифіковані продукти. Але небагато хто з нас замислюється над тим, що таке органічні продукти, і чи дійсно вони більш корисні для організму, ніж звичайні – неорганічні. Today it is fashionable to be healthy. People all over the world all together are engage in fitness, actively fighting against smoking, visit the SPA salons and eat organic food products. These products are considered as most useful for people and safe for the environment, due to the fact that pesticides, chemical fertilizers and genetically modified products are not used in the process of their manufacture. But only few of us think about the sense of the definition of organic food products, and whether or not they are more beneficial to the human than usual - inorganic.
  • Ескіз
    Документ
    Економіко–екологічний підхід як сучасна парадигма дослідження проблем виробництва харчових продуктів
    (2013) Тіхонова, Наталія Олександрівна
    В даному розділі монографії:розглянуто методики та підходи для розвязання проблем якості харчування населення;розкрито особливості звязку економіка-екологія; описано наявні міжнародні нормативні документи та ряд наявних сертифікуючих міжнародних організацій.
  • Ескіз
    Документ
    Назад в майбутне
    (2010) Тіхонова, Наталія Олександрівна
    В статті розглядаються проблеми виготовлення та споживання екологічно чистих та безпечних продуктів харчування та сучасного етапу становлення ринку органічних продуктів. The problems of making and consumption ecologically clean and safe products of feed and modern stage of developing organic products market are examined in the article .